Ma daj molim te bilo je godina kad je početak novembra bio topao samo što su to retke godine pa se ljudi ne sećaju ali evo ove godine se to desilo da početak novembra bude topao i naravno to je uzburkalo javnost Srbije kao i tebe! ali ne sekiraj se kad 8 novembra počne da duva severozapadni vetar pa kad temperatura padne na 11 stepeni onda ćeš umesto majice nositi debelu jaknetinu
Pa ako debelu jaknetinu bude nosio na +11C,ne znam sta ce nositi kad bude -11C (ako bude)?
Elem,to je valjda normalno za novembar!
A sto se tiche toga da je sve ovo bash normalno...pa ja,licno,ne bih bas rekao! ;D
Jeste,uvek je bilo anomalija i odstupanja od proseka,ali ono sto je meni indikativno za globalno zagrevanje je to sto su odstupanja od proseka i to pozitivna odstupanja sve cesca i sve duza,a poslednjih godina sve cesce cujemo "oboren rekord","najtoplija zima","najvisa ikad izmerena temperatura","najvrelije leto","najtopliji oktobar","najtopliji jun","najtoplija godina" itd.,itd.
Tako da,shta god ko pricao,brojke su egzaktne i sve govore!
A shto se tice prognoze,ne treba previshe leteti,ono sto je izvesno je da josh 4-5 dana imamo visoke temperature,a zatim hladnije vreme sa kishom primereno novembru!
Mnogo je pricati i za do 10.novembra a kamoli za dalje!
Ako cemo ipak malo da nagadjamo i gatamo,moje ocekivanje je da se prvi jutarnji mraz konacno desi (govorim za Beograd) negde krajem druge dekade novembra,a ledenih dana nema sanse da bude!
Sto se tice snega,eventualno mozda neki slab i vlazan sneg isto u tom periodu!