Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Novembar 2008  (Pročitano 123774 puta)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
Re: Novembar 2008
« Odgovor #600 poslato: 21. Novembar 2008. u 15:02 »
 ^^
Ovo je bio moj definitivno najkraći komentar otkad sam na forumu. :lmao:
A sad opširnije. Gledajući novi materijal, nema snega ni na tlu nadmorske visine iznad 400 metara.
Ali vidim, košava se vraća u naše krajeve tokom ponedeljka. Kod Boceta dakle tmurno, a kod nas - kamenje u džep! :-[
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #601 poslato: 21. Novembar 2008. u 15:05 »
kamenje u dzep?
sta bi to trebalo da znaci....?

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #602 poslato: 21. Novembar 2008. u 15:25 »
 ^^
Jaooo... bre, Joco, da te vetar ne odnese!
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže dragoljub

• *
  • Starost: 64
« Odgovor #603 poslato: 21. Novembar 2008. u 15:57 »
Upravo sam se cuo sa kolegom iz zavoda.
Kaze da su veoma mali uslovi za sneg,tj. prve pahulje.
Ipak nije iskljucena ta mogucnost,prema prognozi u Vojvodini prve pahulje mogu poceti da padaju na 2C.
Ako mene neko pita to ce biti posle ponoci,i to tamo posle 2-3 ujutro.Cisto sumnjam da c ebiti uslova za padavine,a ako ih bude eto nama cistog snega!Na 3C na 2m visine nije iskljucena pojava susnezice rekao je on.

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #604 poslato: 21. Novembar 2008. u 16:05 »
 ^^
Joe, ovo bi bio u utakmici ptprince - RHMZ  čist gol iz ofsajda! Buuuu... :fball:

Van mreže jocozr

« Odgovor #605 poslato: 21. Novembar 2008. u 17:02 »
Po GFS-u 12Z ako ne bude snega tokom ove noci i sutra bice u ponedeljak.Jer je ovaj izlaz hladniji i za pon. i za uto prosecno za 2C ;)
Npr 06Z mi je crtao max u pon. 4C ovaj 2C,jutarnju je 12Z crtao 3C ovaj 1C.U utorak min. oko 2C maximalna do 4C(stari je crtao cak 12C) :P  :-[
« Poslednja izmena: 21. Novembar 2008. u 17:49 jocozr »

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #606 poslato: 21. Novembar 2008. u 17:44 »
Joco mislis na 12z(da je bolji)
18z izlazi tek oko ponoci

Van mreže jocozr

« Odgovor #607 poslato: 21. Novembar 2008. u 17:49 »
kako se tebi cini 12Z?

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #608 poslato: 21. Novembar 2008. u 17:55 »
Ovaj freemeteo za Novi Sad nije uopšte loš ako mene pitate.  :o

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #609 poslato: 21. Novembar 2008. u 17:57 »
Tek sam stigao,pa jos nisam stigao da pogledam,ali verujem na rec.Ipak treba imati na umu da te promene vec u sledcem izlazu mogu potpuno da nestanu.Verodostojnost ovih izlaza je u ovakvimim situacijama veoma upitna.Sacekajmo bar jos jedan izlaz.   :?:

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #610 poslato: 21. Novembar 2008. u 18:01 »
freemeteo Joe nije loš ali uvek pokazuje jedan izlaz kasnije
ali to i nema neke veze jer će se karte menjati iz izlaza u izlaz
Svaka prognoza preko 72h nema gotovo nikakvu sigurnost kada je ovakva situacija
Jedino nam preostaje da se opustimo i čekamo kakav će razvoj biti narednih dana
Ono što je sigurno biće konačno interesantno vreme
Puno padavina, minuseva, pluseva, čas SW strujanja, čas NW i N
Dušu dalo za praćenje na našem omiljenom forumu  :)

Van mreže jocozr

« Odgovor #611 poslato: 21. Novembar 2008. u 18:04 »
Bravo salzem se sa svima!
Joe taj freemeteo ako je tako kao sto Boce kaze,ce biti jos bolji kad preuzme model 12Z tj. napravi prognozu na osnovu njega!
Sacekajmo jos par izlaza jedno je sigurno(msm ta prva 72h) susnezica i sneg u ponedeljak!

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #612 poslato: 21. Novembar 2008. u 18:06 »
Naravno Boce slažem se ali je bitno da se crtkao sneg makar se više ni ne crta, dakle nije izgubljena nada da bi od ovog prodora moglo biti još svega.
12Z inače crta čist sneg u sredu uveče u većem delu Srbije.
Ostaje nam samo da navijamo.

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #613 poslato: 21. Novembar 2008. u 18:08 »

Jeste hladniji od predhodnog ali je pitanje da li ce u  narednim izlazima nastaviti trend ili se vratiti na prethodno. :)

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #614 poslato: 21. Novembar 2008. u 18:09 »
Joco ovo u ponedeljak nije sneg!!! U najboljem slučaju može biti ledena kiša. Pogledaj temperaturu po visini.
Peđa ta košava nije još sigurna ni blizu.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #615 poslato: 21. Novembar 2008. u 18:14 »
Ma pojma nemam više. Video sam, ali ne znam da li si se predomislio. Skroz si me zbunio. :o
Nego, šta misliš pod tim 'nestabilna vazdušna masa'? To je izraz koji se koristi za statičku nestabilnost, koja je posledica pregrevanja najnižih slojeva atmosfere. Kako je novembar, nešto nisam siguran u nestabilnost. Uz front da, ali masa je ono što ide iza fronta, ili ono što ide ispred fronta. Front je ništa drugo do površina razgraničenja dve vazdušne mase. Da budem precizniji (znam da me gledaju neki sa faxa), to nije ni površina, već oblast od nekih stotinak ili par stotina kilometara širine.
Nestabilnost je izraz koji se odnosi na konvektivne razvoje, a ne na promenljivo vreme tipa 'čas kiša, čas nema padavina'.
Dakle, u ovom kontekstu vrlo loše zvuči 'nestabilna hladna vazdušna masa'. Vidi da promeniš izraz u nešto prigodnije. Trenutno mi ništa ne pada na pamet, ali odabraćemo već neki izraz... Ili najbolje izbaci reč 'nestabilna', pa će da prođe.
Eto. Izvini što se mešam, ali namera mi je da odaberemo prave izraze za prave stvari. U protivnom rizikujemo da budemo proglašeni diletantima, a znam da to nismo. Većina su amateri, ali svi su ljubitelji meteorologije.

Da loše sam se izrazio, možda čak totalno pogrešno mislio sam da se spustio hladan vazduh i da to može proizvesti mnogo štošta zanimljivog, pa i ciklon koji nam može doneti obline padavine ili čak sneg i da će se modeli menjati, da je sve moguće, ali da neće biti sigurno suvo i toplo to je sigurno.

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #616 poslato: 21. Novembar 2008. u 18:17 »
Ljudi sta se desava sa padavinama?! U Beogradu jos gotovo nista! A evo vec je 6 sati! Takodje temp jos nije pocela da pada... Oce li poceti neka desavanja! S obzirom da padavine kasne, mozda stigne da padne temp dovoljno sutra ujutro za sneg?!

Van mreže jocozr

« Odgovor #617 poslato: 21. Novembar 2008. u 18:17 »
slazem se.
po trenutnim temp. koje se ne menjaju vec 2-3 sata unazad tesko da ce biti pahulja tokom noci.Joe sta mislis?padavine garantujem ja bar do 01h ujutro ;)
Sto se tice Beograda,tesko da ce biti ozbiljnijih padavina bar do ponoci.Sve prolazi severnije.Ali npr. u beogradu nije palo nista a u Zrenjaninu najvise padavina u Srbiji  :o  :D
odg. za temp. neka nam kaze Joe

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #618 poslato: 21. Novembar 2008. u 18:20 »
prošli izlazi su davali košavu zato što je ciklon bio zapadnije
poslednji izlazi pomeraju ciklone istočnije i to je dobro
može se lako ponoviti prošli novembar kada je pola Vojvodine imalo snega u izobilju a pola imala samo kišu
Pitanje je kako će se postaviti ciklon posle nedelje i kakav će vazduh dovlačiti (mislim topao iili hladan naravno)
evo poslednje meteograma za Knjaževac

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #619 poslato: 21. Novembar 2008. u 18:22 »
padavine južnije od Vojvodine stižu tek posle ponoći zajedno sa padom temperature tako da će biti interesantno videti situaciju ujutru u Srbiji