Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Septembar 2008  (Pročitano 58412 puta)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 35
Re: Septembar 2008
« Odgovor #140 poslato: 12. Septembar 2008. u 10:19 »
Danas i sutra kod mene definitivno suvo. Zato u nedjelju svi modeli koje sam gledao složno najavljuju ono što čekam još od 13. juna. Ko će čekati još dva dana ? :)

padavine u januaru 2025:
AMS Miljakovac 18.3mm
prosek (Vračar) - 47.9mm

padavine u februaru 2025:
AMS Miljakovac - 21.0mm
prosek (Vračar) - 43.5mm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 43
« Odgovor #141 poslato: 12. Septembar 2008. u 11:55 »
Moram te razočarati Prince i ja mislim da nema šanse za sneg na Kopu.  :)

Inače GFS06Z je poludeo. Padavine i promena vremena po njemu kreću već danas posle podne.
Evo količine padavina od 14 do 20h.  :o

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #142 poslato: 12. Septembar 2008. u 11:57 »
Stoji nula an 850 mb, ali tek kada se razvedri. Po meni, nema pojma za sneg.
Joe, čik mi sad nešto reci! :lmao:
:(ocu sneeeg :)
Pa uvece u Beogradu gotovo sigurno kisa...

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #143 poslato: 12. Septembar 2008. u 11:59 »
Na Kopu možda nema, ali na Durmitoru sigurno pada. :)
Zadnji WRF mi crta suvo u nedjelju, to me malo buni...  :-\

padavine u januaru 2025:
AMS Miljakovac 18.3mm
prosek (Vračar) - 47.9mm

AMS Miljakovac - 21.0mm
prosek (Vračar) - 43.5mm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #144 poslato: 12. Septembar 2008. u 12:32 »
Ma sigurna je kiša večeras i u Beogradu i u celoj Vojvodini samo je pitanje koliko će kiše pasti do sutra ujutru.

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #145 poslato: 12. Septembar 2008. u 19:16 »
Zadnji GFS je užas !  :evil: Ni jedan do sada mi nije crtao ni približno malo padavina ni ovako blag pad temperature. Onu promjenu od petka je potpuno izbrisao...
Nadam se da je to samo jedan loš izlaz... :-\

Nadu mi vraća ALADIN koji crta pravi potop u Crnoj Gori i Dalmaciji u nedjelju:

padavine u januaru 2025:
AMS Miljakovac 18.3mm
prosek (Vračar) - 47.9mm

AMS Miljakovac - 21.0mm
prosek (Vračar) - 43.5mm

Van mreže jocozr

• Starost: 31
« Odgovor #146 poslato: 12. Septembar 2008. u 19:17 »
Kisa:"picim picim,picicu i u Srbiju stici cu"!
Ne brinite od nocas pa do srede!Veselo veselo veselo!
Jedva sam cekao ovaj ciklon,pricao sma jako puno o njemu drustvu,ljudima kojima dajem prognozu i evo ostvarilo se!
Idem nocas na chicken fest...icu na neko polje da me posteno opali munja....cisto da dodjem kuci trezan :)

Van mreže Dalton007

• *
« Odgovor #147 poslato: 12. Septembar 2008. u 22:28 »
Hvala ti Miloshe!Ako uspes da nadjes te prognoze okaci ih ovde kao sto si rekao i hvala jos jednom.
Hvala i tebi ptprince!Nisi me naljutio, nadam se da ja nisam vas.Ali si me razocarao.Mene zanima samo sto tacnija prognoza i zeleo bih da znam unapred iz vise razloga, ali to nije bitno za temu.Nadam se da ja ne ljutim tebe kao i sve ostale.Ako si primetio nisam davao nikakve prognoze, jer sam ponovio mnogo puta da se ne razumem i necu da lupam bilo sta.Ja od vas koji ste stvorili forum ocekujem mozda i previse, ali to isto tako znaci da cu vas nastaviti pratiti i da cete davati sto tacnije prognoze i da cete biti brzi i efikasniji od zvanicnih.I nadam se objektivno i sa manje navijanja. Bar se nadam!Bar to mogu! Pozdrav tvorcima sajta i ljubiteljima vecitog leta.Znaju oni na koga mislism.Pa srecno sa prognozama za ovu famoznu jesen i zimu 2008/2009.

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #148 poslato: 13. Septembar 2008. u 00:36 »
Citat
Ja od vas koji ste stvorili forum ocekujem mozda i previse
Slobodno reci sta ocekujes, mozes izneti bilo kakav predlog, kritiku, bili sta. Zato smo uostalom i tu, clanovi osim toga sto ucestvuju na forumu treba aktivno da doprinesu i razvoju ovog foruma. Ovo nije projekat samo nas trojice vlasnika, ovo je projekat u kom ucestvujemo svi. I nemoj da se libis da napises bilo kakav predlog, ako je korisno, sto da ga ne implementiramo.
Citat
mene zanima samo sto tacnija prognoza i zeleo bih da znam unapred iz vise razloga, ali to nije bitno za temu.
Pretpostavljam da se bavis poljoprivredom. Jedan moj dobar drugar se bavi poljoprivredom i to bas na veliko, ima dosta njiva, vocnjaka, i znam sta njemu znaci prognoza. Medjutim treba biti realan. Znas Daltone, ja isto jako volim leto, za razliku od vecine ovde. Voleo bih kada bi zimi bilo 20 C, kada ne bi bilo snega... medjutim treba biti realan. Sada glupo je da ti kazem "jesen mora doci" posto to i sam znas, kao i svi mi ovde ostali. Znaci ti si napomenuo da zivis u kuci da grejanje mnogo kosta, ali to je neminovnost. Da li ce grejna sezona poceti 1.10 ili 15.10 to nema mnogo uticaja. Veruj mi ni mi u stanovima nemamo Bog zna kakvo grejanje. Pa cele zime sam klimu drzao ukljucenu na maksimum da bi mi bar dnevna soba bila zagrejana na 23 C i ozbiljno planiram da ubacim invertorsku klimu ove sezone kako bih imao bolje grejanje. Znaci ni u zgradama nije bajno i sjajno. A mozes misliti kako izgleda kada padne sneg, pa kada krene da se topi i kada krene da ledi beton ispred zgrade nocu. To mi je najgori deo godine.

Citat
I nadam se objektivno i sa manje navijanja.
Imali smo prilike da dobijemo i cestitke za jako dobru prognozu od ljudi koji prate ovaj forum i portal. Medjutim kazes navijanja... koliko god voleo leto i vrucine, ne volim monotono vreme. Kao i ostatak ekipe na forumu. Znaci kada se nista ne desava nas forum zamre i bude prazan. A pogledaj kakva je situacija kada je vreme zanimljivo. Zimi toga ima mnogo vise i bas zbog toga gotovo po pravilu na svim meteo forumima vecina ekipe voli zimu (ja sam u manjini posto ne volim zimu). Pogledaj Alexa rejting naseg sajta, zimus smo bili cini mi se u top 300 ili top 400, a sada nas nema ni u top 1000, a znas zasto, pa zato sto zimi ovakvi sajtovi eksplodiraju sto se tice posecenosti. A nama trojici vlasnika je jako bitno da nam sajt bude posecen, zbog toga sto jedin tako mozemo napraviti brend SerbianMeteo... da kada nekog korisnika interneta pitas da li zna sta je SerbianMeteo- da zna. U sustini motivi i ciljevi i korisnika i moderatora i vlasnika sajta bi trebali da budu komplementarni, da dopunjuju jedni druge, a ne da budu dijametralno suprotno, posto tako necemo uspeti ni u cemu.

Citat
Pozdrav tvorcima sajta i ljubiteljima vecitog leta
Pozdrav i tebi... i apropo one druge teme o Dubaiu ako se preselis tamo, veruj mi Novu Godinu ces cekati u majci kratkih rukava i bermudama :) 1.januara ces imati maksimume izmedju 25-30 C zar nije to ono sto trazis?
« Poslednja izmena: 13. Septembar 2008. u 00:50 Stefano »

Van mreže Dalton007

• *
« Odgovor #149 poslato: 13. Septembar 2008. u 00:44 »
Da! Uprvo to trazim! Procitao sam i drugi tekst! Hvala i cujemo se!

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #150 poslato: 13. Septembar 2008. u 13:16 »
Zadnji izlaz WRF-a mi daje previše padavina da bi bila relanost:

06Z GFS mi crta malo realnijih 46mm.

padavine u januaru 2025:
AMS Miljakovac 18.3mm
prosek (Vračar) - 47.9mm

AMS Miljakovac - 21.0mm
prosek (Vračar) - 43.5mm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #151 poslato: 13. Septembar 2008. u 13:41 »
Novom Sadu GFS crta još 35mm kiše, a palo je već oko 18.  :o

Što se tiče sunca, mrka kapa do srede. Znači do srede potpuno oblačno povremeno sa kišom i veoma hladno.
Od srede do vikenda delimično razvedravanje tako da će biti i sunčanih intervala i toplije. Maskimalne temperature preko 20 stepeni.

Eto Daltone pogledaj kroz prozor pa sada ti meni reci jel su naše prognoze bile realne ili navijačke?  :-\ 
Danas je čak dosta ekstremnije vreme nego što smo najavljivali. Nisam zaista očekivao tako nisku temoeraturu već u subotu. 15 stepeni u 13h u Beogradu.  :o

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #152 poslato: 13. Septembar 2008. u 14:31 »
Da dodam da je sada 12 stepeni u Beogradu(kosutnjak)! Ne verujem da ce ici ispod ovoga, mozda do 10 i to je to! Ali kisa pada bez prestanka vec satima :) i ne izgleda kao da ce uskoro stati!

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #153 poslato: 13. Septembar 2008. u 15:43 »
Sic meni ovo liči na aktuelne vremenske prilike, a ne na prognozu.

Van mreže beket

• **
« Odgovor #154 poslato: 13. Septembar 2008. u 19:37 »
i sta, ova kisurina ce da lije tri dana i tri noci bez prestanka?!
:(

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #155 poslato: 13. Septembar 2008. u 19:53 »
i sta, ova kisurina ce da lije tri dana i tri noci bez prestanka?!
:(

U toku noći se očekuje samo ređa pojava kratkotrajne vrlo slabe kiše. Takvo vreme se nastavlja i sutra pre podne. Posle podne pogoršanje, sa neprekidnom umerenom kišom. Nedelja cele noći se nastavlja neprekidna slaba do umerena kiša. U ponedeljakpre podne povremena kiša ali jačeg intenziteta. U ponedeljak posle podne i u toku noći smirenje padavina i očekuje se smao povremena slaba kiša. U utorak novo pogoršanje vremena sa umerenom kišom veći deo dana. Uveče slabljenje padavina koje se pretvaraju u povremenu slabu kišu. Do srede ujutru konačni prestanak padavina.

Eto pokušao sam detaljnije da prognoziram padavine narednih dana na severu Srbije.

Van mreže Dalton007

• *
« Odgovor #156 poslato: 13. Septembar 2008. u 21:34 »
Joe ja nisam rekao da vase prognoze nisu realne, narocito od vas koji ste napravili ovaj forum. Sinoc sam kasno legao i kisa je pocela da pada bas tada kada si ti rekao.Rekao sam ti da sam iz Rume. Vazdusnim putem smo bukvalno komsije, jer vidim da si iz NS.Ali u jednom trenutku se toliko pretvorilo u navijanje i pitanje kad, kad, kad.....ce pasti kisa?Eto pada i pada i pada.....I nema nameru da prestane?! Zasto je ovde sve bas ekstremno ako mozes da mi objasnis? Temperatura u roku nekoliko sati padne za 20 stepeni i totalna promena godisnjeg doba cak i kada jedno godisnje doba uveliko traje?Bilo koje doba, nije vazno! Koliko Sunce nije zdravo nije ni ovo!
Tacni ste sto se tice prognoza i od sada cu se rukovoditi samo vasim koji se napravili sve ovo.Ali sa zadovoljstvom cu citati i komentare onih koji vole leto! Dobri ste u prognozama i pratim vas i dalje i hvala na odgovorima! I molim te bez navijanja jer to bas zna da iritira! Ako vam je i to cilj i to je u redu, ipak ste vi vlasnici! Pozdrav Joe!

Van mreže beket

• **
« Odgovor #157 poslato: 13. Septembar 2008. u 22:14 »
imamo ozbiljne najave: Joe nam je sve precizno napisao...

/a sve to lici na dosadnu jesen, valjda bez nekih jakih vetrova i grmljavina.../
« Poslednja izmena: 14. Septembar 2008. u 11:54 Milosh »

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 40
« Odgovor #158 poslato: 14. Septembar 2008. u 01:06 »
Najnoviji izlaz GFS 18z mi daje pravi potop

U naredna dva -tri dana najvise kise kod Bocea u istocnoj i jugoistocnoj Srbiji gde se lokalno ocekuje i do 90mm kise

Van mreže ocelot

• Starost: 36
« Odgovor #159 poslato: 14. Septembar 2008. u 01:29 »
ja se bar radujem ovoj dugoj kishi :)  malo pre sam se malo shetao dok je dobro padala