Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2008  (Pročitano 82923 puta)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
Re: Decembar 2008
« Odgovor #340 poslato: 21. Decembar 2008. u 15:18 »
Što se tiče snega meni je najsumnjiviji petak, kada mislim da je najveća šansa nešto da se izrodi. Osećam da će GFS vratiti snežne padavine u petak u narednim izlazima.  8)

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #341 poslato: 21. Decembar 2008. u 15:42 »
Moguce Joe... moguce ;)

Van mreže SSJ5

• *
« Odgovor #342 poslato: 21. Decembar 2008. u 16:49 »
Meteoroloshki zavod daje moguc sneg za cetvrtak i petak u novom sadu. Videcemo dal ce se neshto izroditi od toga.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #343 poslato: 21. Decembar 2008. u 16:55 »
Meteoroloshki zavod daje moguc sneg za cetvrtak i petak u novom sadu. Videcemo dal ce se neshto izroditi od toga.

Uh kakva dobra prognoza RHMZ-a. U petak u Novom Sadu od -5 do -1 uz moguc sneg. Samo kada bi se to moguc pretvorilo u siguran.  :)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #344 poslato: 21. Decembar 2008. u 17:22 »
12z bez promene sto se tice padavina, dok je hladnoca tu.Nikako da se poklope padavine i niske temperature

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #345 poslato: 21. Decembar 2008. u 17:28 »
Da 12Z jad i beda po pitanju padavina.  ::)

Van mreže Darko_9

« Odgovor #346 poslato: 21. Decembar 2008. u 18:42 »
Od 25 Decembra prave zimske temperature! ali izgleda bez padavina  >:(

Van mreže Zvrle

• *
« Odgovor #347 poslato: 21. Decembar 2008. u 21:06 »
Čujem da nam 25 Decembra stiže hladan talas iz Rusije tako da za novu godinu temperatura u Srbiji neće preći -1 stepen!

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #348 poslato: 21. Decembar 2008. u 23:50 »
Sa padavinama tragedija.... :((

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #349 poslato: 21. Decembar 2008. u 23:54 »
Iako padavine ispod 1mm kod GFS-a treba zanemariti, nije isljučeno da će od utorka pa nadalje povremeno projuriti koja pahulja... Ipak je zabrinjavajuće to što će se ova godina završiti bez snijega...
Možda nam 2009. donese više sreće, nama snegoljupcima. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Darko_9

« Odgovor #350 poslato: 22. Decembar 2008. u 00:01 »
Da nažalost Miloše čisto sumnjam da ćemo ugledati sneg u 2008 godini! više sreće 2009 godine  :first: al ajde ima još 10 dana možda bude nečega  :kafa:

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #351 poslato: 22. Decembar 2008. u 08:20 »
Svi modeli su odustali od padavina posle 25. decembra
Samo je ETA još uvek sa padavinama 26. i 27. južnije od Beograda
Voleo bih da je ETA u pravu ali ne verujem puno u to

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #352 poslato: 22. Decembar 2008. u 09:51 »
Ovo uopste ne izgleda lose za Valjevo, medjutim gfs je suv kao barut, ipak mislim da je ovo ne moguce, suvise je dobro. Mislim da ce gfs biti u pravu. Sta ti Joe mislis?

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #353 poslato: 22. Decembar 2008. u 09:53 »
Bogami taj ETA je iscrtao i nekakve, kakv takve padavine za Beograd  od 25.! Ohrabrujuce deluje... :)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #354 poslato: 22. Decembar 2008. u 10:19 »
Ovo uopste ne izgleda lose za Valjevo, medjutim gfs je suv kao barut, ipak mislim da je ovo ne moguce, suvise je dobro. Mislim da ce gfs biti u pravu. Sta ti Joe mislis?

Nisam Joe, ali baš bih mogao da ubacim svoje mišljenje. ETA je ovde malo prolupala, jer suviše je visok pritisak za tolike padavine i severoistočni umeren vetar. To je meni malo nespojivo. S druge strane, ako je GFS dao simbolične padavine (ili njihovo odsustvo), to se nekako ukapa u celokupnu sliku.
Dakle, mrka kapa. Iako nisam snegoljubac, žao mi je što još nema snega. Nije to dobro.
Ipak, nekako mislim da će januar sve to da vrati na svoje mesto. Možda čak i februar. Videćemo. Zima još nije rekla svoje, jer kasni.

Edit: Skinuo sam neuspeli prethodni post, jer vidim da je tekst bio isti. Nadam se da nema ljutiš, ljubostinja.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #355 poslato: 22. Decembar 2008. u 10:23 »
Prema zadnjem WRF-u, u toku noći će u Beogradu biti snijega, koji će već u jutarnjim časovima preći u kišu...

Za sada je ovaj model vrlo precizan, ali ako bude snijega, prespavaću ga.  :(

Ovo je bio sjajan ubod NMMa!
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #356 poslato: 22. Decembar 2008. u 10:49 »
Jest vala,tacno tako je i bilo, i to bukvalno u minut po vremenu datom na grafiku! A to znaci da veceras o5 mozemo da ocekujem kisu na nekih 3 stepena! Koji smor...

Van mreže jocozr

« Odgovor #357 poslato: 22. Decembar 2008. u 12:21 »
Nista od snega u decembru,sada se ni ne crta onako hladno...
Nema zime

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #358 poslato: 22. Decembar 2008. u 12:53 »
Istina joco. Biće zime samo ne znam u kojoj granici. GFS iz izlaza u izlaz temperature korak po korak diže. Ide to sve lagano prema gore, ne znam gdje će stići  :-\. Za januar je sada okrenio ploču, ali o tome ne vrijedi razglabati. Sve u svemu od 25.-og možemo očekivati hladnije vrijeme, ali najvjerovatnije bez padavina. Ako ih i bude biće to neznatne količine. S obzirom kakve postaju zime iz godine u godinu i ovo je super. Inače GFS je specifičan po radikalnim izlazima, da bi na kraju sve ublažio ili čak nekad i ukinuo. ECMWF je manje sklon tome.  :-\
Ništa, čekam ECMWF večeras, i GFS 12Z, u nadi da će biti hladniji, makar to ako padavina fali.

Van mreže jocozr

« Odgovor #359 poslato: 22. Decembar 2008. u 17:25 »
Izasao je 12Z.Za period prvih 180h ostao je isti kao 06Z dakle hladno ali u Vojvodini suvo.Temperature je i popravio na bolje,tj. crta nesto hladnije vreme nego njegov prethodnik.
30 decembra dolazi do blazeg otopljenja,a vec 2 januara do novog pada temp. koji se nije crtao,ili bar ne ovako izrazajno u 06Z.
Za pravoslavni Bozic osetni pad temp.,doduse kratkotrajan:-[ neverovatno,06Z je za taj period crtao otopljenje.
Evo malo detaljnijeg opisa,za Vojvodinu i blizu okolinu: (tzv. siguran period prognoze je do 28 decembra,ovo dalje nije sigurno)od 23 do 28 hladno,juznije od Beograda i na njegovoj teritoriji povremeno sa snegom(uglavnom slab)Temp. u vecini mesta oko ili ispod 0C.Jutarnja mesimicno oko -5C,a uglavnom od -3 do -5C.
30 dolazi do prodora nesto toplijeg vazduha,te ce maksimalna konacno biti u plusu(do +3C),padavina nece biti.
1 i 2 januara blazi juatrnji mrazevi(do -3C)a danju do +3C,a 3 januara mozda jos toplije do 5 setepeni,moglo bi biti kise,susnezice pa i snega.
5,6,i 7 januara u vecem delu Srbije hladno sa snegom.
Iskreno neznam sta ce biti.Ja licno neverujem GFS-u za period posle 28-og,ali eto pisao sam kako bi moglo izgledati.Neko moze napisati neku drugu varijantu,na osnovu drugog modela itd.U svakom slucaju izlaz je bolji nego 06Z,crta nesto hladnije vreme,ali bar za Vojvodinu jos manje padavina,a za ostali deo Srbije znatno vise.Za NG svuda suvo,uz blazi minus...Ovo dalje otom potom

« Poslednja izmena: 22. Decembar 2008. u 17:59 jocozr »