Mnogo offujete...
A sad nazad na vesti.
U petak, 26. septembra, obeležen je Dan Republičkog hidrometetorološkog zavoda Srbije na uobičajen način. Dakle, bilo je uvodne reči direktora Zavoda Milana Dacića koji je ukratko naveo sve bitno šta je Zavod postigao u poslednjih godinu dana. Skoro da sam iznenađen.
Zatim se prisutnima obratio pomoćnik direktora HMZ Crne Gore Radomir Kandić koji je preneo dobre želje RHMZu i sve šta već ide u takvim prilikama.
Najzad, održano je kratko predavanje o meteo alarmu u Srbiji. Ipak, ako odete na
www.meteoalarm.rs dobićete jedan deo sajta RHMZ koji se bavi prognozom i upozorenjima. Ohrabrujuće je to što će srpski meteo alarm biti sastavni deo evropskog meteo alarma. Kada će se to desiti, kaže da je pitanje dana. Uostalom, proveravajmo na
www.meteoalarm.eu. Ima i link za srpski (videti dno stranice, pod RS).
Zatim je usledio uobičajeni banket. Za mene je to prilika da vidim kolege sa raznih strana, koje retko viđam ili koje tek upoznajem, bilo iz firme, bilo iz neke druge meteo oblasti ili organizacije.
Tako su uočeni sledeći članovi foruma: ptprince, jocozr, proifi-amaterko (sve ste ih već videli, je li), ali i Crni Vrh, damil (uglavnom neaktivni članovi). Snowflake nije došla, jer je imala druge obaveze.
Interesantno je da je uočen i jedan od takmičara u prognozi vremena, a nije član našeg foruma. To je Tom (iz Crne Gore). Ako se pitate ko je to, e pa to je čovek kojeg sam drugog pomenuo u ovom postu.
Naravno, upoznali smo se i vrlo kratko popričali.