Javlja radio021 o posledicama olujne košave u Novom Sadu koja još uvek duva
VETAR RUŠI DRVEĆE 12.12.2008.
17:31 - Jaka košava načinila je veliku štetu na drveću u celom gradu, a posebno na Novom naselju. Portparol "Gradskog zelenila", Ivan Nožinić, kaže da nije bilo povređenih građana, a jedno vozilo je oštećeno u ulici Braće Ribnikar kada je pala jela.
U ulici Seljačkih buna palo je veliko stablo lipe, a grana vrbe se odlomila u dvorištu Osnovne škole "Prva vojvođanska brigada". U Đorđa Nikšića Johana se srušilo stablo bresta, a slomljenih grana je bilo i na ulazu u Međumesnu autobusku stanicu, u ulici Sonje Marinković i na Bulevaru kralja Petra I.
JKP "Stan" nije imalo posebne intervencije zbog jakog vetra. Portparol Mirko Jevtović navodi da, u slučaju većih oštećenja zgrada, stanari mogu da se obrate dežurnoj službi koja će, u slučaju da je to neophodno, odmah intervenisati, ili intervenciju odložiti za naredne dane, ukoliko nije hitna.
Jevtović kaže da je glavni uzrok problema sa krovovima i fasadama loš kvalitet novogradnje i dotrajalost starijih zgrada, koje vlasnici stanova treba da održavaju o svom trošku i uz dogovor Skupštine stanara. (M. Jerkov)
Inače pre sat vremena je moja mama došla sva bleda rekoh šta ti je, kaže ostala sam bez vazduha. Jadna žena je mislila da joj nije dobro i da nešto nije u redu. To se desilo i meni juče. Ako ste okrenuti licem ka jakom, olujnom vetru možete početi da se gušite usled nedostatka vazduha, ne znam tačno šta je razlog, samo treba vetru okrenuti leđa i udahnuti. Zaista ja ovakav konstantan jak do olujni vetar ne pamtim u Novom Sadu.