Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Septembar 2008  (Pročitano 56906 puta)

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
Re: Septembar 2008
« Odgovor #220 poslato: 17. Septembar 2008. u 21:52 »
u četvrtak i u petak ujutru možemo očekivati u pojedinim kotlinam i visoravnima prvu ovogodišnju slanu
Sve zavisi gde će biti vedro
Pešter i jug Srbije imaju najviše šansi

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #221 poslato: 17. Septembar 2008. u 21:55 »
SAMO SE TI CUVAJ OD GRADA,JA CU SPREMATI ZA ZIMU.

« Poslednja izmena: 17. Septembar 2008. u 22:51 Milosh »

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #222 poslato: 17. Septembar 2008. u 22:54 »
Dušane, ta prognoza je toliko daleko da će se još barem 10 puta potuno promijeniti... Ta prognoza čak i izlazi iz ove teme koja se zove "Septembar 2008". I ja bih volio da zima porani i da bude hladnija od prosjeka, ali budimo realni... ;)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #223 poslato: 17. Septembar 2008. u 23:12 »
Da,da... Ti si unaprijed znao da će GFS promijeniti progozu. :)

Ko kaže da se moja prognoza zasnivala na GFS-u? To nisam nigde rekao ako se dobro sećam.  ;)

Nepisano pravilo kaže da posle ovakve obilne kiše svaki ciklon nas zaobilazi u širokom luku.  :)
Tako je uvek bilo i tako će i biti.   :( Jedino unutrašnjost Crne Gore odskače od pravila...

Novi Sad ne treba da očekuje padavine narednih nedelju dana.

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #224 poslato: 17. Septembar 2008. u 23:16 »
Ko kaže da se moja prognoza zasnivala na GFS-u? To nisam nigde rekao ako se dobro sećam.  ;)

Nepisano pravilo kaže da posle ovakve obilne kiše svaki ciklon nas zaobilazi u širokom luku.  :)
Tako je uvek bilo i tako će i biti.   :( Jedino unutrašnjost Crne Gore odskače od pravila...

Novi Sad ne treba da očekuje padavine narednih nedelju dana.

Imaš aplauz od mene !  :first::)
Evo i ja polako prelazim na takvu prognozu, tako da je moja večerašnja prognoza za CG potpuna kontra HMZCG-ovoj.
RHMZS crta tri kišna dana u cijeloj Srbiji. Sad ćemo vidjeti ko će biti bolji. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže dragoljub

• *
  • Starost: 64
« Odgovor #225 poslato: 17. Septembar 2008. u 23:22 »
e ja sam ovde zastupnik prognoze RHMZ-A! :)
Svakako radim u radarskom centru,a usko smo povezani sa prognozom pa znami detalje i zasto stoje tri kisna dana tj. subota,nedelja,i ponedeljak!
Na papiru pise,da ce biti promenljivo oblacno vreme,ali da ce biti uslova za kisu.Znaci oni svaki dan ocekuju barem 1-3mm kise.I ako se moze desiti da bude veci deo dana suncano.E sad ono sto rhmz jos nije potvrdio,tj. nije siguran je to dal ce biti oblacno povremeno sa slabom kisom.
Ili ce padavine biti u obliku pljuska....
To ce se bolje znati sutra,i u petak!

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #226 poslato: 18. Septembar 2008. u 01:12 »
Jeste sigurni da nece biti ovako kao danas, niska oblacnost sa ovom bednom kisicom ceo dan?

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #227 poslato: 18. Septembar 2008. u 01:33 »
Kako sada stvari stoje do kraja meseca ce se zadrzati hladno vreme sa cestom pojavom slabe kise i temperaturom od 10*C do 20*C, ali u vecini dana oko 15*C

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #228 poslato: 18. Septembar 2008. u 01:49 »
Kako sada stvari stoje do kraja meseca ce se zadrzati hladno vreme sa cestom pojavom slabe kise i temperaturom od 10*C do 20*C, ali u vecini dana oko 15*C
Slažem se  ;) Jednom rečju, jad i beda... :evil: :evil: :evil: :-[ :-[ :-[
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže Darko_9

« Odgovor #229 poslato: 18. Septembar 2008. u 02:09 »
Jeste sigurni da nece biti ovako kao danas, niska oblacnost sa ovom bednom kisicom ceo dan?

postoje male sanse da sunce proviri popodne u Beogradu...

Van mreže Darko_9

« Odgovor #230 poslato: 18. Septembar 2008. u 02:13 »
Slažem se  ;) Jednom rečju, jad i beda... :evil: :evil: :evil: :-[ :-[ :-[

Sta mislis da li ce ovaj septembar biti hladniji nego prosle godine u Srbiji? kako stvari stoje izgleda da hoce :-[

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #231 poslato: 18. Septembar 2008. u 02:21 »
Sta mislis da li ce ovaj septembar biti hladniji nego prosle godine u Srbiji? kako stvari stoje izgleda da hoce :-[
Ne može ispasti hladniji od prošlogodišnjeg, jer je u prvih 12 dana bilo dosta toplo...
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže Darko_9

« Odgovor #232 poslato: 18. Septembar 2008. u 02:26 »
Ne može ispasti hladniji od prošlogodišnjeg, jer je u prvih 12 dana bilo dosta toplo...

Da to je tacno prva dekada je bila dosta topla!

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #233 poslato: 18. Septembar 2008. u 10:06 »
Ipak, povremeno slaba kiša u subotu i hladnije. Za Novi Sad GFS crta samo 10 maksimalnu.  ::)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #234 poslato: 18. Septembar 2008. u 10:28 »
e ja sam ovde zastupnik prognoze RHMZ-A! :)

Uz svo dužno poštovanje, prognoza RHMZa je zastupljena u komentarima, preuzetim prognozama koje uredno kači TRSTENIK i, naravno, na svom sajtu, kao i ostalim medijima. Ovde svako zastupa svoje mišljenje, tako da ne znam da li je Zavodu potreban zastupnik. Naročito što im je prognoza stručna i uglavnom korektna.
BTW nisi jedini iz RHMZa ovde. Ima radnika RHMZa, kontrole leta, sa Instituta za meteorologiju koji redovno čitaju forum, a poneki su i članovi. Čak i pomenuti Šljivić sa Crnog Vrha.
Nemoj da se ljutiš. Znam da voliš svoju firmu (tako i treba, i ja bih je voleo da sam na tvom mestu, ali nisam) i to je za svako poštovanje. Ali pusti nas da i mi malo pričamo šta mislimo, da zastupamo svoja mišljenja.
Eto, to je moje mišljenje.

Da ne bude čist off, moje mišljenje je da se slažem sa kolegama koji su izneli svoja mišljenja. Verujem u njih! ;) Dakle, jutarnji mrazevi na vrhovima planina danas, a sutra i po visoravnima. Evo, Kopaonik je jutros imao -2... A Sjenica sutra kad zagudi... jooj. Mraz u nizijama? Ne, hvala.
Eh, da, čuo sam od jednog kolege iz Zavoda da se 12. oktobra očekuje sneg i u nizijama. Lično ne verujem u to nimalo, ali ima i takvih mišjenja. Stručnih, je li...
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #235 poslato: 18. Septembar 2008. u 11:42 »
RHMZ za taj 12 oktobar prognozira 20 stepeni za sad :)

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #236 poslato: 18. Septembar 2008. u 11:56 »
00Z mi vraća neke padavine, uglavnom oko srijede...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #237 poslato: 18. Septembar 2008. u 12:10 »
RHMZ za taj 12 oktobar prognozira 20 stepeni za sad :)

Da, za sad... U sledećoj dugoročnoj će dati nešto drugo... a kad dođe u domet kratkoročne prognoze nešto treće. Ni u jednoj varijanti ne verujem u sneg tog dana.

Heh, najvolijem GFS. Pazi što su izlazi. Po njemu, za vikend cmoljavo i nikakvo, sa Stratusima (tmurno) i rosuljom, ili eventoalno Stratocumulusima i povremeno slabom kišom. Ponedeljak i utorak kobajagi lepo vreme, pa od srede ponovo padavine.
U ekstradugoročnog (GFSLR) daje lepo vreme za kraj septembra, sa Tmax i preko 20, čak i do 24 stepena, sve do 2. oktobra, kada ide još jedna ciklončina. Onda opet kao ovih dana...
Nesumnjivo, jesen je. Kao da smo preskočili ranu jesen i miholjsko leto. No, videćemo... Hoću jesenje boje! Šarenu šumu, lišće pod nogama koje šušti, a ne zemlju koja mljacka ispod cipela. Neću bare! Ne još.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Sneško_Belić

• **
  • Starost: 56
« Odgovor #238 poslato: 18. Septembar 2008. u 13:16 »
U ekstradugoročnog (GFSLR) daje lepo vreme za kraj septembra, sa Tmax i preko 20, čak i do 24 stepena, sve do 2. oktobra, kada ide još jedna ciklončina. Onda opet kao ovih dana.......reče ptprinc ??? To mi baš odgovara, i to baš vikend 26-28.09. za dane vinaaaaaaaa ..... juuupiiiii.....
Volim i sneg, ali ipak više volim mooooreeeee :D

Van mreže Zeli

• **
  • Starost: 62
« Odgovor #239 poslato: 18. Septembar 2008. u 21:51 »
P T Prince apslolutno se slazem sa tvojim komentarom u vezi sa dugorocnim prognozama. Kad je prognoza dugorocnija zna biti ne sam trece nego cetvrto i peto.
Sto se tice kratkorocne za subotu prognoziram 100% kisu ali nikakvog ozbiljnijeg intenziteta osim sto ce dnevna  temperatura znacajnije pasti. Za nedelju mogucnost padavina samo 40%