Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: WFS model - Serbianmeteo  (Pročitano 31685 puta)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
Kako bi sve ovo radilo kako treba, mozda treba raditi i verifikaciju prema osmotrenim podacima. Sta mislite, drustvo?
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže jocozr

• Starost: 30
trebalo bi....mada ja sam vec proveravao tacnost prognoze
jedino jos uvek dovoljno ne istrazena je prognoza kolicine padavina,to je nova prognoza koju bih trebalo verifikovati prema osmotrenim podacima.
Za koji dan nova prognoza:Opasnost od sumskih pozara(na osnovu FWI indexa)

Van mreže jocozr

Radarska slika u madjarskoj,potvrdjuje nasu prognozu nestabilnosti i padavina!!!Pogledajte karte na prvoj strani,a evo i radara:

Nastavimo putem uspeha!

Van mreže Dalton007

• *
Joco, stvarno je lepo sto si pokrenuo ovu temu.Mnogo mi pomazete, svi vi jer prvo pogledam vas na forumu pa tek onda zvanicne prognoze.Ali zamolio bih te nesto ako ova tema nije namenjena samo vama koji se bavite prognozama i sve sto ide uz to. Ako je namenjena samo vama onada u redu. Ako nije, onda molim te napisi nesto i na SRPSKOM obicnim jezikom da mogu da ja shvatim i valjda i svi ostali koji se ne bave prognozama. Meni bas nista ne znace te slike i sve ostalo jer se potpuno ne razumem. Ali razumem reci i izraze:nestabilno, kisa, vetar, nepogode, grmljavina, toplo, vrelo....i sve ostalo. Ako te ne mrzi ubaci pored svih tih slika i ovu koju rec. Hvala ti, ako mi izdjes u susret. Pratim vas sve bas dugo, i mogu da kazem da ste dobri. Ako hoces ubaci prognoze za Srem(ja sam iz Srema),Novi Sad, Beograd i Sabac. Cesto putujem u te gradove. Ne moras uvek ali ponekad obrati paznju! Pozdrav za sve vas od Daltona!

Van mreže jocozr

Moram ti priznati daltone da puno trazis  :)
Evo malo cu razjasniti,a sto se tice prognoze za srem na karti i padavina i nestabilnosti srem se nalazi.Dakle to podrucje je pokrivezno,tako da prognozu imas na karti.Evo malo cu ti razjasniti smao taj index,a za kolicinu padavina sve znas   :)
ovo vazi i za ostale....:
INDEX:
1-3 moguca pojava cumulusa(nema kovekcije i nevremena)
3-5 sigurna pojava cumulusa,moguc i po koji Cb(nema nevremena,moguc mestimicno kratak pljusak)
5-7 siguran pljusak,moguca grmljavina
7-9pljusak sa grmljavinom,lokalno moguca pojava grada(moguca pojava olujnog nevremena,i velike kolicine kise)
10 olujno nevreme,gotovo sigurna pojava pijavice i velike stete

Van mreže jocozr

Evo i nove prognoze:  (Inace odmah da kazem u Srbiji gotovo nema sanse za pljusak mozda u vojvodini,dok ce na severu Hrvatske,Sloveniji,Madjarskoj,Austriji...biti sanse za pljusak sa grmljavinom.Lokalno u Austriji i nepogodama)

Padavine:(ovo sto je nacrtano za 0.1mm to znaci da tu ima sanse za po koju kap kise,znaci nece na celom podrucju pasti 0.1mm vec samo lokalno)

NOVO!!!        NOVO!!!             NOVO!!![/glow]
Index mogucnosti pozara:

« Poslednja izmena: 24. Jun 2008. u 13:15 jocozr »

Van mreže jocozr

Porgnoza za sutra do 12 H(pocev danas od 12h)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
Ne bih da budem zakeralo, ali molim te da popravis slovenacku granicu prema Austriji. Drzi se cinjnica, a ne pustih zelja. ;)
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže jocozr

pa iskreno takva je bila podloga  :)
To sam video,ali neznam dal da menjam,ajd pokusacu ovih dana to je stvar podloge ja samo crtam ove indexe tj. to u boji a ne granice drzava  :)   realno gledajuci ima sta na ovoj karti da se popravi,ima dosta toga sto niej dobro sem prognoze  ;)
Inace za oko mesec dana mozda bude nova podloga,dosta modernija i privlacnija   ::)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Joco nisam bio davno i vidim da napredujes. U velikoj sam frci zbog ispita i bicu odsutan jos neko vreme. Karte izgledaju fenomenalno. Naravno karte treba postaviti i na našem sajtu. Njega treba skroz preurediti.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
To sam video,ali neznam dal da menjam,ajd pokusacu ovih dana to je stvar podloge ja samo crtam ove indexe tj. to u boji a ne granice drzava  :)   realno gledajuci ima sta na ovoj karti da se popravi,ima dosta toga sto niej dobro sem prognoze  ;)
Inace za oko mesec dana mozda bude nova podloga,dosta modernija i privlacnija   ::)
Ma to je OK, samo sto treba imati na umu da nas posecuju i iz drugih zemalja, a nije prijatno videti da ti je neko greskom otfikario deo teritorije. Mali estetski potez u tom smislu i izbegnemo velike nevolje...
Zato jedva cekam novu podlogu! :D

Van mreže jocozr

Citat
Ma to je OK, samo sto treba imati na umu da nas posecuju i iz drugih zemalja, a nije prijatno videti da ti je neko greskom otfikario deo teritorije. Mali estetski potez u tom smislu i izbegnemo velike nevolje...
Zato jedva cekam novu podlogu! Cheesy
Nemoj joj se nadati bar uskoro....tamo sredinom krajem jula.
A ovo gresku koju zaista nisam napravio ja,cu gledati da popravim danas-sutra  :)
No sto je najvaznije index nestbilnosti svaki dan se pokazuje kao izuzetno tanac sem za Srem,za taj deo uvek pogresim :(
Citat
Joco nisam bio davno i vidim da napredujes. U velikoj sam frci zbog ispita i bicu odsutan jos neko vreme. Karte izgledaju fenomenalno. Naravno karte treba postaviti i na našem sajtu. Njega treba skroz preurediti.
Joe nema veze,samo ti polozi te ispite,pa cemo lako za to da s ekarte postave na sajt.Bilo bi dobro kad bih mogle da se same refreshiraju,da nemoram uvek da ih kacim jer kad krene skola ....    ::)
Sajt zaista treba urediti,sem karti preporucujem i upozorenja kao na CROMETEO sajtu.

Van mreže Sic

• **
Nego kad ce ti indexi za sutra? :)

Van mreže jocozr

Rekoh vec....od jutros sam krenuo da radim u rasadniku,i tako ce biti 15-20 dana.Taman cu zaraditi koliko toliko da kupim AMS,falice mi jako malo novca(45eura) da platim carinu...itd   tako da mi je to vrlo vazno to ce takodje doprineti razvoju naseg foruma,i mreze AMS u Srbiji.No ja cu karte kaciti u vecernjim satima(nov rezim) izmedju 18h i 20h.Tako ce se zadrzati do kraja jula   :-\
Evo prognoze za sutra(index nestabilnosti  za srbiju je izostavljen i tako ce biti do daljnjeg,svakako karta balkana pokriva srbiju) inace popravljena je karta sto se tice granica slovenije nadam se da ste zadovoljni
Prognoza vazi za sutra:

Van mreže jocozr

OBAVESTENJE:
Zbog tehnickih problema,a i manjka vremena prognoze u narednom periodu nazalost nece biti.Probacu da nadjem "zamenika" tako da se nadam da nece biti neke stete od toga sto je prognoza u bloku.Ali opet imam opravdanje zaradjujem za AMS cija se kupovina moze ocekivati abgusta....ili septembra.
Tehnicki problemi su resivi ali nemam vremena videcemo,ali do kraja ove i naredne sedmice prognoze nece biti izuzev "hitnih slucajeva" tj. dolask neke vece nestabilnosti i slicno.
Hvala na razumevanju!

Van mreže Sic

• **
Ionako su opet po sredi vrucine bez nekih sansi za kisu u sledecih 15 dana..

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Nadam se da će i tehnički problemi i manjak vremena biti uskoro otklonjeni.  :)

Van mreže jocozr

upravo na ovim kartama tehnicki problemi su otklonjeni...i u softveru
tako da ce ove dve karte index nestabilnosti i mogucnosti pozara biti redovno azurirane,a padavine i nove planirane karte sacekace jesen :)

nestabilnost:(obecava destabilizaciju)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
Nije loše... Jedva čekam nastavak!

Van mreže jocozr

Weather forecast for Europe:
Vremenska prognoza za Evropu:
Projekat izrade prognoze za Evropu pocev od osnovnih meteoroloskih elemenata,pa do onih astronomskih je zapocet pre mesec dana.Kvalitetna podloga Bele boje je pronadjena,dorada je u toku tako da ce karte izgledati zadovoljavajuce.
S'obzirom da je ovo velika odgovornost palo mi je na pamet(ponovo) osnivanje neke firme.Ovih dana razgovaram o tome sa jednim ekonomistom,i jednim meteolrogom iz Zrenjanina koji su zainteresovani.Ovaj projekat kao i mnogi drugi samo su pocetak....inace sve je planiramo zbog jednog razloga.Da Balkan vise ne bude crna rupa Meteorologije i da Balkan zauzme sve vece ucesce u daljem razvoju ove nauke.Novi projekat koji ce biti prosledjen opstini Zrenjanin jeste nabavka AMS.Kasnije ce to biti i na drzavnom nivou,podaci sa AMS slace se u jednu centralnu bazu podataka na detaljnu obradu i proveru tacnosti podataka.Podaci ce za pocetak biti objavljeni na SERBIANMETEO,pa bi bilo dobro spremiti glavnu stranicu,za automatsko refreshiranje karti i podataka.Tokom daljeg razvoja,nastace BALKANSKA BAZA PODATAKA,i podaci iz Hrvatske,Srbije,BiH,Crne gore,Slovenije ce se naci u toj bazi(misli se na AMS)
da ne pricam puno,projekat ce se naci na sajtu ako ne ovom onda na(BALKANMETEO)-u osnivanju i izradi,i moci ce te ga skinuti.
NADAM SE DA CETE PODRZATI PROJEKAT NABAVKOM AUTOMATSKE METEOROLOSKE STANICE.
Evo podloge za prognoze za Evropu(detaljno bradjenu kartu sa dodacima jos necu kaciti)