Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Decembar 2008 - III dekada  (Pročitano 244519 puta)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
Re: Decembar 2008 - III dekada
« Odgovor #180 poslato: 25. Decembar 2008. u 09:12 »
U Paracinu i dalje -1*C umeren sneg

Van mreže srba

• **
  • Starost: 57
« Odgovor #181 poslato: 25. Decembar 2008. u 09:13 »
Posle kiše od 0840 ponovo pada sneg.Trenutno umeren.T=1.0C.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #182 poslato: 25. Decembar 2008. u 09:15 »
Beograd je zajedno sa Loznicom trenutno najtoplije mjesto u Srbiji sa trenutnoh 3C... Novi Sad je pao na 0C...
Sada pada vrlo slaba kiša... Sudeći po radarskom snimku, konkretnije padavine samo što nisu stigle:

padavine u septembru 2024:
AMS Miljakovac 144.5mm
prosek (Vračar) - 58.6mm

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac - 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #183 poslato: 25. Decembar 2008. u 09:16 »
Ovi stvarno osamtrači u Novom Sadu ja ne znam šta gledaju. Ovde pada slab do umeren sneg već 20 min i tačno sam gledao u 9 kakvo će osmatranje biti padao je umeren sneg čist kao brašno. Inače izmerneo 0 stepeni kako sam i očekivao.

Ma nebitno, bitno je da i dalje pada umeren sneg. Kola i trava beli!!  :D
Strašan prodor hladnog vazduha dolazi. Sada u celoj Vojvodini, sem u Sremu pada sneg a temperature su između -1 i 0

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #184 poslato: 25. Decembar 2008. u 09:20 »
Počelo, počelo !!! :D Pada !
 :snesko :zima2 :zima1 :veje :zima :sneeeg:

AMS Miljakovac 144.5mm
prosek (Vračar) - 58.6mm

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac - 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #185 poslato: 25. Decembar 2008. u 09:24 »
Ovde mi se za trenutak učinila susnežica, ali varao sam se. Samo kiša. Na kapiji (a vidi se na sajtu RHMZ) pisalo je 1.6°C. Padavine su prestale.
Ovde nije ni pokušalo da se zabeli. Istina, noćas oko 4 sam primetio tragove na krovnom prozoru koji nisu od kiše, ali se nijedna pahulja nije zadržavala neotopljena. Iz ovakve radarske slike ne očekujem da se mnogo toga zabeli, a još najmanje da belo ostane do kraja dana.
Još jedan ćorak, bar ovde.

Joe, ne krivi osmatrače. Sigurno su u ovo doba dana budni i imaju pune ruke posla. Ipak, Šančevi su malo podalje od centra, a kako je radarska slika flekava, lako može da se desi da je na jednom mestu bilo jedno, a na drugom drugo.
Prednost SM foruma nad meteo službom sada dolazi do izražaja, a to je što nas ima u daleko većem broju nego zvaničnih meteoroloških merenja.

Gde, Miloše? Jesmo li u istom gradu?
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #186 poslato: 25. Decembar 2008. u 09:28 »
Gde, Miloše? Jesmo li u istom gradu?

Jače padavine dolaze sa sjeveroistoka, a oblaci se strašno sporo kreću.. Sa prozora sam vidio da je u Borči snijeg počeo bukvalno pola sata prije nego ovdje... U narednih pola sata bi trebalo da počne i kod tebe... Naravno da ti vjerujem da ne pada kod tebe. Evo i dokaza: Košutnjak 1.4C, Pančevo 0.0C. :)
Smjenjuje se slab i umjeren snijeg...

AMS Miljakovac 144.5mm
prosek (Vračar) - 58.6mm

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac - 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #187 poslato: 25. Decembar 2008. u 09:31 »
Evo preliminarno slike sa moje terase 15min nakon osmatranja, očajnog kvaliteta. I to je nekom susnežica, čak se i snežni pokrivač krenuo formirati od susnežice.  ???

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #188 poslato: 25. Decembar 2008. u 09:36 »
Joe, ne krivi osmatrače. Sigurno su u ovo doba dana budni i imaju pune ruke posla. Ipak, Šančevi su malo podalje od centra, a kako je radarska slika flekava, lako može da se desi da je na jednom mestu bilo jedno, a na drugom drugo.
Prednost SM foruma nad meteo službom sada dolazi do izražaja, a to je što nas ima u daleko većem broju nego zvaničnih meteoroloških merenja.

Ma nebitno, samo sam primetio da se to dešavalo i prošle zime i isto smo ovako pričali.  :) Bitno je da je veoma znaimljivo konačno i da imam prvi sneg.

Evo mislim da slobodno mogu da pribeležim 1cm snežnog pokrivača u Novom Sadu upravo.    ;)

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #189 poslato: 25. Decembar 2008. u 09:42 »
Evo malo friskih slika iz ZR

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #190 poslato: 25. Decembar 2008. u 09:47 »
dusane imam i ja slika ;)
spremi slike pa ako hoces da napravimo zajedno reportazu!
Inace snega ima jos vise nego na ovim slikama sad.Upravo sam merio visinu sneznog pokrivaca i iznosi 4cm
Jak sneg pada,na -1.0C,ima snega i na kolovozu...pa cak i magistrali(ulica 1 prioriteta)
Vejavica kod mene! :-[

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #191 poslato: 25. Decembar 2008. u 09:50 »
Kod mene sada slab sneg i to suv. Neverovatna promena vremena za sat ipo. Od čiste kiše do suvog snega. Sudeći po pahuljama ja sam otišao u minus.  :o 

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #192 poslato: 25. Decembar 2008. u 09:53 »
Miloše, izgleda da se sneg tek sada proširio i na ove brdske krajeve južno od centra grada. Bog okrenu slanik naopako i ovde. Pada nešto sitnositnositno u vidu snega, ali pošto je pomešano sa kišom, nazvaću ga susnežicom. I naravno, kako dolikuje brdu, leg'o oblak i vidljivost se srozala na nekih recimo 200 metara. Mrakača. A treba da idem po ćerkicu da dobije poklone od deda Mraza.
Možda je to deda Mraz okrenuo slanik naopako. Ipak, Božić je za veliku većinu hrišćana, osim za nas i Ruse.
Dakle, ovde je daleko od snežne idile kakvu vidim na ovim slikama, ali dan je tek počeo, pa mogu i da se ponadam nečemu. Temperatura je naglo opala za par stepeni i sada je oko nule.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #193 poslato: 25. Decembar 2008. u 09:54 »
Јавља се Вишњица. СНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕГ!
После кише до пре 45мин ево га прави снег на истоку Београда. Влажан, крупан,густ. Само да бар још пар сати потраје па да имамо покривач наредних дана.
СВИМА КОЈИ СЛАВЕ БОЖИЋ ПО ГРЕГОРИЈАНСКОМ КАЛЕНДАРУ СРЕЋАН БОЖИЋ!!!
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #194 poslato: 25. Decembar 2008. u 09:56 »
Извини, морам ппринца да исправим Божић по јулијанском старом календару поред нас и Руса још доста помесних православних хришћана празнује, поједини гркокатолички хришћани и поједини монофизитски. Извини али морам да исправим!
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.

Van mreže srba

• **
  • Starost: 57
« Odgovor #195 poslato: 25. Decembar 2008. u 10:03 »
Trenutno pada umeren sneg.Padao i jak,tako da se formirao snežni pokrivač od 09:25 u visini od 1cm.Duva umeren na udare jak severoistočni vetar sa udarima do 11.4m/s.
Temperatura konačno u minusu -1.0C

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Le Petit Prince
« Odgovor #196 poslato: 25. Decembar 2008. u 10:04 »
Skroz si u pravu, sneg. Samo nisam hteo da navodim pojedinačno, jer ipak pričamo o vremenu.
A kad već pričamo o vremenu, evo i ovde konačno jedan lep sneg. Počinje da se beli na metalnim predmetima, ali i po travi. Od 10 počinje snežni pokrivač (jer pokriva više od polovine tla, što je formalni kriterijum za snežni pokrivač).
Za razliku od Srbe, ovde nema ni 'v' od vetra. Nije baš tiho, ali nije ni vetruština. Bar ne još.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #197 poslato: 25. Decembar 2008. u 10:05 »
Ovaj put sam se spremio za osmatrače.  :D Evo tačno u 10 sati u Novom Sadu konačno prava zima.

Pada slab do umeren neprekidan sneg uz pojačan severoistočni vetar. Visina snežnog pokrivača između 1 i 2cm. Sneg upravo počinje da se prima i na asfalt.   :)

Čekam temperaturu u 10h imam minus sto posto, u najgorem slučaju -0.4, mada ja mislim da je i niža temperatura.  ;)

Van mreže Transmat

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #198 poslato: 25. Decembar 2008. u 10:07 »
Uzivajte u snijegu.. nadam se da ce vam ovi oblaci donijeti jos snijega.  Pa kad dobro napada, kacite fotke da i ja malo uzivam.

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #199 poslato: 25. Decembar 2008. u 10:08 »
Kod mene malko otoplilo,i to -0.5C...idalje sam u minusu.,a izmedju 12 u 14h cela Vojvodina bi trebala ocekivati blazi plus,do 2C...Joe nece ovaj sneg dugo trajati,gde se zdarzi ostace ga i za vikend ;) samo nek izdrzi bar 2cm do veceras...kad krece stalni minus.
Umeren sneg...naredno merenje visine u 11h(svaka 2h)