Da tako crtai 12Z zahladjenje tek od 24 decembra,u vecernjim satima.Imacemo i jedno krace zahladjenje ali samo po visini sledeceg cetvrtka,petka,i subote.Temp. na 2m ce biti oko 5C.
24 uvece stize osetno zahladjenje po visini,minusi ce negde biti i ispod -10,mada je to nebitno.Na 2m 25,26,i 27 ledeni dani bar za sad tako izgleda...
Daleko je to,evo svakako uklonili su zahladjenje koje su do danas crtali a to je ono 18,19,20 i 21 decembar.Sada za taj period crtaju na visini cak +10C(od 20 dec.) a na 2m izmedju 3 i 8C bas kako je i ovih dana(s tim sto je sada na visini oko 0C)
Padavine ne bi da komentarisem...ali mi lici da ce ovo biti zas suvo zahladjenje.A takodje i da Srbija sem na planinama nece ugledati sneg do kraja decembra
I 12Z crta prodor hladnog vazduha 18. decembra... Crtaju se i padavine, za sada nešto između snijega i kiše... Vidjećemo šta će pokazivati naredni izlazi, ali je važno da se nešto dešava...
Pa nije to nista u odnosu na ovo zahladjenje sto sma ja prokomentarisao.Jer ce na 2m biti gotovo non-stop u plusu!(od 1 do 4-5C)
Na visini od 17 do 20 stvarno usper uslovi za sneg,a 21 toplije.
Da i meni je malo zanimljiv taj period 17-20 decembar,a narocito ovaj od 24 decembra.
Videcemo