Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2008  (Pročitano 82999 puta)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
Re: Decembar 2008
« Odgovor #80 poslato: 02. Decembar 2008. u 15:11 »
Ne, Miloše, nisam spreman za utakmicu ovog puta. Ne brini, biće nekom drugom prilikom.
Uskoro će januar...
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Na mreži Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #81 poslato: 02. Decembar 2008. u 15:35 »
Ne, Miloše, nisam spreman za utakmicu ovog puta. Ne brini, biće nekom drugom prilikom.
Uskoro će januar...

Biće vremena... ;)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #82 poslato: 02. Decembar 2008. u 15:43 »
Rano je za utakmicu. Ima vremena do tok ciklona. Slažem se u potpunosti sa Princom, jedino po ovom izlazu mislim da bi se sneg hvatao mnogo ranije jer kada je tako niska temperatura na 850 + umerene padavine + umeren do jak vetar, temperatura na 2m bila bi niža od prognoze GFS-a, pala bi na 0 stepeni još u ponedeljak.
Ali nepotrebno je detaljisati izlaz koji crta sneg za nedelju dana.
Bitno da postaje opet zanimljivo u ovoj temi.  ;)

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #83 poslato: 02. Decembar 2008. u 16:30 »
Ma samo bez zurbe sa prognozama...

Ovde sneg mozda u januaru :)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #84 poslato: 02. Decembar 2008. u 16:56 »
Da ensemble je u totalnom rasulu.
Krenuo GFS12Z, bilo bi dobro da nastavi da se crta onaj ciklončić, doveo bi se u red i ensemble.

Van mreže beket

• **
« Odgovor #85 poslato: 02. Decembar 2008. u 18:29 »
kad bi bilo rubrike "sneg, skijanje/kijanje i sankanje/preterivanje - prognoze milimetarske" - eto dobre teme za snegoljupce i ostale navijace...  :P

- izvinjavam se svima na mozda preostroj ironiji i ne bih mnogo da gundjam (kao sto umem), ali ovde mnogi ocekuju (kao i ja) - komentare na ozbiljne prognoze! niko ne pominje neku kisurinu - vec sutra, vetrove itd. - to je dosadno, jel?  :blahblah:

kao za inat, meteos daje opsirnu prognozu za naredne dane, kakvu retko mozete tamo procitati.

Van mreže The_Night_Hawk

• *
  • Starost: 52
  • Nisam ja ovca, ja sam mrav!!! Ovce su mnogo veće!
« Odgovor #86 poslato: 02. Decembar 2008. u 18:32 »
Hmmm...
Na freemeteo meteogramu,wetter.de,meteociel(istina,po GFS-u),počinje da se crta
promjena jet stream-a,pritiska,padavine u ponedjeljak i utorak,pad tempreature u
Banjaluci u ponedjeljak na 0 Celzijusa...
Vidjećemo za tri dana,ali sada pomalo vuče na snijeg u Bosanskoj krajini. :smartass: ;D

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #87 poslato: 02. Decembar 2008. u 18:56 »
Pa kolko vidim za sutra i prekosutra je sve reseno! Temperature oko 10c, vetar ce da puse, kisa ce da pljusti... divota :)

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #88 poslato: 02. Decembar 2008. u 19:22 »
- izvinjavam se svima na mozda preostroj ironiji i ne bih mnogo da gundjam (kao sto umem), ali ovde mnogi ocekuju (kao i ja) - komentare na ozbiljne prognoze! niko ne pominje neku kisurinu - vec sutra, vetrove itd. - to je dosadno, jel?  :blahblah:

kao za inat, meteos daje opsirnu prognozu za naredne dane, kakvu retko mozete tamo procitati.

Nema tu šta da se priča, a da bude pametno, beket. Razni modeli prema kojima većina forumaša daje prognozu daje različita viđenja vremena, pa je normalno da se svi uzdržavaju od nečeg konkretnog.
Kao neki tamo pro, ali ne i za prognozu (tu imam samo nešto više iskustva, ali ne i 'pameti'), mišljenja sam da je kiša skoro sigurna, vetrovi će biti tu (ne znam šta im je večeras u Beogradu), a sneg će biti tamo negde... daleko, daleko...
Nije takvo vreme dosadno za prognozu. Meni je svako vreme interesantno na svoj način.
Uzgred, nešto nisam ubeđen da je aktivnost forumaša na komentarima prognoze slaba. Samo nije dramatična kao prošle sedmice. Malo pauze nije naodmet, da napunimo baterije. ???
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #89 poslato: 02. Decembar 2008. u 19:56 »
Mozda i bude utakmice :) lepo bi bilo.
po nekim mojim zapazanjima snega bi u Vojvodini bilo vrlo malo.9 i 10 decembra,a tada padavine prestaju.Ili ce biti krajnje slabe...
temp. na 2m nece ici u minus pre 10 decembrA...
dakle zahladjenja ce biti,i bice decembarske zime.Ali mi je dosta sumnjiv sneg...a kamoli onaj od pola metra :)

Van mreže Darko_9

« Odgovor #90 poslato: 02. Decembar 2008. u 21:38 »
Sneg milijardu posto pada 11 decembra u Srbiji to sve prognoze potvrdjuju! a ova danas izmisljena prognoza republickog hidrometeoroloskog zavoda da ce za koji dan biti 19 stepeni je netacna(najverovatnije je po zelji napravljena) posto vec 7 decembra temperatura pada na 9 stepeni i posle toga nastavlja da pada!

Van mreže Bronki

• *
« Odgovor #91 poslato: 02. Decembar 2008. u 22:29 »

ovo je realna prognoza po meni! Darko ne budi tolko siguran u sneg 11 decembra biće ga 100% ali neće pasti mnogo možda 1 do 2 cm! Slažem se s tobom da ono što je Republički Hidrometeorološki zavod danas dao čista glupost jer ni jedan model ne daje takve prognoze  :lmao:

Van mreže Darko_9

« Odgovor #92 poslato: 02. Decembar 2008. u 22:36 »
Branko iz Meteosa je danas stavio prognozu za naredne dane za Srbiju prognoza glasi ovako:

METEOROLOŠKA PROGNOZA ZA 03.12.2008 I NAREDNE DANE
SRBIJA

Oblačno sa kišom, ponegde obilnom. Do četvrtka ujutru od 20 do 50 lit/m2. Kišna zona se premešta ka severu Srbije, pa bi ujutru na severu bilo suvo, a na jugu padavine prestaju uveče. Kiša će padati i na Kopaoniku jer topao vazduh dolazi na visini uz jak južni vetar. U prizemlju vetar umeren istočni i jugoistočni uz nizak vazdušni pritisak. Minimalne temperature od 4°C do 9°C, a maksimalne od 8°C u Užicu do 16°C u Leskovcu.
NAREDNI DANI
U četvrtak kišna zona odlazi na severozapad. U centralnim i južnim predelima vrlo toplo sa sunčanim periodima. U petak i za naredni vikend relativno toplo za ovo doba godine uz prolaznu kišu između petka i subote. Od ponedeljka zahlađenje i moguća pojava susnežice i snega.

Eto ljudi od ponedeljka stiže susnežica i sneg  :joy: :ziveli:

Van mreže Bronki

• *
« Odgovor #93 poslato: 02. Decembar 2008. u 22:44 »
Eh darko kad bise ostvarila ta brankova prognoza!

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #94 poslato: 02. Decembar 2008. u 22:53 »
Branko (Meteos) radi sjajne prognoze  :first:, a i RHMZ prognoza će se pokazati tačnom za 5-6. decembar, jer će zaista uslediti ponovni skok temperature (vrlo moguće i na 20 C)... :P
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže Darko_9

« Odgovor #95 poslato: 02. Decembar 2008. u 22:55 »
amaterko ajde mi nadji neke prognoze a da nisu republicki hidrometeoroloski zavod koje najavljuju blizu 20 stepeni 5 i 6 decembra!

Na mreži Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #96 poslato: 02. Decembar 2008. u 22:56 »
amaterko ajde mi nadji neke prognoze a da nisu republicki hidrometeoroloski zavod koje najavljuju blizu 20 stepeni 5 i 6 decembra!

Preporučujem: http://www.serbianmeteo.com/smf/index.php/topic,1162.0.html

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #97 poslato: 02. Decembar 2008. u 22:58 »

Meteos je malo oprezniji za 5-6. decembar, ali se sada slažem sa varijantom koja dolazi iz RHMZ-a... ;) Znači, Sale će opet biti u majici... :P :lmao:

Van mreže Darko_9

« Odgovor #98 poslato: 02. Decembar 2008. u 23:01 »
Meteos je malo oprezniji za 5-6. decembar, ali se sada slažem sa varijantom koja dolazi iz RHMZ-a... ;) Znači, Sale će opet biti u majici... :P :lmao:

Ma daj molim te ako bude 15 stepeni bice dobro a ne 19 kako kaze RHMZS! a Sale ako hoce nek nosi majcu i na -50 ne branim mu  :lmao:

Van mreže Amaterko

• **
« Odgovor #99 poslato: 02. Decembar 2008. u 23:03 »
Preporučujem: http://www.serbianmeteo.com/smf/index.php/topic,1162.0.html

Joe može 'ladno da stavi za Beograd Tmax od 19-20 C za 5-6. decembar... ;)
Uostalom, brzo će 6. decembar, pa ćemo videti... ??? ;D