Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Novembar 2008  (Pročitano 123830 puta)

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
Re: Novembar 2008
« Odgovor #540 poslato: 19. Novembar 2008. u 15:03 »
Auuu, za ovakva ubeđivanja i razjašnjavanja stvarno treba imati mnogo volje i energije... ::) ???
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #541 poslato: 19. Novembar 2008. u 15:07 »
Rekoh ja da su se do sada moji postovi o snegu svodili isključivo na komentare GFS izlaza, jedino mislim da sam rekao da sam siguran da ćemo videti koju pahulju, mrzi me sada da tražim. To jedino može da mi se uzme kao otežavajuća (olakšavajuća) okolnost.  :D

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #542 poslato: 19. Novembar 2008. u 15:24 »
Auuu, za ovakva ubeđivanja i razjašnjavanja stvarno treba imati mnogo volje i energije... ::) ???

Ti si prošao kroz ovo! :lmao:

Rekoh ja da su se do sada moji postovi o snegu svodili isključivo na komentare GFS izlaza, jedino mislim da sam rekao da sam siguran da ćemo videti koju pahulju, mrzi me sada da tražim. To jedino može da mi se uzme kao otežavajuća (olakšavajuća) okolnost.  :D

Ma dobro, de... Čitam pažljivo sve postove, ali mi je jako teško da razlučim šta si ti komentarisao za izlaz, a šta je tvoja procena. Uzimati otežavajuće / olakšavajuće okolnosti su izraz više odgovara na sudu, a ne na forumu. Doduše, iako se u tvojim postovima vidi neki oprez, druge kolege sa foruma su bili u pojedinim trenucima prilično bezrezervno procenjivali sneg. Ili su i to bili komentari?

Sve u svemu, mislim da je najvažnije da svi mi znamo kakvo će vreme biti. ;) Zato i komentarišemo. :D
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #543 poslato: 19. Novembar 2008. u 17:14 »
Novi GFS 18Z ukinuo padavine u nedelju posle podne i tokom noci na istoku i jugoistoku Srbije,ali crta novi nalet u ponedeljak.Bice solidnih padavina i u Vojvodini ;) temp. bez bitnije promene u odnosu na modele 06Z i 12Z.Makismalna kod mene u subotu 3C,nedelju 2C,i pon. 2C.Preko noci spustace se do -3C.Hmmm raste mi nada za pahulje,a i za osnovicu koju je prognozirao dragoljub ;)

Van mreže jocozr

« Odgovor #544 poslato: 19. Novembar 2008. u 19:40 »
Kisa i susnezica u subotu prelaze u sneg.
Nove padavine u pondeljak.Bice u vidu susnezice i snega.Prognoza je samo za Vojvodinu ;)
Ostali deo zemlje me ne zanima posebno,ali mislim d aje ovaj 18Z dosta losiji za njih od prethodnih izlaza.Dok je bar za mene nesto bolji,zbog tog drugog naleta u ponedeljak...
ako....ako....  :-\

Na mreži Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #545 poslato: 19. Novembar 2008. u 19:52 »
joco taj talas padavina za ponedeljak je dosta slabiji od subotnjeg
i to na celoj teritoriji Srbije
Padavine koje GFS najavljuje od srede su intenzivnije ali i južnije od Beograda tako da tu za tebe nema ni mrvice ali sve je to dosta daleko tako da prvo čekamo da prođe front pa da vidimo razvoj situacije posle toga

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #546 poslato: 19. Novembar 2008. u 20:21 »
GFS ne crta ništa značajno narednih dana. Samo moguću genovku koja će dovući malo topliji vazduh već u ponedeljak. Nakon toga počeo je da crta opet jačanje anticiklona i povratak na suvo i stabilno vreme, ali hladno.  :-\

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #547 poslato: 19. Novembar 2008. u 20:24 »
Dobro de, Joe. Ostaje 1:0 za tebe i tvoj prenos! :lmao:
Mada, znam te ja... Najavio bi ti sneg, ali se grizeš za usnu, samo što ne prokrvari. :-[
A ja bih slatko odćutao sneg, mada bih ga najradije porekao! :-X

Ako bude samo hladna novembarska kiša biće PtPrince vs RHMZ 1:0 jer danas ceo dan na vestima RTS najavljuje formiranje snežnog pokrivača.  :-\

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #548 poslato: 19. Novembar 2008. u 22:06 »
 Prognoza vremena  (RHMZ Srbije):

18. 11.2008.
ZA DANE VIKENDA (22 I 23 .11.) OSETNO HLADNIJE I VETROVITO, MESTIMIČNO SA SNEGOM, UZ FORMIRANJE MANJEG SNEŽNOG POKRIVAČA. U NEDELJU UJUTRU UMEREN I JAK MRAZ, A I DNEVNA TEMPERATURA U VEĆINI MESTA BIĆE ISPOD 0 STEPENI.

Prognoza vremena (RHMZ Srbije):

19. 11.2008.
U PETAK (21.11.) NAOBLAČENJE SA KIŠOM. U SUBOTU (22 .11.) OSETNO ZAHLAĐENJE SA SNEGOM UZ POJAČANJE SEVEROZAPADNOG VETRA. STVARANJE MANJEG SNEŽNOG POKRIVAČA I U NIŽIM PREDELIMA. U NEDELJU UJUTRO UMEREN I JAK MRAZ, DANJU PROMENLJIVO OBLAČNO, HLADNO, PONEGDE SLAB SNEG. A DNEVNA TEMPERATURA U VEĆINI MESTA OD 0 DO 3 STEPENA.

RHMZ juče kaže jedno, danas nešto drugo... ::)

Van mreže Sale

• **
  • Starost: 44
« Odgovor #549 poslato: 19. Novembar 2008. u 22:10 »
Ajde Amaterko i ti se tu bunis za tricavih 3 stepena  :lmao:  :lmao:  :lmao:

Van mreže jocozr

« Odgovor #550 poslato: 19. Novembar 2008. u 22:21 »
Sutra ce trece  :!:  :!:
pazi sta sam rekao amaterko ???
 :lmao: :lmao: :lmao:

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #551 poslato: 19. Novembar 2008. u 22:22 »
Ajde Amaterko i ti se tu bunis za tricavih 3 stepena  :lmao:  :lmao:  :lmao:

Nego šta  ???... T = -3 i T = 3 nije isto... :blahblah:   :lmao:

Van mreže beket

• **
« Odgovor #552 poslato: 20. Novembar 2008. u 03:03 »
heloooou? ima li koga?
otkazan front?!
stabilizovao se, nema komentara...?  ::)

ili se svi prognozeri preselili u takmicenje...  :crutch:

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #553 poslato: 20. Novembar 2008. u 07:35 »
PA kolko ja vidim bice ipak onog snegica i u nedelju! Subota stoji...

Na mreži Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #554 poslato: 20. Novembar 2008. u 07:47 »
ma to za nedelju je simbiločna količina padavina Računaj da od toga nema ništa
Od ponedeljka nove padavine ali najnoviji izlaz daje i temperature u plusu tako da ništa od snega najverovatnije Možda snega bude samo u Timočkoj krajini uz košavu koja će zadržati hladan vazduh istočnije od homoljskih planina

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #555 poslato: 20. Novembar 2008. u 10:19 »
Ako bude samo hladna novembarska kiša biće PtPrince vs RHMZ 1:0 jer danas ceo dan na vestima RTS najavljuje formiranje snežnog pokrivača.  :-\

Ne, Joe. Biće PtPrince vs RTS 1:0!
I to je nešto. If you can't beat them, join them! :lmao:
A utakmicu PtPrince vs RHMZ neću komentarisati. Previše je golova sa obe strane za poslednjih par decenija! ;) Što je najluđe, toj utakmici kraja nema, ni za 20 godina! Treba i penziju doživeti! ;) :pop:

Prognoza vremena  (RHMZ Srbije):

18. 11.2008.
ZA DANE VIKENDA (22 I 23 .11.) OSETNO HLADNIJE I VETROVITO, MESTIMIČNO SA SNEGOM, UZ FORMIRANJE MANJEG SNEŽNOG POKRIVAČA. U NEDELJU UJUTRU UMEREN I JAK MRAZ, A I DNEVNA TEMPERATURA U VEĆINI MESTA BIĆE ISPOD 0 STEPENI.

Prognoza vremena (RHMZ Srbije):

19. 11.2008.
U PETAK (21.11.) NAOBLAČENJE SA KIŠOM. U SUBOTU (22 .11.) OSETNO ZAHLAĐENJE SA SNEGOM UZ POJAČANJE SEVEROZAPADNOG VETRA. STVARANJE MANJEG SNEŽNOG POKRIVAČA I U NIŽIM PREDELIMA. U NEDELJU UJUTRO UMEREN I JAK MRAZ, DANJU PROMENLJIVO OBLAČNO, HLADNO, PONEGDE SLAB SNEG. A DNEVNA TEMPERATURA U VEĆINI MESTA OD 0 DO 3 STEPENA.

RHMZ juče kaže jedno, danas nešto drugo... ::)

Pa ti je sad kriv RHMZ? Ma hajde, ne prevrći očima, već pogledaj i sam. Modeli daju jedan dan jedno, a drugi dan mogu da bupnu nešto sasvim drugo.
Hajde da je vreme bez ovoliko informacija, pa da se podsmevamo, govoreći 'Meteorolozi nemaju pojma, a kao prognoziraju vreme'. Ovo je XXI vek, i sada se tek vidi zašto meteorolozi menjaju mišljenje. Vidi se da je prognoza 'živa stvar'. Svaki izlaz iz modela daje nešto drugo. U osnovi tip vremena koji se prognozira jeste isti, samo intenziteti promene variraju i menjaju se kako se bliži prognozirana tačka u vremenu. A prognostičke modele su napravili meteorolozi iz čiste dosade, čekajući da im amateri naprave nešto što će da valja. :lmao:

Sutra ce trece  :!:  :!:
pazi sta sam rekao amaterko ???
 :lmao: :lmao: :lmao:

Tužiću te tati što se smeješ, umesto da to ukapiraš već jednom. Eto, zato grdim i svoje, što ne slušaju šta im se kaže.

heloooou? ima li koga?
otkazan front?!
stabilizovao se, nema komentara...?  ::)

ili se svi prognozeri preselili u takmicenje...  :crutch:

Nije se stabilizovalo, beket. Sve je ublaženo u vezi predstojeće promene.
Odavno posmatram sva ta dešavanja... Joe zna najbolje šta mislim. ;)

A jeste, ono je istina. Na takmičenju smo, ali smo i ovde. Znaš onu krilaticu 'Izgubili smo dve trećine ljudstva, ali računajte na nas kao da smo u punom sastavu!' :D
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #556 poslato: 20. Novembar 2008. u 10:56 »
Izgleda da nema ništa od snega ne samo sad za vikend, već ni iduće sedmice. Ni početak decembra ne obećava ništa.
Iako nisam snegoljubac, volim da je sve na svom mestu, pa me ovakav razvoj vremena već pomalo brine. Baš bi bilo dobro da bude i mraza i snega.
E, sada mi je već dosta. Evo, računajte na ovo kao na moju smelu najavu. Pa makar dobio gol!

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #557 poslato: 20. Novembar 2008. u 11:33 »

Pa ti je sad kriv RHMZ? Ma hajde, ne prevrći očima, već pogledaj i sam. Modeli daju jedan dan jedno, a drugi dan mogu da bupnu nešto sasvim drugo.

Moram da  ::)... :lmao: A što se tiče modela, za razliku od drugih ljudi sa foruma, ja sam potpuno miran i opušten iz jednostavnog razloga, jer ih-NE GLEDAM... :P :lmao: Jer, dobro si rekao, treba i penziju doživeti!... :lmao:

Iako nisam snegoljubac, volim da je sve na svom mestu, pa me ovakav razvoj vremena već pomalo brine. Baš bi bilo dobro da bude i mraza i snega.

Nijedna zima nije prošla bez mrazeva i snega, pa neće ni ova... Ima vremena, decembar koliko god bio topao, uvek ima zimski udar bar u nekoliko dana, jer nastupa novo godišnje doba, tako da zima nikako ne može da omane...

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #558 poslato: 20. Novembar 2008. u 13:11 »
Evo moje prognoze za sever Srbije i Beograd:

U petak pogoršanje vremena, povremeno sa kišom, koja će pojačati uveče, počeće da duva i povremeno jak severozapadni vetar. Kiša će prelaziti u susnežicu i sneg u toku noći tako da može da proleti koja pahulja. U subotu promenljivo oblačno i osetno hladnije. Smenjivaće se sunce i oblaci, a moguće je i provejavanje slabog snega mestimično. Naravno ni govora o snežnom pokrivaču. Temperatura će ceo dan biti u plusu, ali ne verujem da će negde ići preko četiri stepena. U nedelju će se isto smanjeivati sunce i oblaci, ali će biti suvo vreme i još hladnije, ča veći deo dana temp će biti ispod nule.
Od ponedeljka porast temperatura ali će se zadržati nestabilno vreme uz mogućnost povremene kiše.

Van mreže zelimir

• *
« Odgovor #559 poslato: 20. Novembar 2008. u 14:08 »
Loše vreme za nas stare snegoljupce. Prošle godine sam čuo izjavu da će na ravničarskim prostorima Balkana i Panonije sneg postati retka pojava kao nekad na mediteranu