Zna se šta sa njima. Samo treba krenuti na posao. ;D RHMZ je sada na potezu. Ko će bolje od profi firme da odradi posao do kraja i onako kako treba...
Pa kreni na posao.
A ako znaš šta sa njima, izvoli, slobodno. Ja ne znam šta sa njima. Nemam pojma. Ta ovo je forum ljubitelja meteorologije, zar ne? A pošto se ti time baviš, jedino što očekujem od tebe jeste da nam sve lepo rastumačiš.
Da sam ja na tvom mestu (a nisam), ja bih odradio posao do kraja kako najbolje umem. Ne bih imao živaca da čekam tamoneku profi firmu da radi umesto mene posao koji sam već uzeo da radim umesto nje.
Ja nisam na tvom mestu. Ja sam tamo gde mi se sviđa. Na forumu sa oduševljenjem stojim po strani i gledam ovaj svet... i uživam! Ne uzimam ničiji samar, a svaki koji mi se da vrlo rado zbacujem sa sebe.
Inače, ja sam ti do sada poslao veći deo ovih tabela sa BG podacima, pa slobodno možeš da odradiš grafičke i druge prikaze na profesionalan način, i kada se taj važan deo posla odradi onako kako treba-tada će biti pravo vreme za analize i donošenje zaključaka. Ovako, složiću se s tobom, ove silne brojke deluju na većinu ljudi prilično obeshrabrujuće.
Ali kada ljudi ugledaju grafike, sličice, bojice i ostalo-to je već potpuno drugačija priča.
Lepo od tebe što si mi slao tabele. Nisam znao da sam obavezan da ih tumačim.
Najzad, nisam tražio da dobijem te tabele, naročito što i sam mogu da ih iskompajliram, da to želim. A ne želim. Ne ja.
Kad ljudi ugledaju grafike, sličice, brojke, bojice i ostalo - ja i dalje ne znam na šta da obratim pažnju. Govor je ono što ja slušam, a svaki govor se da objasniti rečima. Neka je svaka slika hiljadu reči - napiši ih.
Ovo je amaterski forum, a profesionalci treba da rade svoj posao i da nam prezentuju svoje (kvalitetne) radove, analize i zaključke. To sa punim pravom od njih očekujemo...
Ko ti je rekao da je ovo amaterski forum? Ovde piše 'forum ljubitelja meteorologije'. Da je amaterski, ovde ne bi bilo mesta ni studentima, ni meteorolozima, pa čak ni učenicima srednje hidrometeorološke škole. Ipak, ovde niko nije obavezan da bude oprofesionalac. Čak ni ja. I najzad da imam neki kutak gde mogu da budem opušten u ovoj lepoj nauci, da me ne smaraju profesionalne obaveze.
Očekujem i ja sve to što si naveo, ali čekam Godoa... Pre ću sačekati amatere
Uvek sam govorio da je predani i dobar amater 100put bolji od lošeg profesionalca. Profesionalizam imamo u RHMZu, Univerzitetu, ali ne i ovde. Najzad, svako ima pravo da tumači ono što vidi. Ja samo tražim pomoć u tumačenju ovih brojki, stavljajući se u poziciju nekog ko se ne razume u to baš najbolje. I biće mi žao da ne dobijem neko tumačenje, bilo od tebe, bilo od nekog drugog ko se bavi ovime. Dakle, ne prozivam tebe niti bilo koga drugog, samo tražim pojašnjenje.
Nemoj mi reći da ti ovo ne znaš... Toliko si toga okačio, pa zar da nema razumevanja svega ovoga? Nemoguće!
Ili da na čitavom forumu nema nikoga da ovo rastumači? Nije valjda...
Dobro, preživeću i ako ne bude tumačenja. Samo mi tabele neće ništa značiti, a svestan sam koliko je truda uloženo u sve ovo, pa će mi zbog toga biti žao.