Sad nešto gledam poslate prognoze i baš mi je zanimljivo.
Evo šta sam ja okačio za prognozu:
ULC 20.0 / 0
POD 19.0 / 0
PLJ 10.0 / 0
Vje (U-P-P) 5
Tmin -1.0
SnZ 0
Transmat i ja opet imamo slične prognoze. A ne prepisujemo jedan od drugoga.
Što se Pljevalja tiče, pripadam grupi koja kaže da će magla i inverzija ostati dugo nad kanjonom Tare. Baš kao i danas. Evo, sada u 10 sati, temperatura je sa 0 stepeni porasla na samo 0.4, a magla ni da mrdne. Magla se razišla u Kolašinu, pa ima neke nade da će se razići u Pljevljima. To je toliko jaka inverzija da mislim da će takmičari sa najnižom Tmax u Pljevljima ovde najmalje izgubiti. Ovog puta sam i ja među njima, mada može se već meni i Transmatu desiti da poen pobegne za fatalnih 0.1C. Ali da ne baksuziram, ubiće me Transmat!
Neverovatno je koliko su takmičari složni oko Tmin. Ja naprotiv mislim da Tmin neće biti na Žabljaku, već u Kolašinu ili eventualno Pljevljima. Moja prognoza Tmin je za Kolašin.
Ali, u svakom elementu ima ponekog ko iskače. Recimo, zanimljiva su mi 4 takmičara sa prognozom da će biti padavina za 1. Naročito Cervantes, koji daje 1 samo u Podgorici. To je po meni jako hrabro, a extra hrabro je 1 u Podgorici i Ulcinju, bez Pljevalja (trenutno jako dobro plasirana Anita, Bura, Grec, Meteoman, Lapsus).
Vetar može da bude prilično nezanimljiv, jer su skoro svi takmičari dali između 4 i 7. Jedino Petar rizikuje sa 10.
Ali kako su svi složni kod snega...
Ali kada bude snega, da li će biti smejanja?
Žao mi je što se Joca izglupirao sa redosledom temperatura. Ne znam da li će Stradivari ovo uzeti u obzir. Ja bih, ali ja sam tek jedan glas...
U ovom kolu nijanse odlučuju o pobedniku.