Uh, ubodoh poen na Tmin, za dlačicu.
Pošto sam tipovao Tmin za Kolašin, temperaturu u Kolašinu sam ub'o extra! Bilo je -0.9, a ja sam dao -1.0.
Međutim, i mene je malo prešlo hlađenje na Žabljaku i onih -2.5°C. Ali nije kritično. Poen je tu. Pardon, dva. I na visinu snega!
Uh, jedva čekam da padne sneg na Žabljaku, pa da vidim kako će takmičari reagovati.
Moja procena: sunčani intervali će biti i u Ulcinju i u Podgorici. Ostajem pri datim temperaturama, kao da neće biti ni padavina, ali ni puno vetra. Dakle, očekujem lep skor za ovo kolo.
Nego, ova Pljevlja... Ja sam uradio najgluplju stvar za prognozu. Procenio sam da će se magla kasno rasturiti, a da iz dana u dan neće mnogo jačati, odnosno da će ti fazoni da oslabe za danas, jer se očekuje neko naoblačenje. Zato sam dao 10 stepeni. Proteklih dana sam bio u pravu, jer su Tmax bile reda veličine da ne izgubim poen. Razmišljao sam da dam još nižu Tmax za Pljevlja, ali crvić u glavi me je gnjavio pitanjem: 'A šta ako ne bude toliko magle, ako počnu da slabe u četvrtak?' I tako, dao sam nešto između, ne želeći da rizikujem. Danas mi je jasno da Tmax u Pljevljima neće preći 7 stepeni, a možda će biti samo oko 5 stepeni (a i to pomozi Bože). Magla zavarila, pa ne pušta. Tu se svima smeši -1 poen (pa smo ravni). Vidim da je jedna grupa takmičara cenila da će ono malo jugovine rasturiti maglu uz pomoć naoblačenja, pa su hrabro dali 13, 14 stepeni. Po meni, to je tek rizik. Ispade da će ove evetualno Bura da profitira. A ja sam zadovoljan što sam dao jednu od najnižih Tmax za Pljevlja.