Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2009.  (Pročitano 99102 puta)

Van mreže jocozr

• Starost: 30
Re: Januar 2009.
« Odgovor #100 poslato: 01. Januar 2009. u 16:17 »
GFS06Z san snova, EC još bolji. Ako se ovo ostvari ova zima pretenduje da bude najbolja unazad nekoliko godina. ETA vidi nov sneg u nedelju.
Jedno je sigurno, narednih nedelju se nastavljaju ledeni dani.  :o
Ja se ne secam da je zadnje dve godine bilo ovoliko ledenih dana u decembru,a iazgleda da ce ih biti i vise nego sto treba i u januaru  :o
Bice svega,sve mi se cini ili da ce prodor toplijeg vazduha 8 januara biti ukinut ili ce se oduziti  :-\  ::)
Videcemo kakvu promenu donosi 12Z,GFS-A I EC.
« Poslednja izmena: 01. Januar 2009. u 16:28 jocozr »

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #101 poslato: 01. Januar 2009. u 16:23 »
Ja se ne secam da je zadnje dve godine bilo ovoliko ledenih dana u decembru,a iazgleda da ce ih biti i vise nego sto treba i u januaru  :o
Bice svega,sve mi se cini ili da ce prodor toplijeg vazduha 8 januara biti ukinutmili ce se oduziti  :-\  ::)
Videcemo kakvu promenu donosi 12Z,GFS-A I EC.

Ja se sećam i to baš prošle godine.  ??? Skoro mesec dana su bili ledeni dani sve do Božića kada je otoplilo.

Uveče se padavine očekuju i u centralnim i jugoistočnim predelima.

Istok Srbije i istok Vojvodine najkritičniji. Mislim da je istok Vojvodine završio sa padavinama ako ih je bilo uopšte. Istok Srbije bi mogao i dobiti padavine večeras kakve takve.

Van mreže jocozr

« Odgovor #102 poslato: 01. Januar 2009. u 16:30 »
Ja se sećam i to baš prošle godine.  ??? Skoro mesec dana su bili ledeni dani sve do Božića kada je otoplilo.

Uveče se padavine očekuju i u centralnim i jugoistočnim predelima.

Istok Srbije i istok Vojvodine najkritičniji. Mislim da je istok Vojvodine završio sa padavinama ako ih je bilo uopšte. Istok Srbije bi mogao i dobiti padavine večeras kakve takve.

Kod mene je bilo manje. . .ali opet ne malo.
Vojvodina je zavrsila sa padavinama!
Kod mene je bilo snega,ako neko misli da lazem,tu je dusan da to potvrdi!
Znam da na GMS Zrenjanin nije bio danas osmatran sneg,verovatno jer u vreme osmatranja(oko 15 do svakog sata) bilo suvo.
Inace kod mene ga ima 2.5cm
Poceo da izlazi 12Z!

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #103 poslato: 01. Januar 2009. u 17:11 »
Možda budem imao malo padavina u  toku noći
12Z daje lepe padavine za vikend u južnoj polovini Srbije
I meni se crta lep sneg u nedelju

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #104 poslato: 01. Januar 2009. u 17:39 »
12z zanas severnije od Dunava i Save-"corak"!!!

A inace snega je bilo danas naravno u zanemarljivim kolicinama!

Van mreže jocozr

« Odgovor #105 poslato: 01. Januar 2009. u 17:43 »
12z zanas severnije od Dunava i Save-"corak"!!!

A inace snega je bilo danas naravno u zanemarljivim kolicinama!
Palo je samo 0.5cm novog. . .
GFS 12Z jedna velika katastrofa   :-[ suvo vreme u narednih 15 dana u Vojvodini! :( nemogu da verujem!
A pritom nece biti plusa,non stop ledeni dani,i uklonjen je prodor sa juga 8 januara,a i onaj posle sto je trebao doci 14,tada nas sta vise ocekuje spustanje "severnog pola" do rumunije  :o  ???
Mora biti padavina,ovo suvo vreme me stvarno mnogo brine,ovo je velika greska GFS-a ako se ne varam  :o
Sad cu pogledati EC

Van mreže jocozr

« Odgovor #106 poslato: 01. Januar 2009. u 18:15 »
Znao sam  :-\  :D i neka vazi ono da vise verujem EC-u,nadam se da nece ukinuti ovo sto crta.
On crta od 11 do 14 u Vojvodini izmedju 20 i 40mm  :P kolika razlika u odnosu na GFS! :o  ::)
Ali nazalost od 11 januara bi bilo i toplije. .  .narocito juzno od Beograda,dok bi se u Vojvodini zadrzala temp. oko 0C sve do 14-og.Np.r istovremeno na jugu bi islo do +5C,uz kisu.
Videcemo,daleko je sve ovo. . .
Jedno je sigurno do Bozica u Vojvodini suvo,i hladno.Juzno od Beograda sa padavinama u nedelju 4 januara,takodje hladno!
 :(  :cry:  :-X

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #107 poslato: 01. Januar 2009. u 18:19 »
Joco što stalno komentarišeš toliko unapred kada je sve dalje od 180 sati nebitno? Ja dalje od Božića ni ne gledam još uvek. 

Van mreže jocozr

« Odgovor #108 poslato: 01. Januar 2009. u 18:21 »
Joco što stalno komentarišeš toliko unapred kada je sve dalje od 180 sati nebitno? Ja dalje od Božića ni ne gledam još uvek. 
Zato sto mi je zanimljivo,i nije zabranjeno  ???
Kako mislis nebitno?Mislis netacno?

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #109 poslato: 01. Januar 2009. u 18:44 »
Pa nebitno zato što je netačno. Nije zabranjeno ali koja je svrha kada nikog to ne zanima baš zato što je netačno, a one koje zanima to je zato što misle da je tačno i onda ih samo buniš kada svakih šest sati menjaš prognozu...

Van mreže jocozr

« Odgovor #110 poslato: 01. Januar 2009. u 19:06 »
Pa vazi Joe. . .videcu nesto po tom pitanju  ::) da pisem malo manje npr. za prvih 180h
A i veceras,s'obzirom da je Grads,i weather forecast WMO sistem prenet na novi racunar,mozemo ocekivati nastavak projekta koji je zapocet letos. . .ja sam obecao da cu uvek kad budem imao vremena raditi i crtati prognozu na karte,koja je dosta slozena i radi se na osnovu vise modela,za narednih par dana.
 :first:

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #111 poslato: 01. Januar 2009. u 19:14 »
GFS crta za vikend snijeg u Baru, čisti snijeg... I to tako blizu. To je u naredna 72h čak !  :o
Malo me zbunjuje temperatura na 850mb...
Koliko god da znam da od ovoga neće ništa biti, ovaj meteogram je vrijedan da ga ovdje okačim:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #112 poslato: 01. Januar 2009. u 19:50 »
To što se crta u Baru je samo možda koja pahulja da će proleteti pred kraj padavina, mada i to pod znakom pitanja.  :-\

Dići će temperaturu na 2m GFS još. Nije tu nešto logično. Skoro identična temperatura na 850mb i na 2m u jednom posle podne.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #113 poslato: 01. Januar 2009. u 21:34 »
Slažem se, totalna je nelogičnost ovo što se crta... S obzirom da će to biti jaka do olujna bura, da bi na 2m bilo +2C, na 850mb bi moralo da bude makar -10C. E sada, hoće li GFS spustiti temperaturu na 850mb, ili će povećati ovu na prizemlju (što je logičnije), vidjećemo...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #114 poslato: 01. Januar 2009. u 23:15 »
Neverovatno kakvi izlazi za jug srbije, pa oni ce dobiti snega narednih dana preko 20 cm. Blago se njima, bas im zavidim.

Van mreže jocozr

« Odgovor #115 poslato: 01. Januar 2009. u 23:57 »
Kod nas nema izgleda za neke obizljnije padavine narednih 7 dana,pa ni posle po GFS-U :(  :cry: ,mislim na Vojvodinu.
Temperatura naravno non-stop ispod nule do Bozica,a verovatno i za Bozic. . .

Van mreže Sale

• **
  • Starost: 44
« Odgovor #116 poslato: 02. Januar 2009. u 00:11 »
Neverovatno kakvi izlazi za jug srbije, pa oni ce dobiti snega narednih dana preko 20 cm. Blago se njima, bas im zavidim.
Nesto ne verujem tim izlazima,po njima bi trebalo vec da pada sneg ali za sada nista od toga,dok ne vidim belo nista :)

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #117 poslato: 02. Januar 2009. u 00:17 »
Ljudi moji ovo sto se predvidja narednih dana je vise nego uobicajno za januar,a to znaci,Vojvodina suva i hladna a ostatak srbije topliji i vlazniji.NISTA NOVO!!!
Na zalost svih ljubitelja snega u Vojvodini,u koje ubrajam i mene, za sneg ce mo morati na zimovanje!ETO!!!!   

Van mreže Sale

• **
  • Starost: 44
« Odgovor #118 poslato: 02. Januar 2009. u 00:18 »
Ljudi moji ovo sto se predvidja narednih dana je vise nego uobicajno za januar,a to znaci,Vojvodina suva i hladna a ostatak srbije topliji i vlazniji.NISTA NOVO!!!
Na zalost svih ljubitelja snega u Vojvodini,u koje ubrajam i mene, za sneg ce mo morati na zimovanje!ETO!!!!  
I meni se tako cini,nista bez planine...

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #119 poslato: 02. Januar 2009. u 00:22 »
Pa za skijanje su i moji dedovi,ako su znali,morali iznad 1000 metara.bit  ce snega u Vojvodini na Svetog Savu kao sto ga je uvek i bilo!!!