Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Novembar 2008  (Pročitano 123808 puta)

Van mreže jocozr

• Starost: 30
Re: Novembar 2008
« Odgovor #640 poslato: 21. Novembar 2008. u 23:42 »
Tako nesto...sanse za susnezicu i sneg u ponedeljak.U utorak u sredu osetno toplije (preko 10C).
Od cevtrtka ponovo neki pad temp. ali malo(za 3-5C),dok nas za iduci vikend ocekuje osetniji pad temp. sa susnezicom i snegom :D
Naravno ovo je samo komentar na karte :p
A prognoza je da ce biti susnezica mozda i snega tokom noci,i sutra tokom dana povremeno.
U ponedeljak ponovo naoblacenje uz susnezicu i sneg.
« Poslednja izmena: 22. Novembar 2008. u 00:18 jocozr »

Van mreže jocozr

« Odgovor #641 poslato: 22. Novembar 2008. u 00:21 »
Temperatura ce tokom noci jos opasti,a evo i kako...

Sutra jutarnja u Vojvodini izmedju -1C i 1C ;)

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #642 poslato: 22. Novembar 2008. u 10:01 »
 :lmao: :lmao:
Izvinite,ali ja se stvarno moram nasmejati na ovu sinocnu sveopstu euforiju...Te mecava,te siguran snezni pokrivac,te ovo,te ono...a na kraju jedno veliko NISTA!!!  ;D ;D
Ni pahulje,jedne jedine,a kamoli nesto drugo...

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #643 poslato: 22. Novembar 2008. u 10:10 »
Izvinite,ali ja se stvarno moram nasmejati na ovu sinocnu sveopstu euforiju...Te mecava,te siguran snezni pokrivac,te ovo,te ono...a na kraju jedno veliko NISTA!!!  ;D ;D
podsmevanje je ružna stvar Palmark
I ovaj prodor noćas je zaslužio ovakvo praćenje na forumu
e sad euforija i nade su druga stvar
Jug Srbije uživa u snegu što je dokaz da uopšte nije bilo bezveze nadati se da bude i kod vas na severu ALi većina nas je i davala vrlo male šanse za sneg u Vojvodini

Van mreže jocozr

« Odgovor #644 poslato: 22. Novembar 2008. u 10:16 »
Ja sam davao sanse za sneg to priznajem,ali ne i formiranje sneznog pokrivaca!Daleko od toga...rekao sam da treba biti srecan onaj ko vidi prve pahulje u Vojvodini.
A ti Palmark da si neki Beogradjanin video bi sneg jutros,kao i svi ostali.Kako to da nisi video?20km si udaljen cudi me da nije bilo pahulja...
A posto se ti podsmejavas drugima smejacu se i ja tebi ima i na sta... :lmao: :lmao: :lmao:

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #645 poslato: 22. Novembar 2008. u 10:51 »
Sto svi ovde sve shvataju maliciozno?
Necu da se pravdam,ako tako hocete da mislite-slobodno...ali zaista je smesno sad citati sve ono sto je pisano sinoc...
Atmosfera kao pred smak sveta,i necu sad da ulazim ko i sta,ali znam da sam procitao da ce biti i dobrog sneznog pokrivaca,da nas ceka mecava...
Ipak,ovo je koliko shvatam ozbiljan forum i jedno su zelje a drugo realnost...treba ipak naci neku meru!

Ja stvarno nisam video pahulje,iako nocas nisam ni spavao,ne iscekujuci sneg,vec iz drugih razloga  ;D
Nisam bas ubedjen ni da su svi Beogradjani videli pahulje,mnogo je velik Beograd i mozda je bilo lokalno...
A Banovci nisu Beograd,svakako...

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #646 poslato: 22. Novembar 2008. u 10:59 »
Palmark, ja sam od stanice, do kuce jutros u 5 jedva dosao! Blia je prava mecava, i duvao je zestok vetar... Palo je oko santimetar snega, cak je poceo i po ulici da se hvata! Kako to da nisi video sneg, ne znam...Ovde je bila prava mecava...
Sledecih dana toplije sa kisom!

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #647 poslato: 22. Novembar 2008. u 11:02 »
Pa jednostavno- nisam video pahulje jer ih nije bilo...Kod mene su poslednje padavine u vidu kise prestale oko ponoci i od tad je suvo uz prvo olujni,a sad umereni severni vetar!

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #648 poslato: 22. Novembar 2008. u 11:11 »
Evo kod mene su sva kola i dalje bela, iako temp u +! Ima tu i tamo i po trevi snega, a sinoc je bila prava zimska idila... Nego, ima li sanse za novi sneg 26.?

Van mreže jocozr

« Odgovor #649 poslato: 22. Novembar 2008. u 11:37 »
Sledecih dana toplije sa kisom!
Moram to da demantujem.
Na osnovu 06Z koji sam upravo gledao zakljucio sam sledece:
U ponedeljak posle podne naoblacenje sa susnezicom,msetimicno kisom ili cak snegom.Tacnije krenuce od susnezice,predvece sneg,koji ce tokom noci prelaziti u kisu.Znaci kontra ovom zahladjenju sinoc...
U utorak toplije,pa ce jutarnja biti iznad 3C a dan preko 5C.Bice dosta kise  ;) ponovo obilnije padavine.
Tokom noci utorak-sreda stize zahladjenje te ce maksimalna u sredu biti samo do 2C uz susnezicu i sneg!Neverujem da ce biti sneznog pokrivaca,drugim recima nema sanse izuzev nekih brda,pa navise. ;D
U cetvrtak hladno,trebalo bi ocekivati ledeni dan jutarnja u Vojvodini izmedju -5C i -2C maksimalna izmedju -2C i 0C,prestanak padavina.Ujutro jos uvek moze biti snega.
U petak hladno,takodje ledeni dan minimalne od -8C do -4C maksimalne od -4C do -2C  :-[ :P
Mislim da je ovo ipak fantazija GFS-a ali za sada tako izgleda.Ja verujem u prognozu do utorka zakljucno sa njim,to je neki "sigurni" period.  ???

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #650 poslato: 22. Novembar 2008. u 11:39 »
pa kako GFS sada pokazuje ima
od ponedeljka do 26. novembra česte kiše pogotovu u Vojvodini i na zapadu Srbije
u utorak u Timočkoj krajini moguća ledena kiša ili padavine na granici kiše i snega
a u sredu zahlađenje sa severa koje će doneti i kratkotrajni sneg
Interesantno je ono što se crta za 29. novembar
ali to je ipak predaleko za sad

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #651 poslato: 22. Novembar 2008. u 11:53 »
Ovo ne izgleda lose, za sever Srbije....  ;D
Po oveme bi sneg krenuo u Vojvodini od srede u 00h

Van mreže jocozr

« Odgovor #652 poslato: 22. Novembar 2008. u 11:57 »
Cisto sumnjam u to moram priznati :(
posto vidim da gledas karte,pogledaj temp. na visini :( to bi bio neki vlazan sneg...
A pad temp. po visini je od petka...kao sto kaze Boce.
No svasta se moze promeniti.
Sve u svemu lepo izgleda sledeca sedmica  :D

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #653 poslato: 22. Novembar 2008. u 13:13 »
Bome fin sneg crta GFS u Novom Sadu u sredu.

Fremeteo kaže da je i prethodni izlaz bio veoma sličan.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #654 poslato: 22. Novembar 2008. u 14:48 »
Malo da se pohvalim sa prognozom za Beograd i Novi Sad.

Evo za Beograd. Ovo je reklama da češće posećujete SerbianMeteo vremensku prognozu.

ČETVRTAK 20. NOVEMBAR

Umereno oblačno sa sunčanim intervalima. U toku noći povećanje oblačnosti. Pritisak oko normale u padu. Vetar slab do umeren jugozapadni. Jutarnja temperatura 2°C, a maksimalna dnevna 16°C.

PETAK 21. NOVEMBAR

U jutarnjim satima naoblačenje koje će u toku dana usloviti povremeno slabu kišu. Uveče jačanje padavina, a kiša će u drugoj polovini noći prelaziti u susnežicu i sneg usled pada temperature. Pritisak ispod normale u padu. Vetar slab do umeren jugozapadni, uveče u skretanju na severozapadni u pojačanju. Jutarnja temperatura 7°C, a maksimalna dnevna 12°C.

SUBOTA 22. NOVEMBAR

Promenljivo oblačno i osetno hladnije, a povremeno je moguć i slab sneg. Uveče delimično razvedravanje. Pritisak ispod normale u porastu. Vetar umeren do jak severozapadni, uveče u skretanju na zapadni i u slabljenju. Jutarnja temperatura 1°C, a maksimalna dnevna 3°C.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #655 poslato: 22. Novembar 2008. u 14:55 »
GFS crta snijeg u Beogradu srijedu, dok RHMZ prognozira +11C uz kišu... :o

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #656 poslato: 22. Novembar 2008. u 14:57 »
E sad ćemo da vidimo hoće se RHMZ prikloniti GFS-u ili obrnuto.

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #657 poslato: 22. Novembar 2008. u 15:10 »
GFS crta snijeg u Beogradu srijedu, dok RHMZ prognozira +11C uz kišu... :o
Bas sam to hteo da napisem :)

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #658 poslato: 22. Novembar 2008. u 15:37 »
Ja zaista ne mogu da razumem kako tako ove prognoze idu iz krajnosti  u krajnost u svakom izlazu.Pitanje je da li vredi bilo sta gledati i tumaciti kad svakih sest sati imamo sasvim drugacije poslozene  sisteme.Ovo postaje sve vise neozbiljno.

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #659 poslato: 22. Novembar 2008. u 16:52 »
Pa tako je kako je! Da ima samo jedan izlaz i to tacan, ne bi postojala cela nauka o tome! :)
Elem, treba pratiti sve pa naci neku sredinu pribliznu onome sto ce se desiti...Ima ovde i veterana, koji ne gledaju samo izlaze vec i ukupno stanje vremena,ciklona itd u evropi pa pogode vreme mnogo bolje od gfs-a :)