Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2009.  (Pročitano 99129 puta)

Van mreže ocelot

• Starost: 35
Re: Januar 2009.
« Odgovor #160 poslato: 04. Januar 2009. u 05:12 »
za danas očekujem umerene padavine za moj kraj što bi bilo lepo jer sam se taman dogovarao s društvom da odemo na ski-stazu

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #161 poslato: 04. Januar 2009. u 09:04 »
Meni sve ovo izgleda kao klasican zimski scenario kod nas!
Padavina nece biti dok je hladno, bice posle kise kad otopli kolko god hocete. Temperature ce nadalje posle ovog talasa biti u +, i nece se vise vracati ispod nule... U februaru cemo jos mozda malo imati neki prodor sa nekim snegicem, i u martu jedan hladniji talas i to je  to... :(

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #162 poslato: 04. Januar 2009. u 11:23 »
I da dodam da meteoblue po ko zna koji put crta fin sneg, ovoga puta za cetvrtak za vojvodinu i Beograd...

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #163 poslato: 04. Januar 2009. u 11:45 »
Padavina nece biti dok je hladno, bice posle kise kad otopli kolko god hocete. Temperature ce nadalje posle ovog talasa biti u +, i nece se vise vracati ispod nule... U februaru cemo jos mozda malo imati neki prodor sa nekim snegicem, i u martu jedan hladniji talas i to je  to... :(
Apsolutno se slazem! Gotovo sam siguran da je ovo najjaci udar zime,u drugoj polovini ili zadnjoj dekadi januara temperature ce sigurno biti dobrano u plusu!
A februar ko februar,malo toplo,malo hladno,ali neke ekstremne i dugotrajne hladnoce tesko da moze biti!
Meni je samo zao jer ovi praznici prolaze bez snega,a posle me bas briga...cak i navijam da sto pre stigne prolece!

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #164 poslato: 04. Januar 2009. u 12:12 »
Apsolutno se slazem! Gotovo sam siguran da je ovo najjaci udar zime,u drugoj polovini ili zadnjoj dekadi januara temperature ce sigurno biti dobrano u plusu!
A februar ko februar,malo toplo,malo hladno,ali neke ekstremne i dugotrajne hladnoce tesko da moze biti!
Meni je samo zao jer ovi praznici prolaze bez snega,a posle me bas briga...cak i navijam da sto pre stigne prolece!
:lmao: ako meni Joe kaze da nepisem prognoze za period duzi od 7 dana,eventualno 10,onda si ti stvarno preterao,a i Palmark zajedno sa tobom.
Daj nemojte da baksuzirate i da obeshrabrujete druge!
Ja ipak imam malo drugacije misljenje i nadam se snegu,jedva ga cekam.A bice ga kad tad(mislim na onaj pravi bar 15cm)
A za sada kako stoje stvari,zaista januar upropasten,nema snega,a uskoro odlazi i hladnoca!  :-X  :redface:

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #165 poslato: 04. Januar 2009. u 12:30 »
Ovo nije bila prognoza, nego osecaj... :(

Van mreže jocozr

« Odgovor #166 poslato: 04. Januar 2009. u 12:32 »
Sada jos bolji ontopic:  ;D
GFS crta "pojacanje" hladnog vazduha 8 januara,koje nam drzi ovu hladnocu do 11 januara.Tako da smo u "sigurnom periodu prognoze" u ledenim danima. ;)
Nakon toga se sta drugo,nego crta prodor toplijeg vazduha,i to vec par dana,sa temperaturama ne preko 6C  :pop:
I ako GFS dosta sumnjivo postavlja padavine za 5 januar,ja bih rekao da mestimicno moze biti snega,ali veoma slabog,U Vojvodini,narocito u Backoj.Tek tek da se malo zabeli,nece to biti ni 1cm snega  :(
Posle toga,celu Srbiju,padavine duzi period ne ocekuju. :-\ Stvarno katastrofa,pogotovo za nas na severu,jer je juzno od Beograda sinoc palo dosta snega,a idalje pada(kako-gde).
Ensemble:
Po ovom modelu ozbiljniji prodor toplijeg vazduha tek posle 16 januara.Do tad imacemo jedan manji 12 januara,ali ce temp. ostati u minusu.
Padavine:
Padavine 6 januara mudro  :o  :lmao: zaobilaze Vojvodinu,oblacni sistem sa severa se razdvaja na dva dela i padavine u Vojvodini izostaju,tik uz granicu sa Madjarskom  :smartass:.Zaista neverovatno   :o
EC crta neke manje padavine oko 11 januara.Za period posle ne bih da komentarisem  :-X
Ovo nije bila prognoza, nego osecaj... :(
Donekle se i ja slazem.Zaista katastrofa za Beograd i Vojvodinu.Ali ajde  :pop: da bude snega!

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #167 poslato: 04. Januar 2009. u 13:01 »
Zaista fin sneg vidi meteoblue 8. januara.  :)

GFS suv ko barut. Ledeni dani do daljnjeg

Van mreže jocozr

« Odgovor #168 poslato: 04. Januar 2009. u 13:28 »
Joe slabo pratim taj meteoblue,tek od skoro sam poceo povremeno.
Kakav je on sto se tice pouzdanosti??
Unapred hvala

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #169 poslato: 04. Januar 2009. u 13:28 »
^^ JEst ali meteoblue je vec 5 puta najavljivao takav sneg od kad su poceli ovi ledeni dani, i nijednom se nije ostvarilo...
Pouzdan je 2 dana unapred, dalje tesko..

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #170 poslato: 04. Januar 2009. u 15:04 »
Joe slabo pratim taj meteoblue,tek od skoro sam poceo povremeno.
Kakav je on sto se tice pouzdanosti??
Unapred hvala

Da slažem se, pouzdan je veoma dva do tri dana unapred, a za dalje nisam siguran. Prošle zime sam dosta gledao njega.

Van mreže jocozr

« Odgovor #171 poslato: 04. Januar 2009. u 15:08 »
Hvala vam!
Pa nista,ostaje nam da cekamo promenu kod nekog od modela.Tj. da li ce se EC i GFS ugledati na WFR,Meteoblue i RHMZ.
Ili ce se desiti obrnuto  ::)
Nije daleko 12Z izlazi za sat i po,dva ;)
Danasnja prognoza RHMZ-a od oko 13h,tvrdi da se sutra i u utorak samo u Vojvodini ocekuje slab sneg. :first: Daj boze da se ostvari,pa i da bude i umerenog  :D  ??? Najavljuje se i siguran sneg u cetvrtak  :o :pop:

Van mreže jocozr

« Odgovor #172 poslato: 04. Januar 2009. u 17:00 »
Poceo da izlazi 12Z GFS,stigao je do 2/4!
I za sada me je odusevio,punooo je povecao padavine temp. za sada ista,ili malo hladnije.GFS je izasao za period do 9 januara  ;)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #173 poslato: 04. Januar 2009. u 17:04 »
12Z crta teško zatrpavanje snijegom 8. januara...
To je isto objavio i RHMZ u današnjem upozorenju:

Citat
НАРЕДНИХ СЕДАМ ДО ДЕСЕТ ДАНА У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ УГЛАВНОМ СУВО ,ХЛАДНО И ВЕОМА ХЛАДНО ВРЕМЕ СА ТЕМПЕРАТУРАМА ИСПОД ПРОСЕКА ЗА ОВО ДОБА ГОДИНЕ. САМО У ЧЕТВРТАК И ПЕТАК ПОВРЕМЕНО СНЕГ, ОБИЛНИЈИ НА ЗАПАДУ И ЈУГОЗАПАДУ УЗ УВЕЋАЊЕ СНЕЖНОГ ПОКРИВАЧА.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Roberto

• *
« Odgovor #174 poslato: 04. Januar 2009. u 17:20 »
ovde http://www.hidmet.gov.rs/ciril/prognoza/stanica.php?mp_id=13168
se svaki cas menja prognoza,do malopre je bilo suvo,sad vec svaki drugi dan sneg.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #175 poslato: 04. Januar 2009. u 17:26 »
To sam baš hteo da okačim. Strašna prognoza RHMZ-a za Novi Sad. Ovo treba u arhivu da ide.  :first:
Pogledajte temperature.  :o

Van mreže jocozr

« Odgovor #176 poslato: 04. Januar 2009. u 17:29 »
Padavine 8 janara,bi zahvatile i Vojvodinu,dok ne izadju meteogramu po mojoj proceni pasce izmedju 3 i 6mm,a puno vise juzno od Beograda.Zbog ovakvih situacija,zamrze sam Srbiju juzno od Beograda  ??? mrzim ih,i jedva cekam da ima se sve vrati.Da ovde padne puno snega,a tamo nista!  :lmao:  :lmao:
Ozbiljan sam!  ;)
Inace ovo je dosta bolj izlaz,temperaturu jos dugo nece biti u plusu!
Padavine se crtaju,i to ponegde obilnije.
Imam osecaj da ce u Vojvodini da "ispare" i opet,nista od toga!  8)  :cry:  :(
Jedva cekam EC 12Z,i da vidim naredni izlaz svih modela tj. 18Z da li ce da se drzi ovih padavina u Vojvodini,da li ce ih smanjiti,ili povecati.
To sam baš hteo da okačim. Strašna prognoza RHMZ-a za Novi Sad. Ovo treba u arhivu da ide.  :first:
Pogledajte temperature.  :o

Prognoza je zaista super,ali sta nam je to 2-3cm snega?
Ako pada neka padne neki ozbiljniji!
Sta ti mislis koliko ce pasti snega kod nas Joe??
Padavine sam navero,otprilike zimedju 3 i 6mm!
 Nisu ni temp. nesto strasne,ja sam navikao ovih dana na to.Moglo bi da se ostvari,narocito jutarnje temp.! ;)

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #177 poslato: 04. Januar 2009. u 17:34 »
GFS12Z i prognoza RHMZ se slažu za 8. januar da nas čeka sneg na vrlo niskim temperaturama.

GFS12Z vrlo dobar. Evo padavina 8. januara.

Joco mislim da imaš predrasude. Ja baš i ne primećujem toliko više snega južnije od Begrada više nego kod nas. Čak mislim da je prošle zime bilo obrnuto. Jedino primećujem da GFS uvek crta u početku dosta manje padavina, pa onda kako se približi datum prognoze to se izjednaći li smanji južnije količinu padavina.
Mislim jedino da sever Vojvodine može da kuka. Subotica redovno, kako god okreneš najgore prolazi.  :doh: :(

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #178 poslato: 04. Januar 2009. u 17:37 »

Prognoza je zaista super,ali sta nam je to 2-3cm snega?
Ako pada neka padne neki ozbiljniji!
Sta ti mislis koliko ce pasti snega kod nas Joe??
Padavine sam navero,otprilike zimedju 3 i 6mm!
 Nisu ni temp. nesto strasne,ja sam navikao ovih dana na to.Moglo bi da se ostvari,narocito jutarnje temp.! ;)

I ja bih voleo da konačno konkretno padne neki ozbiljniji sneg preko 10cm. Krajnje je vreme, dosta je bilo maženja.

Ne znam Joco koliko će pasti, nisam siguran još ni da li će pasti.  :-\

Van mreže jocozr

« Odgovor #179 poslato: 04. Januar 2009. u 17:47 »
I ja bih voleo da konačno konkretno padne neki ozbiljniji sneg preko 10cm. Krajnje je vreme, dosta je bilo maženja.

Ne znam Joco koliko će pasti, nisam siguran još ni da li će pasti.  :-\
Pa to i ja kazem.Videcemo,u kom ce pravcu ici naredni izlazi.
Inace da napomenem,nista od ozbiljnijih prodora toplijeg vazduha.Bice nesto malo pred,i za Srpsku novu godinu,a nakon toga opet hladnije.Pluseva gotovo da nece biti,posle 10-og do 3C,i to samo par dana!
Odlicno. . . :first: