Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: WFS model - Serbianmeteo  (Pročitano 31682 puta)

Van mreže jocozr

• Starost: 30
Uzas za sada najveca opasnost koju sam ikada crtao na ovu kartu  :o   :o   :-\

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Odgovara mojoj prognozi. Sever Vojvodine kritičan večeras i u toku noći.  Plava boja mislim da će proći možda i bez kiše.

Van mreže jocozr

Nova karta je u zavrsnoj fazi i veceras se moze ocekivati zvanicni izgled i prva prognoza za celu EVROPU!
Prognoza ce biti redovno azurirana kada se stvore uslovi da se karte kace na sajt a ne na forum!Inace bi ce prognoze za padavine,oblacnost,index konvekcije...itd temperatura ce najverovatnije biti izostavljena za pocetak jer ce karta biti moderna i zahteva jos truda  :-\   ;)

Van mreže jocozr

Sorry
Iskrsao je jedan problem,meni i prijatelju :)
Mene je iskreno zabolela glava od ovog crtanja karte,tako da imamo jos posla a stvarno sam umoran.
Nastavljamo sutra,tako da se prva prognoza za EVROPU odlaze za sutra
Inace pokusacemo da pripremimo i kratu za prognozu temperature,za Srbiju i ZOOM na okolinu Beograda dosad nevidjena preciznost nadamo se ;)
Inace treba izmisliti i ime modela  ima li neko predlog?
« Poslednja izmena: 12. Jul 2008. u 17:40 jocozr »

Van mreže jocozr

Pa drage "kolege" ja i prijatelj odsekli smo deo istocne Evrope za koji smo smatrali da nije potreban i da se za njega ne moze izdati dobra i kvalitetna prognoza ovako ce izgledati original karta
a prognoze ce biti izdavane unapred 48h za sada.  na kartama ce pisati recimo 14.07.2008 00 UTC,+12H,+24H,+36H,+48H

edit:
softver uopste ne prihvata kartu  :-\  sta li sad raditi nesto nije ok sa kartom nemoze ni da se crta  :-[
« Poslednja izmena: 14. Jul 2008. u 12:22 jocozr »

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
Izgledna maska, nema šta!
A sada čekamo rezultate progonoza... i verifikaciju. Spremni!
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže jocozr

ne ne nesto nije ok rekoh vec,ne moze da se crta.S tim da se pola posla radi preko softvera a poal posla rucno ne racunajuci doradu karte itd. uopste nemoze da s ecrta znaci nikako:)
odmah sam nazvao prijatelja koji ce sad doci da otklonimo problem,ali ovo sve mirise da ce morati nova podloga jer smo ovu ......bolje da ne kazem! ::)  :-\
UPDATE:
Evo zaklucili smo da treba nova podloga ova vec od kad je pravljena nije ok,sad cemo videti ali vrlo je moguce da ce to biti podloga GFS modela...posao ce biti odradjen do 15h i konacno ce biti prognoze  :redface:  :D

Van mreže jocozr

Gotovo:  (jeste da ima nekih tackica,ali to ce nestati prilikom crtanja prognoze,i da karta je manja nema veze  ;))

Inace moram da kazem,voleo bih kao i svi i bilo bi dobro da se karte kace na portal!Bilo bih daleko lakse,i bolje bi izgledalo nego ovako...i mislim da bih do jeseni ili tokom jeseni trebalo malo srediti portal mozd apromeniti i izgled i spremiti se za karte.
Inace ova karta,a uradicu sve da i ostale doprinesu reklamiranju SERBIANMETEO.Milsim da sma napravio dobar korak kako sebe tako i foruma sa ovim dole sto pise a to je reklama   www.serbianmeteo.com
« Poslednja izmena: 14. Jul 2008. u 13:55 jocozr »

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Ova podloga već djeluje kao bolja. ;)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

Hvala milose i ptprince
Padavine:

Index upozorenja(slicno,kao estofex)

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
SUper Joco  :)
Još samo da se ubace prognoze 
onda će bolje izgledati definitivno  ;)

Van mreže jocozr

PROBNA FAZA(traje do 16.07.2008)
Neka clanovi slobodno verifikuju podatke,i iskazu bilo kakve nepravilnosti ove prognoze!Naravno samo ako je greska veca npr. greska prognoze padavina + - 3mm,ili greska upozorenja tj. d aje negde bilo pljuska,grmljavine ili nepogoda a da karta za taj deo ne crta upozorenje.Imate zadatak,i obavezno verifikujte  :D  :!:

Van mreže beket

• **
moze li neko objasnjenje za ove kategorije 1-2-3-4 -...?
/nesto ih je malo, cini mi se.../

Van mreže jocozr

Ne ja rekoh to je slicno kao ESTOFEX.To nije index nestabilnosti(od 0 do 10) vec nestabilnost,ali upozorenje.Znaci upozorenje da se moze dogoditi neko nevreme,a onaj index nestabilnosti koji je sada izostao je zoom ove karte,znaci daje preciznije tacno npr. dal ce vece sanse za grad biti u istocnom ili srednjem banatu.
Da li sad kapiras?
evo indexa:
1-pljusak
2-pljusak pracen grmljavinom,moguc grad
3-oluja,grad
4-odlicna sansa za pojavu tornada i veoma jake oluje

Van mreže Joe

• Administrator
Odlično Joco!  :)

Van mreže dragoljub

• *
  • Starost: 64
Mislim da je moj sin Jovan ovo uradio super.Na pocetku sam mu malo pomogao ali sad sve radi sam,uz malu pomoc njegovog drugara.U svakom slucaju on prognozira on crta :) a to za verifikaciju sam mu rekao ja.Znaci prognozu morate proveriti barem u Srbiji,jer je bitno da bih doslo do promene podataka u softveru koji kako je joco naveo obavlja pola posla.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
... a to za verifikaciju sam mu rekao ja.Znaci prognozu morate proveriti barem u Srbiji...

Naravno, jer svaki korektan proizvod je vredan.

Izvini što sam ti malo skratio citat, ali zanima me šta misliš kako da se vrši verifikacija? Koje podatke koristiti? Ima li toga u PGZu?
Ja mislim da treba uzeti u obzir i prizemne podatke, i radarske slike, i satelit... ali bez arhive na netu to je sve vremenski prilično zahtevno.
Dakle, ideje?
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže dragoljub

• *
  • Starost: 64
Upravo to!Znaci uglavnom preko satelita,radara.Podataka ima u radarskom centru Samos,ali za Banat.A vi mozete proveravati synop podatke.
Evo jednog primera koji potvrdjuje kartu padavina jutros(radi se o istocnoj italiji): :first:

Van mreže Joe

• Administrator
Sjajan pogodak za istočnu Italiju, samo se bojim promašaja za Vojvodinu.   :(

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Odlično Joco ! Za Crnu Goru padavine pogođene bez greške. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm