Sto se tice prebacivanja sa faksa na faks i ja sam tako uradio. Bio sam na Saobracajnom 2 godine i to prilicno uspesno sa 8.5 prosekom, medjutim shvatio sam da me interesuje privatan biznis i da cu na saobracajnom prakticno samo gubiti vreme. Inzinjerski fakultet je dobar cak i za to, s'obzirom da razvija svest da probleme raslcalnjujes, pa posle sintezom dodjes do resenja, ali ja to nisam hteo, pa sam se prebacio na fakultet za poslovne studije u okviru Megatrend univerziteta, koji pruza odlicne uslove, iako taj fakultet prate brojni stereotipi, a ja se trudim da ljudima sa kojima dolazim u kontakt pokazem da ti stereotipi naprosto nisu tacni.
Sto se tice Meteorologije. Kao sto vidis ni jedan od nas trojice administratora nije zavrsio meteorologiju, a ponovo prilicno smo dobri ovome.
Da bi se bavio meteorologijom, moje misljenje je, da ti Fizicki fakultet jeste mozda dovoljan ali ne i potreban uslov... pod tim mislim da je potreban uslov ljubav koju ti imas, a ta ljubav nece nestati ni ako budes dipl. ecc ili nesto drugo.
PTPrince ima svoje misljenje oko perspektive diplomiranog meteorologa, ja mozda malo drugacije, ali pretpostavljam da se obojica slazemo sa tim da ako radis nesto sto ne volis moze da se desi vrlo lako da sagoris i da ti posao postane muka.
Ti ako zelis da se bavis meteorologijom a imas i preduzetnickog duha uvek mozes osnovati firmu, kao sto su Meteos ili Weather2umbrela i da imas primanja iznad proseka, naravno posle odredjenog vremena. Nisam istrazivao to trziste, ali pretpostavljam da i tu ima mogucnosti i da trziste nije zasiceno, iako Meteos i W2U drze dobar deo trzista. Ja bih recimo to uradio da zelim da se bavim meteorologijom, tj. da mi je to zivotno opredeljenje a ne hobi koji volim.