Zeli, do Pljevalja nema Cb-ova, ne brini.
Sada sam malo pogledao noćašnje postove i komentare za Loznicu.
sta je ovo republicki hidro meteoroloski zavod u 02:00 izmerio u loznici 23 stepena celzijusa pa da li je to moguce il je neka greska?
U 03.00h u Loznici 21 C... Onda je, izgleda, moguće...
Noćas na Synopima brljotina koliko hoćeš... >
Lako je optuživati... teže je raditi!
pa ako je sad u loznici 21 stepen sta ce biti tokom dana ne smem ni da zamislim kraj okotbra a temperature u 3 ujtru cak 21 stepen!
ma danas ce u loznici biti preko 25 recimo 27 stepeni! do jutra ce se spustiti temperatura na 17 ili 16 ala
Temperature nisu bile izbrljane, bez brige.
A evo objašnjenja:
Zanimljiva košava duva. Ustvari, vrlo je netipična. Pogledajte temperature:
Loznica 25
Požega 24 (krajnje neobično da Požega bude ovoliko topla)
a sa druge strane
Banatski Karlovac i veliko Gradište po 17 stepeni.
Ovakva raspodela temperature više je karakteristika jugozapadne advekcije (što i jeste). Istina, vetar jeste košavskog smera, ali najizraženiji fen je ovaj, tzv. Dinarski fen. U Bosni je još zanimljivije. U 12 UTC najtopliji su bili Zenica sa 23.6 i Gradačac sa 23.8.
U Gradištu, gde je COJA, takođe jako toplo: 23.2
Sve lepo piše.
I još da dodam. Fen ne sluša kako Sunce izlazi i zalazi. Fen upravlja temperaturom onako kako duva. Još kad se udruži oblačnost u trenucima kada vetra nema, još je luđe! Primer Loznice od prošle noći do baš lepo oslikava:
1h T 18, SSE 1, poluoblačno
2h T 22, SE 2, potpuno oblačno (to je trenutak!)
3h T 21, ENE 1, ppotpuno oblačno
4h T 21, ESE 3, pretežno oblačno
5h T 21, ESE 3, poluoblačno
6h T 21, E 2, pretežno oblačno
7h 20, E 2, pretežno oblačno...
Tmin 18 (od ponoći)
Vidite li kako vetar i oblačnost drže temperaturu da ne pada? U mestima gde je vedro i vetra nema, temperatura bi opala za recimo 5 stepeni.
Lepo je što si se vratio, amaterko. Novo ime, novi običaji(?) Nadam se da se ne sekiraš (da su sekire pod zemljom)... Ja ih i nemam, i ne sekiram se zbog toga!
I poštuj sebe, amaterko. Kloni se tih samokvalifikacija tipa
Šta da se radi, jednom pacijent-uvek pacijent...
kao i
Nisam više "profi", sada sam samo (glupi) "amaterko"...
Ako sebe ne poštuješ, ko će te poštovati?
Pozdravljam te! :-*