Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Novembar 2008  (Pročitano 123792 puta)

Van mreže Transmat

• **
  • Starost: 45
Re: Novembar 2008
« Odgovor #740 poslato: 25. Novembar 2008. u 17:49 »
HMZ Srbije tek sad okacio upozorenje da ce u naredna dva sata kisa prelaziti u susznjezicu..
A sta su radili do sada? Zaspali pored kompjutera na poslu. :)
A mi odje od podne diskutujemo o tom snijegu...   :first:

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #741 poslato: 25. Novembar 2008. u 17:54 »
Oko 21h Joco, mada može  i ranije, prati NS pa kontam jedno sat vremena posle. I dalje kod mene nema čistih pahulja. To su sve toliko vlažne pahulje da više kiša nego sneg.

Opa vid RHMZ. Upozorenje za celu Srbiju sem jugoistoka.  :o

У већем делу Србије (осим крајњег југоистока)у наредна два сата киша ,која це постепено прелазити у суснежицу и снег.

Izgleda Transmat da su čekali da pređe u Loznici i Sr. Mitrovici u sneg pa onda upozorenje.  ???
Kao za vreme bombardovanja, rokne bomba na rafineriju i onda se oglase sirene za vazdušnu opasnost.  :o  :-\

Van mreže Transmat

• **
« Odgovor #742 poslato: 25. Novembar 2008. u 17:58 »
  ^^
:lmao:  :lmao:

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #743 poslato: 25. Novembar 2008. u 18:20 »
Imao sam razgovor koji je trajao 13 min. sa Nikolom Adamov dipl. meteorolog-om :)
Evo ovako mi je rekao:
Baza oblaka se ce polako da se dize od 20h,sto nglasava prestanak padavina za 5-6 sati.
Takodje za sneg je dobro da je pritisak u porastu(a jeste) i da je u granicama normale za neko podrucje,kod mene to nije slucaj :(
Dok god ima vetra brzine 2m/s ili iznad bice snega u Vojvodini na +1C,susnezice na +2.A klad vetar stane(to se ocekuje sutra popodne) ocekuje nas topljenje snegai tamo gde napada(misli se na celu Srbiju)
EVO PAR ZAKLJUCAKA:
Iz ovoga mozemo zakljuciti da je na utakmici bukvalno za sada 1:1...i da ce presuditi neka vejavica,sto ce biti gol za Joe-ovu ekipu.
Padavine ce prestati zvanicno posle 2 ujutro,U backoj vec do 22-23h.
Padavine ce od sad biti slabe do umerene.Jakih padavina vise nece biti.
Pasce u proseku do kraja padavina:
Sombor 1mm
Subotica 1mm
Novi sad 3-4mm
Zrenjanin 4-5mm
Banatski karlovac 7-8mm
Beograd izmedju 7 i 10mm
Snega ce biti,gde i koliko veliko je pitanje.
Magla u cetvrtak i petak.
U juznom banatu mozda bude najvise snega ako bude temp. uslova.Iz razloga zato sto se ocekuju obilne padavine tamo,i to zbog vetra koji kako je rekao nidza stvara "dolinu"...i pricao je nesto za pritisak nisam ga razumeo.
Eto to je to...uhhh....
Sada samo da cekamo prve pahulje,i sneg.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #744 poslato: 25. Novembar 2008. u 22:33 »
18Z nešto bolji od 12Z kad su u pitanju padavine iza ponoći... Poslednja nada. :)
Za sada u utakmici Joe - ptprince neriješeno. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #745 poslato: 25. Novembar 2008. u 23:03 »
Javlja mi tata da je Vojvodina sem Srema i juznog Banata zavrsila sa padavinama :(
Beograd ce solidno proci,bice jos snega

Van mreže jocozr

« Odgovor #746 poslato: 25. Novembar 2008. u 23:09 »
GFS 18Z ne crta nijedno ozbiljnije zahladjenje narednih 10 dana!!!
Covece... ???
Temperature ce biti oko ili iznad 10C,od subote.
Bice izgleda od tih 10 dana 2 do 4 dana sa padavinama.Kisa,na visim planinama moguca susnezica :)
medjutim sve je to daleko...mozda dodje do neke promene.Ali bar do kraja ove nedelje od sutra stabilizacija i otopljenje.U cetvrtak i petak moguca magla,koja bi se zadrzala do podne pa i duze.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #747 poslato: 26. Novembar 2008. u 03:33 »
Primetio sam da posle hladnih talasa dolaze osetno topliji izgleda da će tako biti u Srbiji! kraj novembra i početak Decembra osetno topliji s tepmperaturama iznad 10 stepeni  :-[ sećam se prošle godine posle snega u Beogradu 17 novembra stigao je topao talas i 25 novembra je skočila temperatura na 18 stepeni! ne bi me čudilo da ovaj topliji talas koji zahvati kraj novembra i početak decembra donese temperature čak i 16 stepeni! to ćemo videti u posebnoj temi za prognozu za decembar za koji dan! naravno ovo moje je samo pretpostavka  ;) ali izgleda da će biti tako!

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #748 poslato: 26. Novembar 2008. u 09:34 »
Za sada u utakmici Joe - ptprince neriješeno. :)

Baš tako. Utakmica je odigrana u fer i korektnoj borbi, gde sam Joeu iskreno priznavao na vreme kad je počeo sneg da se hvata na travu i kako ga je baš napadalo da ga bude i u vestima. Skraćene prigradske autobuske linije su najubedljiviji dokaz Joeovog gola u gostima. Zavuk'o mi je pod prečku!
Još sam i fotkao sneg kod mene u kraju. Ima ga po mojim merenjima 10 cm. Nije nimalo za bacanje. Fotke slede kad se dokopam pristojnog računara, nadam se uskoro. U Kumodražu ga ima skoro 20 cm.
S druge strane, prestanak padavina pre ponoći u Novom Sadu je bio moj gol izjednačenja. Ovo je bila lepa lopta, plasirana po zemlji. Joe se pružio koliko je to moglo, ali lopta je išla tik uz stativu!

Sledeća utakmica? Ja se tek zagrevam!
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Transmat

• **
« Odgovor #749 poslato: 26. Novembar 2008. u 10:49 »
Utakmica je bila fer i korektna :)
Pozdrav za kapitena! Izvukli smo nerijeseno, koja se broji kao pobjeda jer smo imali manje igrača ;) Salim se.
Pa sjutra jos jedna utakmica ali Serbian meteo VS rest of the world :)

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #750 poslato: 26. Novembar 2008. u 10:57 »
Utakmica je bila fer i korektna :)
Pozdrav za kapitena! Izvukli smo nerijeseno, koja se broji kao pobjeda jer smo imali manje igrača ;) Salim se.
Pa sjutra jos jedna utakmica ali Serbian meteo VS rest of the world :)

Da. Sutra je pauza u prvenstvu igra naša reprezentacija.  ???

Evo i ovde da čestitam svima na fer i korektnoj borbi. Pravi derbi. Mislim i da je publika uživala. :)

Narednih dana se slažemo. Postepeno otopljenje, ali i dalje promenljivo. Već oko subote moguća nova kiša.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #751 poslato: 26. Novembar 2008. u 13:16 »
Timočka krajina će možda imati belo subotnje prepodne  :o

Van mreže zelimir

• *
« Odgovor #752 poslato: 27. Novembar 2008. u 11:09 »
Na HTV-u je bilo upozorenje da će u subotu pasti izuzetno velika količina kiše, čak je i na slici za subotu stajao znak opasnosti. Da li progonstički modeli kažu šta o tome

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #753 poslato: 27. Novembar 2008. u 21:04 »
Na HTV-u je bilo upozorenje da će u subotu pasti izuzetno velika količina kiše, čak je i na slici za subotu stajao znak opasnosti. Da li progonstički modeli kažu šta o tome

Da, na Hrvatskom primorju i u Crnoj Gori... Za Bar se crta preko 120mm u narednih 180h. Kiša će biti čest gost...

Da pitam ostale, šta mislite, posltoje li igdje šanse za ledenu kišu u subotu prijepodne ?

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #754 poslato: 27. Novembar 2008. u 21:23 »
U Timočkoj krajini postoje velike šanse za ledenu kišu u toku noći petak na subotu i ujutru u subotu
Pogotovu u Zaječaru i severnije u Negotinu
U Knjaževcu je takođe moguća ali sve zavisi od jačine inverzije koja će se uspostaviti sutra u toku dana

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #755 poslato: 27. Novembar 2008. u 21:44 »
Slažem se, Boce... Nisam u prethodnoj poruci iznio svoje mišljenje s obzirom da sam slabo upoznat sa tom pojavom, ali mislim da će za nju postojati šanse u pojedinim dijelovima Srbije (Timočka krajina, dolina Lima, okolina Užica...). :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Bronki

• *
« Odgovor #756 poslato: 28. Novembar 2008. u 02:58 »
Ne verujem da će biti ledene kiše u Timočkoj krajini vrlo teško! S obzirom da je ostalo samo 3 dana do kraja novembra nema šta da se prognozira evo ja ovako prognoziram:

28 Novembar: u Srbiji do 10 stepeni!

29 Novembar: u Srbiji do 12 stepeni!

30 Novembar: u Srbiji do 14 stepeni!

Ako pogodim častim vas milkom(belom)  :lmao:

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #757 poslato: 28. Novembar 2008. u 12:42 »
Na istoku Srbije je moguć sneg noćas!! Ako ne sneg onda ledena kiša, ali mi deluje da je sasvim moguć sneg, pa čak i formiranje snežnog pokrivača u Negotinu recimo.
U ostalim krajevima kišurdača večeras uz košavu i pozitivne temperature.

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #758 poslato: 28. Novembar 2008. u 12:49 »
Ja u prognozi za Srbiju napisao za Timočku krajinu sledeće

U toku noći ... u Timočkoj krajini sneg, susnežica i ledena kiša. U toku prepodneva prestanak padavina...Jutarnja temperatura od -1°C u Timočkoj krajini do 6°C na zapadu Srbije,  maksimalna dnevna od 2°C u Timočkoj krajini do 15°C na zapadu Srbije.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #759 poslato: 28. Novembar 2008. u 18:50 »
Znači negotinska krajina neće osetiti topli talas? isto kao i proši put kad je dolazio topli talas početkom novembra svuda je bilo toplije samo nije u negotinskoj krajini tako će izgleda i sada biti!