Evo i kapitena!
Ugrabio sam kućnu nepažnju da na čas okrenem dial up i vidim šta se dešava na terenu. Ne smem ekipu da ostavim na cedilu.
Kod mene blagi preokret. Iako je lopta išla pod prečku, kapiten je krajnjim naporima odbranio udarac ekipe snegoljubaca. Ovde na Ceraku susnežica je postala prilično retka. Pali sneg se zalepio na krovni prozor i na crepove, ali od elemenata padavina koje trenutno putuju kad ceračkom tlu, ima oko 10%pahulja, a oko 90% kišpnih kapi.
Još ima nade...
Prema zvaničnim merenjima i osmatranjima, vidim da Beograd - Vračar daje susnežicu u terminu. Novi Sad i dalje daje slabu kišu. Zvanično, karte su trenutno na mojoj strani. Da podsetim, krajem padavina moguće pahulje snega, ali nema snežnog pokrivača.
Sic je na Vidikovcu, što je negde na kritičnoj visini, tj snežnoj granici od opisanih 190 metara. U međuvremenu ta granica je spuštena, ali padavine polako jenjavaju.
Radarska slika daje padavinsku zonu južno od linije Tuzla - Sremska Mitrovica - Novi Sad - Kikinda. Padavine će još biti par sati, najmanje (mislim na Beograd), ali i dalje poričem snežni pokrivač.
Iako sam na ivici provalije, ne dam se, pa makar ne bio u pravu! Borim se do kraja!
Evo prestale padavine. Samo koja kap kiše upadne u baru. Ja odoh da gledam ligu šampina kod druga, ako se sasvim slučajno desi da krene sneg javljam. Odoh napolje.
Povlačiš se sa terena? Sada kada smo prešli u kontranapad? Neee...