Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2009.  (Pročitano 99056 puta)

Van mreže Bronki

• *
Re: Januar 2009.
« Odgovor #360 poslato: 13. Januar 2009. u 00:23 »
Ne boj se Darko jugoistočni vetar će sutra razbiti maglu ako je bude za čas posla!

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #361 poslato: 13. Januar 2009. u 00:23 »
Miloše hoće li sutra biti +1 stepen u Beogradu ili neće ako bude magle?

Ma nema šanse... Biće ispod nule, osim ako ne dune neka jaka košava, koja se zaista ne crta...
Temperatura će od jutra biti u konstantnom porastu, ali teško da će doći do 0C do srijede ujutru...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #362 poslato: 13. Januar 2009. u 00:29 »
Zaista moguće i da ne dođe do razbijanja inverzije, ali su padavine sutra pod velikim znakom pitanja.  :-\
Košava bi mogla da ima umerenu jačinu tek u toku noći.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #363 poslato: 13. Januar 2009. u 00:56 »
Ne znam zašto meni ovo liči na ledenu kišu sutra uveče i u toku noći između utorka i srijede... Vrlo je moguće da nisam u pravu, s obzirom da nemam apsolutno nikakvog iskustva sa tom pojavom i sa ovakvim situacijama...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #364 poslato: 13. Januar 2009. u 01:45 »
Pa nije to daleko od ledene kiše čak je po meni verovatnija od obične barem u početku. Jedino mi modeli crtaju malo preobilne padavina uz pojačan jugoistočni vetar. Konkretno najviše gledam NMM na sajtu RHMZ-a.

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #365 poslato: 13. Januar 2009. u 10:36 »
GFS najavljuje jace zahladjenje po visini! Takodje crta od 20. opet nesto na granici snega sa puno padavina...

Van mreže dragoljub

• *
  • Starost: 64
« Odgovor #366 poslato: 13. Januar 2009. u 10:55 »
Citat
Inace u RC Samos,nista novo.Sada je sve uglavnom mirno,ali je moguce da cu veceras i sutra raditi.Bas zbog moguce pojave ledene kise,to bi stvarno bilo strasno.Ukoliko se u pocetku bude ledila pri tlu,tesko da nece posle,prema tome pozvan sam na radar,jer je jako bitno da vidimo gde pada,s obzirom da bi se mogla ocekivati malo obilnija kolicina padavina.
^^
Moglo bi biti ledene kise  :-\ Pa smo mi i zimska sluzba u stanju pripravnosti.Eto za docek Pravoslavne nove godine  :doh:
A sta ces,kad nemozes biti miran ni kad treba,jer te neko visi od tebe iz zavoda samo  :lool:
Postepen pad temperature po visini bi poceo 15 januara,dok bi 16 ta vrednost bila vec ispod nule.
Koliko vidim u Zrenjaninu bi moglo biti i tri ledena dana opet,16,17 i 18 januar,a posle opet malo toplije.
Snega mozda moze biti u petak  :-\

Van mreže dragoljub

• *
« Odgovor #367 poslato: 13. Januar 2009. u 11:23 »
A mozda neki opstanak inverzije? TO me bas zanima da li je moguce...Mislim na opstanak,ako ne bude jaceg vetra i tako to....da li postoji sansa da se zadrzi i u narednim danima?
Malo off, a sad da kazem da u Pozegi pada u 11h, sneg i to slab? Cudno obzirom da je u 10h padala kisa.
Gencicu,moguc opstanak?
Jako tesko,ali ja to ne bi iskljucio.Ima tu dosta caka,kad bi se u Vojvodini razvedrilo,temperatura po visini bi opala,bez dileme.A na 2m bi se priblizili 0C.Zatim,opet se naoblaci,pocnu padavine. . .tako bi se odrzala inverzija,ali bi cak imali i blazi pad po visini  ;)
Ovako,ako ne bude kosave,to je jedini spas.
Vidim da modeli crtaju kosavu do sutra u podne.Nece biti jace od umerene. . .ako i to izostane,bilo bi super,za sneg naravno. :-\
U Vojvodini se razbijanje inverzije ocekuje do ponoci.Pa videcemo,evo jos nije pocelo nista ozbiljno  :-\ a trebalo bi. . .
Ali dosta je izvesnija ledena kisa,od snega.Opet bolje da udjemo u plus i kraj  :)

Van mreže dragoljub

• *
« Odgovor #368 poslato: 13. Januar 2009. u 14:49 »
Azurirana prognoza RHMZ-A
Za sutra najavljuju kisu,mestimicno ledenu.
Temperature,jutarnje u minusu,dnevne uglavnom u plusu,do 5C,koliko se ocekuje u Nisu,u Zrenjaninu do +3C,tako sam i ocekivao.
U Cetvrtak jutarnje malo vise,a maksimalne dnevne bez bitnije promene.
U petak malo hladnije,mestimicno sa snegom.
Vojvodina najhladnija  :veje

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #369 poslato: 13. Januar 2009. u 15:14 »
Da, dosta niže prognozirane temperature od strane rhmz-a nakon ažuriranja.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #370 poslato: 13. Januar 2009. u 15:40 »
Evo moje detaljne prognoze za Novi Sad:

U Novom Sadu će početi da pada kiša koja će se lediti pri tlu oko 22h. Do 6 ujutru padavine bi prestale. Temperatura i minusu za vreme padavina tako da je moguće formiranje manje ledene kore. Količina padavina oko 4mm (litara po kvadratnom metru). U toku padavina doćiče da jačanja jugoistočnog vetra. Sutra temperatura posle više od 15 dana ide u plus. Temperatura će se popeti do oko čak +4 stepena. 14. januara uveče oko 18h će ponovo početi da pada, ali ovaj put obična kiša jer će temperatura biti u plusu. Vetar u slabljenju i promeni smera. Padavine će biti neprekidne do 16. januara ujutru. Pašće oko 8mm padavina. Temepratura uz padavine non-stop u plusu. Oko ponoći 15 kiša će preći u sneg, ali se očekuju samo oko 1-2mm padavina u obliku snega. Ujutru 16. januara prestanak padavina, ali temperatura opet ide u minu već u toku noći. 16. maksimalna neće prelaziti 0 stepeni ili će biti pozitivna nula. Sve vreme prognoze biće oblačno i tmurno vreme.
« Poslednja izmena: 13. Januar 2009. u 15:51 Joe »

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #371 poslato: 13. Januar 2009. u 15:47 »
Jesi siguran da ce se razbiti inverzija? I za danas se najavljivalo da ce prekinuti skoro skroz inverzija i da ce biti temp oko 0, pa ipak -6.7 u BG!

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #372 poslato: 13. Januar 2009. u 15:50 »
Nažalost mislim da hoće kao što i napisa.  :-\

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #373 poslato: 13. Januar 2009. u 15:55 »
Pa i ja mislim da hoce.
Ali neverujem u ta +4 stepena.Mozda do +2 . . .tokom noci ka 15 januara bice oko 0C.Maksimalna 15 januara oko 0C.
Danas u Vojvodini do kraja dana  :-\ ma svasta nesto  :lmao:

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #374 poslato: 13. Januar 2009. u 17:44 »
Izgleda da sam ja ipak bio u pravu,kod mene vec bilo malo padavina.
A nopva tura stize u Vojvodinu pre 22h,nislim vec je na granici  ???
Ako ne oslabi. . . ::)
Vetra jos nema. . .
Tokom noci ledena kisa,susnezica i sneg na planinama.

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #375 poslato: 13. Januar 2009. u 19:39 »
DHMZ za središnju HR stavlja pahuljicu i kap kiše, a za Slavoniju pahulju snijega bez kiše. :o ::)

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #376 poslato: 13. Januar 2009. u 19:48 »
DHMZ za središnju HR stavlja pahuljicu i kap kiše, a za Slavoniju pahulju snijega bez kiše. :o ::)
Znas i sam da grese.Pa u slavoniji ce biti najtoplije po visini!
Kakav sneg??

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #377 poslato: 13. Januar 2009. u 19:52 »
Zato i pišem da podijelim mišljenje sa vama jer mi je čudno. Po visini je toplo za snijeg. Ako bude tamo snijega svaka im čast :!:

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #378 poslato: 13. Januar 2009. u 19:58 »
Zato i pišem da podijelim mišljenje sa vama jer mi je čudno. Po visini je toplo za snijeg. Ako bude tamo snijega svaka im čast :!:
Znam da se i ti cudis ali ove nase zvanicne kuce cesto su smesne sa svojim prognozama na zvanicnim net stranama.Izleda da im niko nije javio koliko ovakvih foruma postoji pa veruju da to niko i  ne cita.To je ,moj predlog,tema za posebnu temu.

Van mreže Darko_9

« Odgovor #379 poslato: 13. Januar 2009. u 20:14 »
Dokle bi trebala da dogura temperatura u Beogradu u toku noci?  nikako da se digne