Ja ipak verujem meteorolozima iz rhmz-a , ulivaju mi poverenje.
Cisto sumnjam da bi se izletali za upozorenje da nece biti takvog neceg...mislim na sneg...
Evo ovako kao radnik RC mogu reci sledece:
S obzirom da sam u kontaktu sa kolegama iz RHMZ,sto Madjarske,sto Hrvatske i naravno nase zemlje.Izvukao sam jednu pouku
Snega ce definitivno biti.Konkretno mislim na pahulje.A za snezni pokrivac,no coment
Slazem se ja sa komentarima,pogotovo onim koji kazu da ce biti i pokrivaca.Ali treba sacekati cetvrtak pa da se to sve "zumira",da znamo dla ce ga biti ili ne.
Iz licnog iskustva znam,da ako dodje do prodora "hladnog" vazduha,a topao se zadrzi u blizini,ciklon jaca.Tako da kad ovaj prodje,koliko vidim GFS crta hladno vrem u Vojvodini,i prodor toplijeg vazduha sve do zapada nase zemlje u utorak,i sredu.Pravi uslov za novi ciklon,kao sto kaze Boce konkretno u Jadranu.Naravno ima jos do tog datuma,mozda se stvari preokrenu.
Ali snega za vikend ce biti koliko-toliko.Neko ce videti samo pahulje,neko malo napadalog snega,a slobodno mogu reci neko putare kako ciste sneg
Pricacemo jos,ali eto kao dipl. meteorolog mogu za sada toliko reci.
Mnoga njihova upozorenja koja su se odnosila na nekoliko dana unapred sutra su skinuta sa sajta.
Dusane pa i GFS je ovo zahladjenje danas ublazio dan dva pred ovaj datum
.Vrlo lako moze biti slucaj i sa ovim zahladjenjem i padavinama za vikend.