I ja sam rođen usred zime (u februaru), pa ipak sam uvek više voleo leto nego zimu. Poslednjih nekoliko godina, kako sam matoriji, još više volim leto, a još manje zimu. Videćete, dragi zimoljupci, kada napunite 32-33 godine, da li ćete i onda tako govoriti...
Godine čine svoje, hteli to mi da priznamo ili ne...
Mada primećujem da i letnje žege (Tmax > 35 C) počinju da mi smetaju.
U stvari, svako godišnje doba je lepo na svoj način, i baš mi je drago što živim u podneblju koje ima sve varijante klimata. Ja ovu klimu ipak ne bih menjao nizašta, imamo svega-letnjih žega, košave, snega i snežnog pokrivača, ledenih dana... Sve imamo, samo da još imamo više i onoga od čega se živi i-gde bi nam bio kraj...
Ipak je leto moj favorit, i to avgust mesec, koji je najvedriji i najstabilniji u godini, leto se lepo ustali (sazri), počinju da stižu plodovi (purenjaci, lubenice
...), temperature oko 30 C (ali često su daleko više od 30 C). Maksimalne temperature od 28-33 C meni najviše odgovaraju...
I zima ima svoje čari, ali kako Dalton007 reče, kod nas je teško pregurati to godišnje doba... U svakom slučaju, volim i zimu ali sa snegom, a ne sa ovim kišurinama i potopima, kad padne sneg da se malo duže zadrži, a ne da se istopi za 2 dana...
Kad je leto-treba da je leto, kad je zima-treba da je zima...
Ali, često nije tako...
I ta okolnost je ipak normalna karakteristika našeg (umerenog) klimata...