Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2009.  (Pročitano 99096 puta)

Van mreže jocozr

• Starost: 30
Re: Januar 2009.
« Odgovor #40 poslato: 29. Decembar 2008. u 12:24 »
Bice ga do 2-3 cm za sada kako se crta  ::)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #41 poslato: 29. Decembar 2008. u 12:26 »
Za Crnu Goru se crta veliki potop u subotu, kod mene 80mm kiše... U nedjelju jače zahlađenje, ali prestanak padavina...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #42 poslato: 29. Decembar 2008. u 12:29 »
Nema šanse da se to ostvari. Ili će se bitno smanjiti količina padavina južnije od Beograda ili će se pojaviti padavine i na severu videćete.  :-\

Van mreže jocozr

« Odgovor #43 poslato: 29. Decembar 2008. u 12:35 »
Nema šanse da se to ostvari. Ili će se bitno smanjiti količina padavina južnije od Beograda ili će se pojaviti padavine i na severu videćete.  :-\
Tako je bilo i pre neki dan kada je padao sneg,a secam se slicnih scenarija i prosle zime. :-\  ;)

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #44 poslato: 29. Decembar 2008. u 12:40 »
Tako je bilo i pre neki dan kada je padao sneg,a secam se slicnih scenarija i prosle zime. :-\  ;)

Nije bilo tako uopšte. Kraljevo je dobilo 0cm recimo. Istočna Srbija je dobila najobilniji sneg. Zapadna je prošla najlošije sa snegom uz severozapad Vojvodine.
Prošle zime?? Ja se ne sećam sličnog scenarija. Pogledaj aktuelne uopstalom za novembar, decembar , januar i februar postojao je i tada forum.

Van mreže jocozr

« Odgovor #45 poslato: 29. Decembar 2008. u 13:30 »
Nije bilo tako uopšte. Kraljevo je dobilo 0cm recimo. Istočna Srbija je dobila najobilniji sneg. Zapadna je prošla najlošije sa snegom uz severozapad Vojvodine.
Prošle zime?? Ja se ne sećam sličnog scenarija. Pogledaj aktuelne uopstalom za novembar, decembar , januar i februar postojao je i tada forum.
:lmao:  ???
Opusteno Joe... ;) Nemoj da se nerviras,i ljutis,znam da je postojao forum valjda od 2006 godine  :blahblah:  :lmao:.Pa slazem se ja,ali nije bilo do padavina to u Kraljevu,nego se nisu poklopile padavine i temperatura.A za proslu zimu...video sam karte koje ste kacili u PROGNOZI,i pisali o tome.Pa sam video i rekao iz toga slicne scenarije.Gledao ja sam sve to,necu da govorim napamet.
Malo off,al ajd'... :redface:

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #46 poslato: 29. Decembar 2008. u 14:14 »
U Valjevu crtaju oko 20 mm izmedju petka i subote. Da se nadovezem, posto je Valjevo zapadno ono ima veoma slicnu klimu kao i vojvodina samo u pojedinim slucajevima kao npr.16 decemra 1999 35 cm snega-vojvodina nista, Nis nista, 23.11.2006 Valjevo 27 cm, Beograd 2 cm snega itd,ali su ovo retki slucajevi. Mislim da je Joe u pravu sto se tice padavina, ili ce smanjiti ostatku srbije, sem krajnjem jugu tacnije juzno od Krusevca, ili ce i u Vojvodini biti snega. Navijamo za sneg i za Vojvodinu,

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #47 poslato: 29. Decembar 2008. u 14:39 »
Pozdrav svima ovo mi je prvi post :-D
Pratim ovaj forum vec malo vise od godinu dana, ali sam tek sada odlucio da se prikljucim...

Da li bi neko mogao da mi kaze koliko snega trenutna ima na Tari posto putujem sutra ujutru?
Citao sam na forumu i gledao razne karte po kojima se crta sneg posle nove godine, tacnije oko 3 Januara, ali samo za centralnu i juznu srbiju... Mogu li ocekivati neke obilnije padavine na Tari za to vreme? Unapred hvala....

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #48 poslato: 29. Decembar 2008. u 14:49 »
Informacije o snegu na Tari nema Jedino da se neđe neko iz tog kraja za kontakt
Po mojoj proceni snega nema više od 20cm
Što se tiče novog snega karte daju dobar sneg za predeo jugozapadne Srbije tako da se može očekivati znatnije povećanje snežnog pokrivača ali sigurnije prognoze tek za dva-tri dana
« Poslednja izmena: 29. Decembar 2008. u 15:37 Boce »

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #49 poslato: 29. Decembar 2008. u 14:57 »
U cetvrtak sam prelazio preko Tare, onaj dan kada je sneg padao, mogu ti reci da tada nije bilo vise od 15cm, dok je na debelom brdu bilo oko 30 cm. Zato, ako ides preko Valjeva spremi se na lose uslove preko Debelog Brda.

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #50 poslato: 29. Decembar 2008. u 15:05 »
Hvala Boce
Hvala ljubostnja, nadam se da cemo po mom povratku podeliti dobre fotografije,,,

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #51 poslato: 29. Decembar 2008. u 16:36 »
:lmao:  ???
Opusteno Joe... ;) Nemoj da se nerviras,i ljutis,znam da je postojao forum valjda od 2006 godine  :blahblah:  :lmao:.Pa slazem se ja,ali nije bilo do padavina to u Kraljevu,nego se nisu poklopile padavine i temperatura.A za proslu zimu...video sam karte koje ste kacili u PROGNOZI,i pisali o tome.Pa sam video i rekao iz toga slicne scenarije.Gledao ja sam sve to,necu da govorim napamet.
Malo off,al ajd'... :redface:

Prošle zime je istočna Slavonija i zapadna Vojvodina prolazila najbolje sa snegom. Kad se setim samo Cojinih reportaža.  :o
Ne nerviram se otkud ti to.  ;)

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #52 poslato: 29. Decembar 2008. u 16:39 »
Hvala Boce
Hvala ljubostnja, nadam se da cemo po mom povratku podeliti dobre fotografije,,,

Dobrodošao Miki i ja se nadam lepim fotkama kada se vratiš.  ;)

Van mreže jocozr

« Odgovor #53 poslato: 29. Decembar 2008. u 16:54 »
Da Joe.Secam se da je zapadno od Tise bilo i 30cm snega,vamo nista:-( ;-)
Ma salim se za nerviranje :imao:

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #54 poslato: 29. Decembar 2008. u 18:32 »
12Z mnogo drugaciji.Mnogo topliji a sa manje padavina.Posle 180-og sata ne treba ni komentarisati.Valjda ce 18Z popraviti situaciju jer je cudno da nekoliko dana crta prodor hladnog vazduha oko 5. a sada je popuno drugaciji.Ali prvo da sacekamo ensemble!

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #55 poslato: 29. Decembar 2008. u 18:55 »
12Z totalni fijasko za zimoljupce, pogotovo na severu Srbije.  :cry:

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #56 poslato: 29. Decembar 2008. u 19:04 »
Da dodam, ne samo sto je operativni totalni fijasko, nego su manje vise svi ostali ensembli (kao i prosek) fijasko....jednostavno su presusili i to ovim 12z izlazom.....sad je to neko trunje od padavina...
Jedina nada je da se desi povrat u nekom od narednih izlaza...Nisam vise optimista...
Ostalo je nekih 120 h do 3.1. i sada polako ulazimo u period vece pouzdanosti...Naravno jos ima mesta za promenu(ipak sam nepopravljiv :) )...
Treba jos videti i onog sejtana ECMWF-a, pa u svakom slucaju ne gubiti mnogo zivaca...  :bang:

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #57 poslato: 29. Decembar 2008. u 21:46 »
Hvala Joe. Evo spremam se polako, nadam se snegu.
Inace Joe mi smo takoreci komsije. Ja sam na Telepu blizu mornarice...

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #58 poslato: 29. Decembar 2008. u 22:07 »
Hvala Joe. Evo spremam se polako, nadam se snegu.
Inace Joe mi smo takoreci komsije. Ja sam na Telepu blizu mornarice...

Jel? Pa to je lepa vest. :)
Pravim onda specijalne prognoze za Liman 4 i delove Telepa blizu mornarice od sad pa nadalje i u ubuduće.  ;D

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #59 poslato: 29. Decembar 2008. u 23:25 »
18z nastavlja kao i 12z
nema ni padavina ni hladnoće koja se najavljivala do samo dva prethodna izlaza
tako ti je to sa GFS-om
UP & DOWN, UP & DOWN, UP & DOWN