Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2009.  (Pročitano 99133 puta)

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
Re: Januar 2009.
« Odgovor #60 poslato: 29. Decembar 2008. u 23:28 »
18z totalna katastrofa od izlaza padavine isparile ,a i od zahladjenja nema nista.Svaki izlaz druga prica videcemo sta ce ispasti na kraju, samo da ne bude jedno veliko nista   :evil:

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #61 poslato: 30. Decembar 2008. u 00:29 »
Stvarno mi nekad dodje da tuzim ovaj GFS!!! :)
Ili sam samo ja mozda mentalno opterecen izlazima???
Da se ne bih vise nervirao, mislim da je najpametnije da cekam model wrf-nmm, tj. da sve ovo udje u 72 h i da vidim sta ce stvarno biti....
I tako sam pogledao....

Sve u svemu, cini mi se, mnogo drugacija slika nego sto je gfs sada crta....A kome cu verovati, ne morate ni da pitate....

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #62 poslato: 30. Decembar 2008. u 10:56 »
GFS je maksimalno utanjio sa padavinama. Skoro da je potpuno presušio za ovaj prvi prodor, ali crta nove padavine oko 6. januara...
WRF crta slabu kišu 1. januara u Beogradu...

Ovamo, kod mene, se naravno prognozira potop...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #63 poslato: 30. Decembar 2008. u 11:34 »
WRF-NMM i u Novom Sadu vidi sasvim slabe padavine 1. januara, i to i ne mora baš biti čista kiša. Meni više liči na sneg. Samo ne znam da li su uopšte padavine vredne rasprave kada se ne crta ni 1mm.

GFS00Z bio odličan za 6. januar. Crtao pravi zimski ciklon za božić i vejavicu. GFS06z je već pomerio ciklon dosta na zapad i eto nama košave. Pa neće valjda opet u isto vreme kao prošle godine.  :o

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #64 poslato: 30. Decembar 2008. u 19:03 »
Jel se meni cini ili je ovo ledena kisa u cetvrtak na sve strane?!

Van mreže Bronki

• *
« Odgovor #65 poslato: 30. Decembar 2008. u 19:16 »
Neće nas valjda 1 januara ujtru iznenaditi ledena kiša?

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #66 poslato: 30. Decembar 2008. u 19:27 »
Pa,ja ne bih tako lako rekao sigurna ledena kisa.Ona je mestimicno moguca.Koliko ja znam,najcesce se pojavljuje kada je na visini toplije,a na 2m i pri tlu 0C ili minus.
Moguce je,ali onako "jedva" cisto kao upozorenje.Jer ce na 2m biti plus,a po visini 1 i 2 januara,minus.Pri tlu oko 0C...
Pa eto sami zakljucite da je pojava ledene kise mala.Ledena kisa moguca je tokom noci cetvrtak-petak,mada meni to vise lici na SNEG.  ;)  :)

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #67 poslato: 30. Decembar 2008. u 20:24 »
Ako bude padavina prvog, a moguće su sasvim slabe na severu, biće kiša, ako bude minus pri tlu biće ledena kiša (malo verovatnija) ali kiša u svakom slučaju. Uveče ako bude nešto padalo biće sneg.

Van mreže jocozr

« Odgovor #68 poslato: 30. Decembar 2008. u 20:32 »
Ako bude padavina prvog, a moguće su sasvim slabe na severu, biće kiša, ako bude minus pri tlu biće ledena kiša (malo verovatnija) ali kiša u svakom slučaju. Uveče ako bude nešto padalo biće sneg.
Padavina bi trebalo biti upravo uvece.Zato sam i napomenuo da ocekujem sneg.

Van mreže beket

• **
« Odgovor #69 poslato: 30. Decembar 2008. u 20:38 »

a ta ledena kisa - verovatna ili malo verovatna? malo vise verovatna, pa zato verovatnija, ali samo malo...? ili je manje verovatna od onog drugog, tj. snega - koji pada tek uvece... ??? nista mi nije jasno... osim onog cuvenog: ako bude - bice, iliti bice sto biti mora, itd. ;)

Van mreže Bronki

• *
« Odgovor #70 poslato: 30. Decembar 2008. u 20:46 »
Ja mislim da će na jugu i zapadu ujtru 1 januara najverovatnije biti čiste kiše čak će temperature biti u plusu! u Loznici i Nišu može biti i do +5 stepeni! U Beogradu može biti ledene kiše ali ipak mislim da će biti snega i temperatue nekoliko stepeni iznad nule! Od 3 Januara bi trebao da dodje novi hladni talas i temperature maksimalne dnevne će biti jedva -1

Van mreže jocozr

« Odgovor #71 poslato: 30. Decembar 2008. u 21:00 »
Inace samo da napomenem,da se razilaze GFS I Ensemble.
Ok,jesu slicni tu i tamo,ai je malo drugaciji raspored zahladjenje i otopljenja :)  :lmao: takodje ima i razlike u prognozi padavina...

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #72 poslato: 30. Decembar 2008. u 21:13 »
a ta ledena kisa - verovatna ili malo verovatna? malo vise verovatna, pa zato verovatnija, ali samo malo...? ili je manje verovatna od onog drugog, tj. snega - koji pada tek uvece... ??? nista mi nije jasno... osim onog cuvenog: ako bude - bice, iliti bice sto biti mora, itd. ;)

:lmao:

U toku dana moguća slaba kiša koja će se lediti pri tlu, a možda i neće, mada pre da hoće.   ???
Uveče moguć slab sneg, mada nije isključena ni tada kiša, ali pre će padati sneg.   ???
Kad bolje razmislim nisam siguran uopšte da će biti padavina kod nas.  :lmao: :lmao:

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #73 poslato: 30. Decembar 2008. u 21:30 »
:lmao:

U toku dana moguća slaba kiša koja će se lediti pri tlu, a možda i neće, mada pre da hoće.   ???
Uveče moguć slab sneg, mada nije isključena ni tada kiša, ali pre će padati sneg.   ???
Kad bolje razmislim nisam siguran uopšte da će biti padavina kod nas.  :lmao: :lmao:

:first: :lmao: :-[ :P :kafa:

Van mreže jocozr

« Odgovor #74 poslato: 31. Decembar 2008. u 00:46 »
GFS 18Z:
Sutra vreme slicno danasnjem,mestimicno malo toplije,ali bi trebalo da u celoj Srbiji maksimalna ostane ispod,ili 0C.
1 januara,nesto toplije,uvece naoblacenje,uz sneg u vecem delu zemlje,sem Vojvodine.Mestimicno je moguca i pojava susnezice,eventualno ledene kise.2 januara sneg u juznim,i jugoistocnim predelima.U ostalom delu Srbije tmurno,i hladno.tokom noci 2-3 januar moguc slab sneg u vecem delu zemlje.
Nakon toga,suvo i hladno,uglavnom ledeni dani sve do 8-og.8 i 9 januara puno padavina,uglavnom susnezica i kisa  :(   :cry: samo u brdsko planinskim predelima sneg.10 januara bi moglo biti snega i u nizim predelima uz manje formiranje manjeg sneznog pokrivaca.
Dugo ima do tad,ali dakle posebno je zanimljiv period od 8 do 11 januara.Nakon toga osetno toplije  ::) ma bice jos puno izmena  ;)
EC 18Z:
Dosta slican GFS-u po pitanju temperatura,ali nam od 4 do 6 januara crta ledeno doba  ??? uz veoma hladno vreme,narocito u jutarnjim satima.Nakon toga,malo tamo malo vamo,ali se zadrzavaju temp. ispod nule do 9 januara,kada vidi ali samo privremeno otopljenje.Vec 11 nov prodor na severu..doduse blazi.
Sto se padavina tice.On vidi susnezicu i sneg 1 uvece,a cist sneg tokom noci na 2,i 2 januara.Padavine ce zahvatiti i zapad Vojvodine,pa eto radosti za mog imenjaka iz Novog sada  ???  :lmao:
Nakon toga suvo,sve do 8-og.Padavina ce biti 8 i 9,a zatim ponovo 11 i 12 januara,pa i posle  ???.
Granica sigurne prognoze je do nekog 4 januara,tako da...moze ovo sve biti bolje,ili pak losije  ;)
Inace EC 8,9,11, i 12 vidi sneg,mozda susnezicu u Vojvodini,a juznije od Beograda kisu. :first: Neka i mi dobijemo malo snega...
Ne,necu da jos da verujem ovim kartama,jer od svega moze biti nista  :lmao:  :P

Van mreže Roberto

• *
« Odgovor #75 poslato: 31. Decembar 2008. u 00:51 »
kao i uvek,najavite potop,da bi za pola dana dana okrenuli situaciju za 180 stepeni.

Van mreže jocozr

« Odgovor #76 poslato: 31. Decembar 2008. u 10:03 »
kao i uvek,najavite potop,da bi za pola dana dana okrenuli situaciju za 180 stepeni.
Lepo sam napisao crvenim slovima do kad je granica tzv. "sigurne" prognoze.Ovo posle je neki komentar na modele,kako i sta crtaju,pa kad okrenu ja cu pisati drugo.
Ja ovde imam pravo da pisem prognozu i do 3 meseca unapred,i duze ako hocu,nema neko pravilo.Lepo sam napisao crvenim slovima,ubuduce citaj malo bolje kolega  ;)  :)
Hvala na razumevanju za ovaj off  ???
EC 00Z najavljuje hadno vreme do 10 januara,a zatim znatno toplije,narocito juzno od Beograda.
Padavina bi bilo 7 i 8 januara, i bilo snega u vecem delu Srbije.Nakon toga nove padavine posle 12 januara.
GFS:
Crta dosta manje padavina od EC,ove padavine 7 i 8 januara,samo na jugu zemlje. :-\
Kome verovati sada? :-\ ima jos uvek razilazenja.Ali bar za sad jedno je sigurno,oko bozica bice zanimljivo za zimoljupce,i snegoljupce(npr. ja) ??? ,a od 10 januara toplije. . .i tako dugooo....Jedva cekam da ovaj 7 i 8 januar udju u granicu "sigurne" prognoze,a to ce biti u petak  ;)
« Poslednja izmena: 31. Decembar 2008. u 10:34 jocozr »

Van mreže jocozr

« Odgovor #77 poslato: 31. Decembar 2008. u 13:59 »
RHMZ uporan sa najavom ledene kise za suta posle podne i uvece.Podigao je i prognozirane maksilane temperature koje se sad krecu izmedju od 1 do 5 stepeni,kod mene cak 4C.Iskreno cisto sumnjam da ce kod mene dogurati do 4C,ja procenjujem na 2C  :)  ;)
Neverujem da ce biti padavina. . .mozda vrlo malo,i to susnezica ili sneg.(susnezica bi se ledila pri tlu)
Ustvari sve zavisi dali ce se razvedriti u Vojvodini sutra pre podne  ::) odgovor na to pitanje je tesko dati

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #78 poslato: 31. Decembar 2008. u 14:00 »
Padavine tragedija do daljnjeg! Ko zna dal cemo videti sneg u sledecih 20 dana, ali nekakav pravi sneg...Po meni tesko...

Van mreže gencic

• Moderator
  • **
  • Starost: 36
« Odgovor #79 poslato: 31. Decembar 2008. u 14:33 »
Karte stvarno depresivne...konstantna suva ladnoca, bez izgleda za sneg...Jedino mi se svidja onaj ciklon sto se formira u sredozemlju oko Bozica, koji pi jos mogao da menja putanje...Naravno po 6z njega ''ovaj'' anticiklon iznad srednje evrope i on donese sneg grckoj i bugarskoj i makedoniji...