Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Septembar 2008  (Pročitano 56908 puta)

Van mreže beket

• **
Re: Septembar 2008
« Odgovor #180 poslato: 15. Septembar 2008. u 21:52 »
jupiiiiiiiiiiiii

necu vise da se radujem, baksuz totalni: u najavi je "umeren" SZ vetar koji me posebno iritira... :(

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #181 poslato: 15. Septembar 2008. u 21:57 »
Pozdrav svima! :-*
Krajem sledece sedmice suprug i ja planiramo da idemo na dane vina u Sremske Karlovce. 8) Obradujte nas sa nekom solidnom prognozom (samo da ne bude padavina) :kisa

Daleko je to još za preciznu prognozu. Podsjeti nas početkom naredne sedmice.

Inače, svi numerički modeli najavljuju kod mene noćas i sutra ujutru obilnu kišu (20-30mm). Ovo su situacije kad Bar dobro prođe se padavinama...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #182 poslato: 15. Septembar 2008. u 23:27 »
Nekako mi sve liči na to da ćemo u celoj drugoj polovini septembra imati pravu jesen, sa Tmax u većini dana ispod 20 C... HOROR  :-[
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #183 poslato: 16. Septembar 2008. u 01:38 »
GFS ensemble smanjio otopljenje od srede na svega blizu 20 stepeni! Prava jesen izgleda i sledece nedelje...
Nažalost, slažem se sa tobom... :evil: Većina je još početkom avgusta  :?: :!: priželjkivala "summerkiller"... Evo, neka sada uživaju u blatu do kolena, hladnoći, mračnim danima, debelim džemperima i jaknama...

PS: Jesi li našao neki termometar  :?: Pozdrav... :D

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #184 poslato: 16. Septembar 2008. u 02:47 »
Danas ipak moguć i u Vojvodini novi nalet padavina, ali do uveče definitivno konačni prestanak padavina i da se oprostimo od ovog ciklona, što je mnogo, mnogo je...   :-\

Da slab do umeren severozapadni vetar nam ne gine beket.  ;)

Sobzirom da i ja planiram Karlovačku berbu grožđa da posetim pratiću pažljivo prognozu. ;)

Van mreže Sneško_Belić

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #185 poslato: 16. Septembar 2008. u 07:52 »
Necu zaboraviti da ponovim pitanjce jos jednom ;) Iskreno, ne ocekujem da bude nesto toplo, samo je bitno da ne pada kisa, ostalo je sve lako ???
Volim i sneg, ali ipak više volim mooooreeeee :D

Van mreže Zwonko

« Odgovor #186 poslato: 16. Septembar 2008. u 09:33 »
Moze li mi neko reci kakvo ce vreme biti na crnogorskom primorju od 15 do 30 septembra.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #187 poslato: 16. Septembar 2008. u 09:46 »
Moze li mi neko reci kakvo ce vreme biti na crnogorskom primorju od 15 do 30 septembra.

Od 17. do 22. će biti stabilno sa maksimalnim dnevnim temperaturama od 20 do 25 stepeni. Od ponedjeljka ili utorka je moguća promjena vremena koja je još uvijek pod znakom pitanja.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #188 poslato: 16. Septembar 2008. u 15:46 »
Boce pratio sam ti prognozu za Srbiju. Odlična je bila!!!

Što se tiče sunca kanda mrka kapa. Sunca možemo videti samo u četvrtak malo, a onda opet novo naoblačenje i moguća kiša petak na subotu i subota. Ništa od porasta temperature. I u subotu maksimalne ispod 15 stepeni.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #189 poslato: 16. Septembar 2008. u 15:58 »
Boce pratio sam ti prognozu za Srbiju. Odlična je bila!!!

I ja sam je pratio Prilično sam zadovoljan :D

Van mreže dragoljub

• *
  • Starost: 64
« Odgovor #190 poslato: 16. Septembar 2008. u 16:09 »
Ne bih sad odma da ulazim u detalje.Ali svakako sutra uvece razvedravanje u vecem delu Srbije.U cet, ujutro moguca je i sumaglica ili magla!
Temp. ce se kretati izmedju 15 i 20C.Od petka dolazi do promene strujanja.Nad juznim delom Balkana to ce biti W,Nad istocnim S,SE,a nad severnim i seveoistcnim E,NE!
Sta to znaci?
To znaci da je lako moguce da ce se ova oblacnost vratiti za vikend :)
Primetio sam na kartama kako nas nova oblacnst zaobilazi u petak....e to je upravo zbog ovakvog strujanja.Medjutim nacice se i ona nad nama!
Dakle nove padavine verovatno za vikend!Nece biti tako obilne,ali ce ih biti u proseku 10-20mm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #191 poslato: 16. Septembar 2008. u 16:20 »
Centar ciklona se vraća u petak nad Rumuniju što bi moglo da izazove nove padavine zaista i tako će i biti najverovatnije.
Nakon toga preovlađuje Sibirski anticiklon i dalje hladna severna strujanja, dok ciklon ne mrda istočno od nas. Biće negde iznad Crnog mora što znači da vreme i nakon vikenda neće biti stabilno, a biće i dalje veoma hladno za ovo doba godine...

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #192 poslato: 16. Septembar 2008. u 16:31 »
Centar ciklona se vraća u petak nad Rumuniju što bi moglo da izazove nove padavine zaista i tako će i biti najverovatnije.
Nakon toga preovlađuje Sibirski anticiklon i dalje hladna severna strujanja, dok ciklon ne mrda istočno od nas. Biće negde iznad Crnog mora što znači da vreme i nakon vikenda neće biti stabilno, a biće i dalje veoma hladno za ovo doba godine...
Videćeš da će do kraja meseca Tmax biti skoro stalno ispod 20 C, a biće dana i sa Tmax < 15 C, kao što je ovih dana slučaj :evil:
Ja se taman obradovao lepom vremenu koje je bilo od 1-12. 09, a gledaj šta se sada dogodilo :-[ Definitivno dižem ruke i ne očekujem više ništa od ovog meseca... :evil: :evil: :evil:

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #193 poslato: 16. Septembar 2008. u 18:50 »
bilo bi lepo da se ti cikloni i preko zime tako krecu pa da imamo dosta snega :)

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #194 poslato: 16. Septembar 2008. u 19:05 »
Ovako se ciklon kreće jednom u dve godine. Nažalost to se nije desilo ove zime nego u septembru. Moja lična teorija.  :cry:

Van mreže Darko_9

« Odgovor #195 poslato: 16. Septembar 2008. u 19:47 »
Videćeš da će do kraja meseca Tmax biti skoro stalno ispod 20 C, a biće dana i sa Tmax < 15 C, kao što je ovih dana slučaj :evil:
Ja se taman obradovao lepom vremenu koje je bilo od 1-12. 09, a gledaj šta se sada dogodilo :-[ Definitivno dižem ruke i ne očekujem više ništa od ovog meseca... :evil: :evil: :evil:

moze da se desi da sledece nedelje bude 20 pa i malo vise stepeni ali ce biti hladna jutra! ali sve zavisi od ovog ciklona!

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #196 poslato: 16. Septembar 2008. u 20:46 »
moze da se desi da sledece nedelje bude 20 pa i malo vise stepeni ali ce biti hladna jutra! ali sve zavisi od ovog ciklona!
ne zavisi bas sve od ovog ciklona...  ;)
jeste da ce se on vratiti za vikend.ali uz njega treba ocekivati i pojacanje,koje nas ovih dana zaobilazi u petak dolazi nad Rumuniju dobija SE.E strujanje i zahvata Srbiju koliko toliko!
No ima jos do tad,mozda bude nesto sasvim drugo
Do kraja sedmice nema preko 20C,mozda al vrlo lokalno!
To vazi i za pocetak iduce sedmice.....  ???

Van mreže Darko_9

« Odgovor #197 poslato: 16. Septembar 2008. u 21:06 »
ne zavisi bas sve od ovog ciklona...  ;)
jeste da ce se on vratiti za vikend.ali uz njega treba ocekivati i pojacanje,koje nas ovih dana zaobilazi u petak dolazi nad Rumuniju dobija SE.E strujanje i zahvata Srbiju koliko toliko!
No ima jos do tad,mozda bude nesto sasvim drugo
Do kraja sedmice nema preko 20C,mozda al vrlo lokalno!
To vazi i za pocetak iduce sedmice.....  ???

u pravu si sad sam bas pogledao vise prognoza sa stranih sajtova podudaraju se sa tvojim misljenjem!

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #198 poslato: 17. Septembar 2008. u 00:58 »
Tropska noc, koliko je to stepeni? 25+?

Tmin >= 20.0 C...

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #199 poslato: 17. Septembar 2008. u 09:19 »
Evo novosti. Ciklon se sada crta prejužnije. Padavine za vikend se crtaju samo na jugu i jugoistoku Srbije.  U četvrtak sunčani intervali, u petak konačno sunčano vreme sa malo oblaka.

Kod mene narednih nedelju će se smenjivati sunce i oblaci. Nešto manje sunca za vikend, a nešto više radnim danima. Temperatura postepeno u porastu, samo za vikend u stagnaciji.  ;)