Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Novembar 2008  (Pročitano 123946 puta)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Re: Novembar 2008
« Odgovor #120 poslato: 02. Novembar 2008. u 11:47 »
00Z malo ublažio zahlađenje, ali je počeo da crta solidne padavine od četvrtka do nedjelje, 20mm u Beogradu...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #121 poslato: 02. Novembar 2008. u 11:50 »
Pamti li neko ovako toplo vreme u Srbiji u ovom periodu?! Ovo stvarno nije normalno... Jutros se budim, vruce mi pod 2 frotira, 2. novembar... Minimalna temperatura jutros je bila 16.2 stepeni....Strasno. A i sledecih par dana bice ovako oko 24 stepena! Ja se ovakvog vremena ne secam u poslednjih 20 god...
« Poslednja izmena: 02. Novembar 2008. u 12:19 Sic »

Van mreže December_m

• *
« Odgovor #122 poslato: 02. Novembar 2008. u 12:29 »
Pamti li neko ovako toplo vreme u Srbiji u ovom periodu?! Ovo stvarno nije normalno... Jutros se budim, vruce mi pod 2 frotira, 2. novembar... Minimalna temperatura jutros je bila 16.2 stepeni....Strasno. A i sledecih par dana bice ovako oko 24 stepena! Ja se ovakvog vremena ne secam u poslednjih 20 god...
Е па јуче у "дневнику" кажу да је 1928(мислим да је та година,извините ако грешим)1.новембра у Београду измерено 29°Ц! Зато без кукања молим! ;D

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #123 poslato: 02. Novembar 2008. u 12:37 »
Pamtim ja, i to vrlo dobro... ;) A imam i podatke o svim ostalim godinama kojima nisam bio savremenik... Bilo i nekada davno toplo, itekako... ;)

Ne znam šta vam je svima... :? Navijate za proseke, normale... Ja baš volim vremenske prilike neuobičajene za odgovarajuće doba godine... Volim odstupanja od normale, ali ipak više pozitivna (kao sada) nego negativna (kao u II 1/2 septembra)... Ali, za mene su čak i ta negativna odstupanja mnogo privlačnija od "normale"...
Sa vremenom uvek dinamično, nikad monotono...  :P Predivno... :P

Jao, tek sada  :doh: sam ukapirao šta većina vas želi, baš sam naivan... ::) Ma da, ne volite ni vi proseke, kao ni ja, već želite  :zima1 :snesko :veje   :lmao:... Setite se velikog snega prošlog novembra... Mnogo je, brate, bio vlažan... Samo beše bljuzgavica... Ali, većinom je takav novembarski sneg, bar u Beogradu...
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #124 poslato: 02. Novembar 2008. u 12:52 »
Bio je super novembarski sneg prosle god! :)

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #125 poslato: 02. Novembar 2008. u 13:30 »
Bice ga i ove samo pitanje je kad...
Milose..jeste ublazio...ali tamo negde 17-18nov. dolazi kao neko "pojacanje"tog hladnog vazduha.Pa sad bar po modelima mozemo reci da ce i zahladjenje ako nista dugo potrajati...bar 10 dana ;) a bice i dana sa sansom za sneg...naravno ako to padavine budu dozvoljavale.Tj. oblacnost....

Van mreže Darko_9

« Odgovor #126 poslato: 02. Novembar 2008. u 17:55 »
Evo republički hidrometeorološki zavod Srbije najavljuje 7 novembra pad temperature na 17 stepeni tako će i biti a 8 novembra će pasti na 12 stepeni!

Van mreže Bronki

• *
« Odgovor #127 poslato: 02. Novembar 2008. u 19:10 »

Ma daj molim te bilo je godina kad je početak novembra bio topao samo što su to retke godine pa se ljudi ne sećaju ali evo ove godine se to desilo da početak novembra bude topao i naravno to je uzburkalo javnost Srbije kao i tebe!  :lmao: ali ne sekiraj se kad 8 novembra počne da duva severozapadni vetar pa kad temperatura padne na 11 stepeni onda ćeš umesto majice nositi debelu jaknetinu  :lmao:

Van mreže slovenka

• **
  • Starost: 38
  • I Love Winter and Summer!!
    • CIKLON.SI
« Odgovor #128 poslato: 02. Novembar 2008. u 19:45 »
Odlični 12z, stize zahladjenje, 336. sat :-[

Na RTL-u su javili da nas krajem novembra ocekuje jako zahladjenje uz puno oborina. Temperature ispod prosjeka i oborine isto. ??? :twisted:
I LOVE WINTER AND SUMMER!!!

CIKLON.SI

http://ciklon.si/

http://ciklon.si/forum/

Van mreže Darko_9

« Odgovor #129 poslato: 02. Novembar 2008. u 19:53 »
slovenka najavljuješ nam zimu pre vremena  :D  :o  :-[  :lmao:  :lmao:  :lmao: Šta ćemo sad jadni mi nismo spremni navikli smo na toplo vreme  :(

Van mreže slovenka

• **
    • CIKLON.SI
« Odgovor #130 poslato: 02. Novembar 2008. u 19:56 »
slovenka najavljuješ nam zimu pre vremena  :D  :o  :-[  :lmao:  :lmao:  :lmao: Šta ćemo sad jadni mi nismo spremni navikli smo na toplo vreme  :(

pa bice i kod vas zima, procice ovo vjerujem dosadno toplo vrijeme samo malo pricekajte ja govorim aktualno stanje a sta ce jos biti prije nego dodje vidjet cemo, treba se strpiti

CIKLON.SI

Van mreže slovenka

• **
    • CIKLON.SI
« Odgovor #131 poslato: 02. Novembar 2008. u 20:05 »
..evo malo offtopica al samo pogledajte ???

.tako je bilo 2.11.2005 pred zimom 2005/2006 u kojoj je bilo kod nas mogu reci puno il dosta snijega

a sa snijegom je počela 25.11.2005 kod nas a od tada je bilo dosta snijega do kraja zime

.to je danas bilo ;)

vrlo slično! ::)

CIKLON.SI

Van mreže Darko_9

« Odgovor #132 poslato: 02. Novembar 2008. u 20:13 »
Kod nas kako stvari stoje imaćemo još 3 eventualno 4 topla dana sa temperaturom iznad 20 stepeni to su 3 , 4 , 5 pa i 6 novembar! a 7 novembra stiže zahladjenje (dobro na jugu Srbije možda stigne zahladjenje 8 a ne 7 novembra!) posle toga idu česte kiše i temperature do 12 do 14 stepeni!

Van mreže Darko_9

« Odgovor #133 poslato: 02. Novembar 2008. u 20:15 »
Darko_9 pa dugo je kraj meseca....ima do tad...a joj... :)
Nego da kazem jasno i glasno...bar do 10 novembra nema snega!!!Bice nekih padavina pocev od 7-8 novembra...i temp. oko 15C.Sto je opet,malo iznad proseka za taj period novembra.

Joco ako bude 15 biće samo na jugu srbije a na zapadu i severu od 12 do 14 stepeni!

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #134 poslato: 02. Novembar 2008. u 20:18 »
Ma daj molim te bilo je godina kad je početak novembra bio topao samo što su to retke godine pa se ljudi ne sećaju ali evo ove godine se to desilo da početak novembra bude topao i naravno to je uzburkalo javnost Srbije kao i tebe!  :lmao: ali ne sekiraj se kad 8 novembra počne da duva severozapadni vetar pa kad temperatura padne na 11 stepeni onda ćeš umesto majice nositi debelu jaknetinu  :lmao:
Pa ako debelu jaknetinu bude nosio na +11C,ne znam sta ce nositi kad bude -11C (ako bude)?  :lmao:
Elem,to je valjda normalno za novembar!

A sto se tiche toga da je sve ovo bash normalno...pa ja,licno,ne bih bas rekao!  ;D
Jeste,uvek je bilo anomalija i odstupanja od proseka,ali ono sto je meni indikativno za globalno zagrevanje je to sto su odstupanja od proseka i to pozitivna odstupanja sve cesca i sve duza,a poslednjih godina sve cesce cujemo "oboren rekord","najtoplija zima","najvisa ikad izmerena temperatura","najvrelije leto","najtopliji oktobar","najtopliji jun","najtoplija godina" itd.,itd.
Tako da,shta god ko pricao,brojke su egzaktne i sve govore!  ;)

A shto se tice prognoze,ne treba previshe leteti,ono sto je izvesno je da josh 4-5 dana imamo visoke temperature,a zatim hladnije vreme sa kishom primereno novembru!
Mnogo je pricati i za do 10.novembra a kamoli za dalje!
Ako cemo ipak malo da nagadjamo i gatamo,moje ocekivanje je da se prvi jutarnji mraz konacno desi (govorim za Beograd) negde krajem druge dekade novembra,a ledenih dana nema sanse da bude!
Sto se tice snega,eventualno mozda neki slab i vlazan sneg isto u tom periodu!

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #135 poslato: 02. Novembar 2008. u 20:22 »
Ma meni je ovo vreme super, nego uz ovako lepo vreme  ne moze da se uci! Popadacu sve ispite :) Zato ja kukam... :)
Palmark, sneg je sneg :)

Van mreže Bronki

• *
« Odgovor #136 poslato: 02. Novembar 2008. u 20:39 »
Pa ako debelu jaknetinu bude nosio na +11C,ne znam sta ce nositi kad bude -11C (ako bude)?  :lmao:
Elem,to je valjda normalno za novembar!

A sto se tiche toga da je sve ovo bash normalno...pa ja,licno,ne bih bas rekao!  ;D
Jeste,uvek je bilo anomalija i odstupanja od proseka,ali ono sto je meni indikativno za globalno zagrevanje je to sto su odstupanja od proseka i to pozitivna odstupanja sve cesca i sve duza,a poslednjih godina sve cesce cujemo "oboren rekord","najtoplija zima","najvisa ikad izmerena temperatura","najvrelije leto","najtopliji oktobar","najtopliji jun","najtoplija godina" itd.,itd.
Tako da,shta god ko pricao,brojke su egzaktne i sve govore!  ;)

A shto se tice prognoze,ne treba previshe leteti,ono sto je izvesno je da josh 4-5 dana imamo visoke temperature,a zatim hladnije vreme sa kishom primereno novembru!
Mnogo je pricati i za do 10.novembra a kamoli za dalje!
Ako cemo ipak malo da nagadjamo i gatamo,moje ocekivanje je da se prvi jutarnji mraz konacno desi (govorim za Beograd) negde krajem druge dekade novembra,a ledenih dana nema sanse da bude!
Sto se tice snega,eventualno mozda neki slab i vlazan sneg isto u tom periodu!

Ma dobro ako bude duvao jak severozapadni vetar mora neku jaknetinu da obuče naprimer ako bude 10 imaće osečaj kao da je 0 stepeni  :lmao: duvaće sigurno aj se kladimo  :smartass: nema kad počnu novembarske kiše ne možeš ih se otarasiti  :lol:

Van mreže Bronki

• *
« Odgovor #137 poslato: 02. Novembar 2008. u 20:44 »
Ma meni je ovo vreme super, nego uz ovako lepo vreme  ne moze da se uci! Popadacu sve ispite :) Zato ja kukam... :)
Palmark, sneg je sneg :)

Pa svima je super što je prolazni topao talas zakačio slučajno početak novembra i usrećio te  :lmao: a kad bude došao hladni talas sa severa 8 novembra i oterao topli tad smo gotovi   :lmao:

Van mreže Zvrle

• *
« Odgovor #138 poslato: 02. Novembar 2008. u 20:55 »
Moze li mi neko reci kakvo ce vreme biti za moju slavu 21 novembra! slavim arandjelovdan!

Van mreže Darko_9

« Odgovor #139 poslato: 02. Novembar 2008. u 20:58 »
Moze li mi neko reci kakvo ce vreme biti za moju slavu 21 novembra! slavim arandjelovdan!

Reci nam gde zivis da pokusam da ti nadjem prognozu za taj dan!