Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Novembar 2008  (Pročitano 123841 puta)

Van mreže zgembo

• *
  • Starost: 42
Re: Novembar 2008
« Odgovor #500 poslato: 18. Novembar 2008. u 14:34 »
RHMZ:

18. 11.2008.
ЗА ДАНЕ ВИКЕНДА (22 И 23 .11.) ОСЕТНО ХЛАДНИЈЕ И ВЕТРОВИТО, МЕСТИМИЧНО СА СНЕГОМ, УЗ ФОРМИРАЊЕ МАЊЕГ СНЕЖНОГ ПОКРИВАЧА. У НЕДЕЉУ УЈУТРУ УМЕРЕН И ЈАК МРАЗ, А И ДНЕВНА ТЕМПЕРАТУРА У ВЕЋИНИ МЕСТА БИЋЕ ИСПОД 0 СТЕПЕНИ.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #501 poslato: 18. Novembar 2008. u 16:18 »
ja cu za oko 10-15 analizirati 06Z ali kao je sneg vracen u bar....paa nema sanse daga nebude ovde :)
Ma ptprince to ja i kazem Joe-u da bude srecan...sto ce videti prve pahulje i mozda 5cm snega!Dosta za prvi sneg...mada znam da ce to biti manje u odnosu na ostali deo Srbije :(
Cutim dok ne pregledam temeljno 06Z i 12Z koji izlazi za 3-4sata

Nisam video kada si mi rekao da budem srećan. Koliko sam primetio komentarišemo GFS izlaze samo smo drugačiuje videli isti izlaz više puta. Nije to moja prognoza već opis GFS izlaza. Moja prognoza ili ono da li ću biti srećan nije bila tema razgovora, a naravno da bih bio srećan sa 5cm snežnog pokrivača.
Ja iskreno nisam 100% siguran bio ni da ćemo videti pahulje snega do juče. Za sada sam samo siguran da će biti pahulja, a to da li će se formirati snežni pokrivač i koliko je veoma diskutabilno ali za sada ide ka tome.

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #502 poslato: 18. Novembar 2008. u 16:28 »
E sada se u potpunosti slazemo Joe.Eto znaci ja bih rekao isto sto i ti pa citiram...
naravno da bih bio srećan sa 5cm snežnog pokrivača.
Za sada sam samo siguran da će biti pahulja, a to da li će se formirati snežni pokrivač i koliko je veoma diskutabilno ali za sada ide ka tome.

Van mreže jocozr

« Odgovor #503 poslato: 18. Novembar 2008. u 16:45 »
Izasao je 18Z
Novi komentar:
1.)Padavine pocinju jos tokom noci cetvrtak-petak,i "zvanicno" se zavrsavaju u pondeljak ujutro.Medjutim da napomenem prva tura padavina se zavrsava u subotu do ponoci,a crtaju se opet neke sitne padavine u nedelju posle podne,sve do ponedeljka ujutro.
2.)Temp. ce biti pozitivna i u petak i u subotu,tokom veceg dela dana.Prve pahulje su moguce tokom noci petak-subota,ali bi susnezica ili sneg opet presli u kisu.Konstantan sneg tek u subotu predvece tj. oko 18h.Doduse na kratko tj. do ponoci.Nakon toga padavine prestaju,tako da najvise moze napadati 1-3cm snega.Racunajuci vlaznu podlogu...i ostale "smetnje"!!! :(
Novi talas manjih padavina stize u nedelju po podne kada je moguce formiranje jos 2-3cm snega.Uz konstantan slab sneg,do ponedeljka ujutro.
DAKLE:
VOJVODJANI ce pahulje videti sigurno,pa i pokrivac koji ja zovem "podloga" tj. 1cm snega.Za vise od toga ne smem biti siguran,meteogram jos nisam pogledao,a ima jos do vikenda....

Van mreže gabesz20

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #504 poslato: 18. Novembar 2008. u 16:59 »
Izasao je 18Z
Novi komentar:
1.)Padavine pocinju jos tokom noci cetvrtak-petak,i "zvanicno" se zavrsavaju u pondeljak ujutro.Medjutim da napomenem prva tura padavina se zavrsava u subotu do ponoci,a crtaju se opet neke sitne padavine u nedelju posle podne,sve do ponedeljka ujutro.
2.)Temp. ce biti pozitivna i u petak i u subotu,tokom veceg dela dana.Prve pahulje su moguce tokom noci petak-subota,ali bi susnezica ili sneg opet presli u kisu.Konstantan sneg tek u subotu predvece tj. oko 18h.Doduse na kratko tj. do ponoci.Nakon toga padavine prestaju,tako da najvise moze napadati 1-3cm snega.Racunajuci vlaznu podlogu...i ostale "smetnje"!!! :(
Novi talas manjih padavina stize u nedelju po podne kada je moguce formiranje jos 2-3cm snega.Uz konstantan slab sneg,do ponedeljka ujutro.
DAKLE:
VOJVODJANI ce pahulje videti sigurno,pa i pokrivac koji ja zovem "podloga" tj. 1cm snega.Za vise od toga ne smem biti siguran,meteogram jos nisam pogledao,a ima jos do vikenda....
Pa ja bas i nisam siguran u taj 1 cm!:(Inace ja ne vidim da je izaso nov ne 18Z nego 12Z,GFS !!

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #505 poslato: 18. Novembar 2008. u 17:04 »
Nije još izašao do kraja ni 12Z  :o

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #506 poslato: 18. Novembar 2008. u 17:10 »

Па пошто се овде метеоролошки окршај :) води међу јоцама, ајд и ја као трећи јоца да се умешам. Па тренутно је излаз гфс12 стигао до 90. сата. По њему ја закључујем, да су суботичани и кикинђани у позицији да први угледају пахуље још на Аранђеловдан(петак) ујутро и преподне, или смешане с кишом или кратко врло влажан снег, без наравно формирања снежног покривача јер само њих висински тада качи хладан ваздух(испод нуле). Остали имају кишу. Поподне, међутим и суботичани и кикинђани имају кишу сигурно јер хладан ваздух по висини бежи северније.

Али, Бачка би била прва још у ноћи петак на суботу која би кроз кишу угледала пахуље. Веома брзо до јутра кишу би заменили суснежица и снег све до централне Србије. Е сада наравно првих сати снег би се топио док и при тлу не падне температура. Али, у сваком случају ја мислим да снег по овом излазу креће у суботу ујутро у Војводини и Београду.
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #507 poslato: 18. Novembar 2008. u 17:19 »
12z još nije došao do ponedeljka, ali se već vidi da je najlošiji unazad dosta izlaza. Običan front. 

Van mreže jocozr

« Odgovor #508 poslato: 18. Novembar 2008. u 17:19 »
Izvinjavam se...hteo sam reci 12Z!!!
Dakle izasao je 12Z!Komentarisao sam 12Z..aj da cujem Joe-a...i ostale!

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #509 poslato: 18. Novembar 2008. u 17:22 »
Izvinjavam se...hteo sam reci 12Z!!!
Dakle izasao je 12Z!Komentarisao sam 12Z..aj da cujem Joe-a...i ostale!

Nije mi jasno Joco kako si komentarisao 12z kada nije tada stigao ni do petka. U 16:45 si komentarisao 12z. Još uvek nije izašao kompletan ni sada.
Na kom sajtu si gledao 12z?

Van mreže снег

• **
« Odgovor #510 poslato: 18. Novembar 2008. u 17:26 »

Е, бачки и банатски јоцо, желео бих да чујем и коментар на то шта је рекао сремски јоца :)

Van mreže снег

• **
« Odgovor #511 poslato: 18. Novembar 2008. u 17:27 »

Било како било, од нас трију јоца, све указује да ће први пахуље видети бачки јоца!

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #512 poslato: 18. Novembar 2008. u 17:30 »
Било како било, од нас трију јоца, све указује да ће први пахуље видети бачки јоца!

I ja tako mislim. Šaljem i vama kad ih ugledam.  ;)

Van mreže jocozr

« Odgovor #513 poslato: 18. Novembar 2008. u 17:31 »
Nije mi jasno Joco kako si komentarisao 12z kada nije tada stigao ni do petka. U 16:45 si komentarisao 12z. Još uvek nije izašao kompletan ni sada.
Na kom sajtu si gledao 12z?

http://www.wetterzentrale.de/topkarten/fsavneur.html
;)
Ali tek malopre sam primetio da sam ja gledao ustvari ponovo 06Z.Tada je 12Z stigao do utorka ja msm...tj. prvih par karti pisalo je 12Z posle verovatno ne,ali nisma tada obracao paznju!
E sad kad su sve karye potpune kazem.
KATASTROFA  :-[ :-[  :cry: :cry:
NEMA SNEGA,KONKRETNO POKRIVACA.Pahulja ce biti...kolko tolko
Ja mislim da ce prvo ugledati Backi,pa Banatski pa Sremski ;) ipak vidi se uticaj karpata na mene,pahulje ocekujem u subotu  ???  ;)

Van mreže снег

• **
« Odgovor #514 poslato: 18. Novembar 2008. u 17:41 »

Метеограм је потврдио да Кикинђани могу угледати суснежицу и врло влажан снег на аранђеловдан. Суботичани ће морати са осталима да сачекају ноћ,тј.јутро.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #515 poslato: 18. Novembar 2008. u 17:48 »
... Običan front. 
najverovatnije će tako i biti Front sa osetnim padom temperature ali tek pri kraju padavina
tako da će snežnog pokrivača biti vrlo malo Ono što mene raduje jeste da se aktivnost time ne završava
od ponedeljka imamo novi ciklon u Jadraskom moru

a u sredu još jedan malo južnije u Otrantima
Temperatura bi bila pozitivna ali kod mene uz istočno strujanje bi se sigurno zadržao hladan vaduh tako da bi to bio lep scenario Ali kao što svi znamo menjanje će se dosta puta do tada  :o

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #516 poslato: 18. Novembar 2008. u 19:06 »
U SUBOTU SNEG    18.11.2008.
13:55 - U sredu ujutru sumaglica, a tokom dana promenljivo oblačno. Minimalna temperatura -1, maksimalna dnevna 9 stepeni.

U četvrtak i petak malo toplije, u petak povremeno sa kišom i vetrovito. U subotu zahladjenje. Padaće kiša, koja će posle podne preći u susnežicu i sneg. (RHMZ)

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #517 poslato: 18. Novembar 2008. u 19:16 »
U SUBOTU SNEG    18.11.2008.
13:55 - U sredu ujutru sumaglica, a tokom dana promenljivo oblačno. Minimalna temperatura -1, maksimalna dnevna 9 stepeni.

U četvrtak i petak malo toplije, u petak povremeno sa kišom i vetrovito. U subotu zahladjenje. Padaće kiša, koja će posle podne preći u susnežicu i sneg. (RHMZ)
E,moj Joe.Pratim vec neko vreme desavanjai mogu ti reci da kada nisi aktivan vec samo citas i pratis izlaze da si mnogo manje optmistican.Cini mi se da je ovo jos samo jedan uspeo pokusaj GFS-a na nama ljubiteljima snega spremi laznu nadu(kao sto je to uradio mnogo puta do sada)
Ali i nada je lepa kada zivis  Vojvodini! 

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #518 poslato: 18. Novembar 2008. u 19:29 »
Ja ipak verujem meteorolozima iz rhmz-a , ulivaju mi poverenje.
Cisto sumnjam da bi se izletali za upozorenje da nece biti takvog neceg...mislim na sneg...

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #519 poslato: 18. Novembar 2008. u 19:34 »
Mnoga njihova upozorenja koja su se odnosila na nekoliko dana unapred sutra su skinuta sa sajta.
Ja ipak verujem meteorolozima iz rhmz-a , ulivaju mi poverenje.
Cisto sumnjam da bi se izletali za upozorenje da nece biti takvog neceg...mislim na sneg...