Mislio sam na njenu današnju dugoročnu prognozu.
Misliš na ovo?
Tokom četvrtka i petka pretežno sunčano i toplo. U petak u popodnevnim časovima, u sjevernim predjelima uz umjeren do pojačan razvoj oblačnosti ponegdje kratkotrajno kiša ili pljusak sa grmljavinom. U subotu promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima ali i uslovima za mjestimično kratkotrajnu kišu ili pljuskove sa grmljavinom, uglavnom u kontinentalnim predjelima. Naredna dva dana promjenljivo i nestabilno, povremeno kiša, a lokalno pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar uglavnom slab do umjeren, promjenljivog smjera. Temperatura vazduha do subote bez bitnijih promjena, a od subote u padu.
Aha, diže nestabilnost za petak. Da dobro, može da prođe. To ide pre fronta.
Subota je interesantna. Jeste da će sve da krene tokom dana, a tekst je dat tako da sve što se desi, može da prođe. Dakle, nema pojma šta će se desiti. Profesionalno izražavanje za'sve je moguće'.
Promenljivo i nestabilno nije izraz s kojim se ovde slažemo. Nestabilno jeste, ali u pogledu atmosferske nestabilnosti, tj. grmljavine. Ali nepostojano, to bojim se neće biti slučaj.
vetar mi je takođe čudan. Ja bih dao jugo, recimo. Ali da, ja mogu lako da puknem prognozu. Fali mi malo vašeg CG šlifa.
Ipak, takmičenje je 'tvrdo'. Postoje fiksni kriterijumi koje treba ispuniti, a tu nema cile-mile.
Vidiš da neće ni biti jeseni... Citiram crometeovce koji su ovaj ciklon nazvali "doublekiller". Istovremeno i summerkiller i autumnkiller. Prelazak iz ljeta u zimu.
E, to jeste preterano. Da šta sad, je l' treba da padne sneg? Neozbiljno i navijački. Ovde ću da navijam za Daltona! Neka se njima žali na navijanje.
Jesen će biti, još kako! Do sada nikad nije bilo zime bez jeseni. A ova će biti lepa.
Sneg? Pa, Zavižan neka im se zabeli. Mi ćemo naše Kopaonike i Žabljake da čuvamo od takve pošasti.
Mi smo još miševi za njih. :o
Miševi će vas sada primiti!
(Douglas Adams - Autostoperski vodič kroz galaksiju)