Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: 31. avgust, Fruška Gora  (Pročitano 11764 puta)

Van mreže Nele

• **
  • Starost: 47
31. avgust, Fruška Gora
« poslato: 01. Septembar 2008. u 17:53 »
Juče obiđošmo neplanirano (na moje navaljivanje :) ) i famozne pećine na Fruškoj gori...no od te dve, jedna ispade pravi pravcijati iskop nekoga ko je greškom tražio zlato, a druga je deo kamenoloma. Dakle, ništa značajno. Iako je dobar trening za sve one koji pate od klaustrofobije :)

Tako završišmo u Beočinu uz pentranje po tek ošišanim padinama. Vetar je bio zlatan, istočni, nekoliko m/s... šteta je bilo propustiti ga.

Poletište...i divan vidikovac.

Ja i moj verni pratilac -senka :)

Pogled na Dunav...

Jedan let je završen... haj sad ponovo gore :)

Nekolicina suludnjaka se još uvek vide na brdu dok sunce zalazi. Meni beše dosta, pa reših da krenem kući.

Sale mi se pridružuje, presecajući dolinu...

Sreća pa nisam snimio sletanje na poštovanu zadnjicu :)

Čekamo i ostale, ali niko se više ne pojavljuje, pa odlučujemo da krenemo kući. Letači verovatno imaju puno zabave tokom dana, ali veoma malo snimaka :)
Još sam ja došao biciklom...kakvo putovanje! :)

Ali bilo je divno. Ko ne veruje, moraće prisustvovati :)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Re: 31. avgust, Fruška Gora
« Odgovor #1 poslato: 01. Septembar 2008. u 18:01 »
Super ! :D Avanture nikad dosta...
Jedino mi je malo smetalo što sam navikao da komentari za sliku budu iznad slike, što nije slučaj kod tvojih. ;) Ne znam kako je preavilno. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Boda Tajson

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #2 poslato: 01. Septembar 2008. u 19:04 »
^^ i meni to bode oci ;D

pravi primer kako provesti slobodno poslepodne  :suncano
Eat healthy. Exercise often. Die anyway.

Van mreže Brandzi

• **
  • Starost: 43
« Odgovor #3 poslato: 01. Septembar 2008. u 19:38 »
Zaista fenomenalno...bilo bi dobro da sledeceg vikenda organoizujemo nesto slicno. Recimo nedelja...znaci izlet na FG u bilo kom obliku :) Sta kazete?
Zivot je lep, samo ga treba znati ziveti...

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #4 poslato: 01. Septembar 2008. u 19:52 »
Nisam siguran za prognozu, ali mi smo skoro svakog vikenda negde gore (najčešće Beočin, pošto je dobar i za izlet i letenje i pešačenje). Jedino nas ružno vreme može zaustaviti, ali uzimajući u obzir da je za letenje dobro iz skoro svih pravaca od zapada do istoka, gotovo da uvek odgovara. Bude tu ljudi koji nisu letači naravno, a i mi ne letimo non stop (izuzetak su oni koji spadaju s nogu od pešačenja :) ).
I ovog vikenda isto, to je sigurno. Samo da vreme posluži. Nadam se da ćete se pridružiti, pa... računajte na vikend u prirodi unapred :)

Fotke su užas...telefon je u pitanju...snimano na brzinu...toliko je uživanja, da se ne stiže snimati. Valja povesti snimatelje :)

Naročito ja koji sletim u selu i onda pešačim kilometar do podnožja padine...a uz put, srećem seljane, pastire...dok sa svakim po reč... ode dan! :)

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #5 poslato: 01. Septembar 2008. u 19:54 »
Što se tiče komentara na tekstove... ja sam naučio u školi da je komentar uvek ispod slike u knjizi. Tako se pridržavam udžbenika, moliću lepo :) :)

Van mreže Brandzi

• **
« Odgovor #6 poslato: 01. Septembar 2008. u 20:21 »
heheheh pa dobrooooo, ae probacemo da se naviknemo :)))) Jel  tako Bodo? Milose?

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #7 poslato: 01. Septembar 2008. u 20:31 »
heheheh pa dobrooooo, ae probacemo da se naviknemo :)))) Jel  tako Bodo? Milose?

probaćemo :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 70.9mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #8 poslato: 01. Septembar 2008. u 20:31 »
Lepo Nele  :)
 Kao i uvek ne propuštaš da iskoristiš lepo vreme za druđenje sa prirodom
Svaka čast Treba se ugledati na tebe :first:

Van mreže pavlovic

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #9 poslato: 01. Septembar 2008. u 21:26 »
Fino,fino,tebi nikad nije dosadno :)
Znači te pećine su u stvari veštačke?

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #10 poslato: 01. Septembar 2008. u 21:38 »
Da, pećine i nisu pećine...neko je to proglasio pećinama. Vidi se lepo kako je neko izbacivao zemlju...a svod unutra... dubok je preko 5m i teško se tamo može bez opreme. Svod drže drvene grede i već su dobro trule, pa postoji opasnost od odrona. Staro je (bar po uzorcima koje sam uzeo), nekoliko stotina godina. Pomišljao sam, da se nisu zeznuli i počeli kopati tunel prema tvrđavi tuda u ono davno vreme... jer nekoliko tunela od tvrđave u Petrovaradinu vodi do nekoliko mesta u okolini...kilometrima dugački tuneli.
Ali vidi se da ovaj što je to radio, nije zaista imao nikakav plan. 

Druga čak ima i neke male ukrase... kao da se nešto tamo dešavalo, ali nije se zapatilo. U svakom slučaju, to su jame, ne pećine.

Što se vodopada tiče, to moram podrobnije, jer ih ima još, sem onog kod kojeg sam bio. Fascinantan deo planine. Nekako poseban, dubok potok... sa ogromnim kamenjem... kao da nisam na Fruškoj gori. Pomalo zastrašujuće zbog mraka i uvala. Nadam se da ću imati prostora za foto aparat (taj uređaj ne zavređuje u mene nikakvu pažnju u poslednjem periodu), a slabo ga nosim (skoro nikako).
Ali ako bude uz mene, napraviću i fotke.

Van mreže Softspot

• *
« Odgovor #11 poslato: 01. Septembar 2008. u 21:39 »
Lepo u komsiluku a nista od kafe... Doduse ja ne pijem kafu, al to se samo tako kaze valjda :)
A mind stretched by a new idea can never go back to its original dimensions.

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #12 poslato: 01. Septembar 2008. u 21:47 »
Kom komšiluku? A ti se svakako plašiš letenja :)

Ni ja ne pijem kafu, ali sveža voda bi bila super :) Ne znam da li znaš, ali postoji izvor u dolini koju slikah.... ali pssssst, ako se sazna, ode sve to do vraga. Ljudi će uništiti. Ovako, tu piju samo ovce i mi :)

U Beočinu si?

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #13 poslato: 01. Septembar 2008. u 21:56 »
Još malo detalja odande :)

Ovako se stručno meri pravac i snaga vetra - ušima!! :)

Mali odmor :)

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #14 poslato: 01. Septembar 2008. u 22:00 »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=RdabdPc914s" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=RdabdPc914s</a>

Detalj leta iznad društva...koje me tera da sletim, jer već sunce zalazi... Ali meni se ne ideeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ee!!!!!!!!!!! :)

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #15 poslato: 01. Septembar 2008. u 22:04 »

Nakon toga.....odlazak prema zalasku sunca. Bodo, ima da ti napravim ekskluzivne fotke odozgo sledeći put :) Imam jedan dobar video, ali je DVD...da vidiš kako se stručno prolazi kroz drvo :) :) Ja se na njega ne kačim....prolećem!!! :) :)

Van mreže Softspot

• *
« Odgovor #16 poslato: 01. Septembar 2008. u 22:54 »
Da, tu sam gore u Beocin selu... Pstttt... Znam i ja za izvor...
A mind stretched by a new idea can never go back to its original dimensions.

Van mreže Brandzi

• **
« Odgovor #17 poslato: 01. Septembar 2008. u 22:56 »
Lepo u komsiluku a nista od kafe... Doduse ja ne pijem kafu, al to se samo tako kaze valjda :)

E pa ja tek sada provalila da si iz komsiluka...hehe
E bas bi mogla da se ekipa okupi i jedno vece u gradu da se upoznamo...ae izjasnite se, Nele, Bato, Joe :)))))

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #18 poslato: 01. Septembar 2008. u 23:04 »
Može Brandzi! Od odmah, do kada god želite! :) Vodim na sladoled!! :) Posle ćemo videti :)

Dakle sada zvanično imamo grupu "čuvara izvora" :) Mi smo gore često. Većina iz sela nas zna već. Jednom sam sleteo na fudbalski teren u Beočinu... ali verovatno nisi bila kod kuće hahahahaha....... :) uh taj dan...ne ponovilo se.... fuuuu....

Van mreže Brandzi

• **
« Odgovor #19 poslato: 01. Septembar 2008. u 23:07 »
sto se mene tice, cetvrtak poslepodne...recimo oko 7-8 mozemo da se okupimo, ako neki mini meteo susret, ako vam odgovara....cisto radi upoznavanja. Ko je zainteresovan neka se javne :)