Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: WFS model - Serbianmeteo  (Pročitano 31686 puta)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
Re: Prognoza index-a nestabilnosti(uskoro i temperature,i kolicine padavina)
« Odgovor #80 poslato: 17. Septembar 2008. u 15:30 »
Ako dobiješ poziv od Zavoda, neće biti problema ni u školi. Uz to, tako ćeš znati da li Zavod misli ozbiljno.
Ustvari, možda sve obave i u ličnom kontaktu sa tobom.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #81 poslato: 17. Septembar 2008. u 15:38 »
OhOhO...Pa nzm nisam se odavno cuo sa direktorom...
nzm kako da sredim da dobijem taj poziv?
treba li mi neka veza....ili?

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #82 poslato: 17. Septembar 2008. u 15:45 »
Da, telefonska. Pozoveš ga, a broj telefona imaš (ako ga i nemaš, imaš ga na sajtu Zavoda).
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže jocozr

« Odgovor #83 poslato: 17. Septembar 2008. u 15:55 »
imam....okey hvala na savetu ptprince!
pozvacu ga sutra,jer sad garant nije tamo!
:)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #84 poslato: 17. Septembar 2008. u 16:00 »
Radno vreme je od pola devet do do pola pet. Nikad se ne zna. Probaj. U krajnjoj liniji dobićeš informaciju gde je i kad je slobodan da se čuješ s njim.

Van mreže jocozr

« Odgovor #85 poslato: 06. Novembar 2008. u 18:21 »
 :-[ projekat kom je relativno brzo dosao kraj...
jednostavno nema se vremena,i treba jedan dosta veci tim za ove prognoze!
Ljudi voleo bih da s ebacimo na posao!Sto se mene tice mogu ja sam,ali kad imam vremena.To je vikend,i letnji i zimski raspust...ocekujem neciju pomoc!A takodje,i da se obezbedi mesta na portalu za ove karte...pogledajte samo strane 2,3,4 ove teme neverovatno kako je bilo extra i kako su izlgedale privlacno... :P  :first:
NAPRED!!!!!!! :D

Van mreže jocozr

« Odgovor #86 poslato: 01. Januar 2009. u 19:12 »
Veceras,s'obzirom da je Grads,i weather forecast WMO sistem prenet na novi racunar,mozemo ocekivati nastavak projekta koji je zapocet letos. . .ja sam obecao da cu uvek kad budem imao vremena raditi i crtati prognozu na karte,koja je dosta slozena i radi se na osnovu vise modela,za narednih par dana.
 :first:
Trenutno radim na podesavanjima,a verovatno ce se nastaviti na starim podlogama.
Zamolio bih moderaore da promene ime ove teme,ako mogu:
WFS MODEL SERBIAN METEO
Prva prognoza ili veceras,ili ujutro ;)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Re: WFS model - Serbianmeteo
« Odgovor #87 poslato: 01. Januar 2009. u 19:18 »
Zamolio bih moderaore da promene ime ove teme,ako mogu:
WFS MODEL SERBIAN METEO

Promenjeno. ;)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #88 poslato: 01. Januar 2009. u 19:41 »
Hvala Milose!
Sutra prognoza,tokom pre podneva.
Bice:
Padavine
Temperatura

Van mreže jocozr

« Odgovor #89 poslato: 09. Januar 2009. u 23:17 »
Izvinjavam se sto do startovanja modela nije doslo!  :redface:
Problem je u nedostatku vremena,a bilo je i mnogo drugih nedostataka.Sada je uglavnom sve OK. . .
Model je vec u dva navrata trebao startovati,ali nije,evo danas sam poceo da tragam,za mozda novim podlogama,gledajuci da karte izgledaju sto lepse.Cak sam razmisljao i o 3D rezoluciji.Medjutim sve je to tesko za sad izvesti  :-\ pogotvo jer za ovakav posao treba grupa ljudi.Najmanje 5!
Evo kako sam ja to isplanirao u buducnosti:
Imali bi smo dakle tim od najmanje 5 ljudi.
WFS model bi imao svoj sajt,i izlaze u pocetku dva puta dnevno.12Z I 00Z
Imali bi smo sopstveni dogovor.Dakle trebali bi negde da napravimo okupljanje,po mogucstvu u prirodi,i da se sve lepo dogovorimo.Kasnije kad sve krene komunicirali bi naravno preko interneta.
Za izradu karti,po mom misljenju trebao bi nam i najmanje 1 dipl. meteorolog.Nije tesko "nabaviti" ni tako nesto  ;)
Dakle kolege sta vi mislite?
Ajde da se malo uozbiljimo?
Da ova tema,i model zazive ponovo!!!
Ovo bi dovelo do velike popuralizacije SERBIANMETEO!Zaista neopisive!
Mogli bih napraviti i sajt+forum.Koji bih imao dosta sadrzaja,naravno!Izmejdu ostalog i ove karte!
Masta moze svasta,a da se ovo realizuje treba ljudi,i rada!
Zato odgovarajte obavezno!Svi redom,i strucni i nestrucni,pa cak i zainteresovani i NEzainteresovani(nadam se da takvih nema)!  ;)  :)
 :idea:  :pop:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #90 poslato: 09. Januar 2009. u 23:23 »
Ideja jeste odlična... To stoji... ;) Ali, da li tako lako može doći do realizacije, nisam siguran...  :-\
Ovo bi bila velika odgovornost i obaveza, oduzimalo bi dosta vremena, i nisam siguran koliko bi se članova foruma "žrtvovalo" zbog ovog projekta... Vidjećemo šta će ostali reći...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #91 poslato: 10. Januar 2009. u 00:39 »
Definitivno o ovome treba da popričamo svi zajedno uživo. Uskoro se dešavaju velike promene u mom životu i kada se opet stabilizujem i budem imao dnevnu rutinu, znaću koliko mogu i želim da se uključim u projekat. Ideja je moram priznati odlična, ali je i Miloš u pravu. 

Van mreže pavlovic

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #92 poslato: 10. Januar 2009. u 01:13 »
Ideja je odlična!
Projekat traži vremena koje sigurno u narednih godinu dana (do završetka faksa) neću imati.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #93 poslato: 10. Januar 2009. u 01:15 »
Jeste ideja odlična, ali-ali-ali...
Bez ljutnje, Joco, ali ja ću samo da sednem u publiku i da posmatram razvoj situacije. Da bi se pokrenuo neki model, potrebno je dosta znanja iz meteorologije, programiranja i modeliranja atmosfere. Nisam siguran da imamo takve resurse, ali nikad se ne zna ko je ko ovde.
A da bi se napravio neki model, e za to je potrebno užasno puno znanja meteorologije, programiranja, ali i iskustva u ovim oblastima. Koliko mi je poznato, samo su dva čoveka napravila jedan prognostički model koji radi u Srbiji (ETA), a rezultati nisu baš najsjajniji (pričam iz iskustva pojedinih koji se time bave).
Najzad, postoje razni modeli u meteorologiji. Ovo su samo prognostički modeli, a postoje i disprezioni modeli (nešto se PtPrinceza pača sa njima, a nužno i ja, pa znam koliko je to gadan posao), agrometeorološki modeli, klimatski modeli (đe me nađe...)

Dakle, ja ću samo da gledam i da navijam za vas, jer vam želim uspeh. Mislim da je moj stav nadasve jasan i nedvosmislen.

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 41
« Odgovor #94 poslato: 12. Januar 2009. u 16:29 »
 :popcorn:
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.