Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2009.  (Pročitano 99135 puta)

Van mreže jocozr

• Starost: 30
Re: Januar 2009.
« Odgovor #180 poslato: 04. Januar 2009. u 18:28 »
Evo izasao i EC.
Modeli su indenticni po pitanju temperature,ali ne i padavina.EC skoro skrzo suv za 8 januar,crta samo moguce provejavanje snega,jedino za zapadu i jugizapadu,i siguran sneg,ali u zanemarljivim kolicinama  :-\
Za sada kada se sve sabere vise vuce na sneg,ali. . .nisu svi slozni,mada to se retko desava  ;)

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #181 poslato: 04. Januar 2009. u 18:44 »
Mora se priznati da je meteoblue prvi počeo da crta konkretan sneg 8. januara. Ako bude u pravu onda je to veliki plus za njega. GFS je tek posle njega počeo da crta sličnu situaciju.
I dalje ne mogu da se nadivim kako je meteoblue dobar za sever Srbije.

Van mreže jocozr

« Odgovor #182 poslato: 04. Januar 2009. u 19:06 »
Mora se priznati da je meteoblue prvi počeo da crta konkretan sneg 8. januara. Ako bude u pravu onda je to veliki plus za njega. GFS je tek posle njega počeo da crta sličnu situaciju.
I dalje ne mogu da se nadivim kako je meteoblue dobar za sever Srbije.
Da,kod mene u cetvrtak crta izmedju 4 i 7mm,a juzno od Beograda isto,ili manje  ;)  ???
UPDATE:
Gledao sam prognozu RHMZ-a na RTS-u u 19:20h,i oni najavljuju hladno vreme narednih dana,i sugurne,ali uglavnom slabe snezne padavine sutra uvece na severu Srbije.
Potvrdjen je i zemljotres u Grckoj.
« Poslednja izmena: 04. Januar 2009. u 20:03 jocozr »

Van mreže Sale

• **
  • Starost: 44
« Odgovor #183 poslato: 04. Januar 2009. u 22:04 »
Joco koji si ti lik  :lmao:  :first:
Najbolje bi ti bilo da se preselis juzno od Bg ako hoces sneg da vidis  ???

Joco mislim da imaš predrasude. Ja baš i ne primećujem toliko više snega južnije od Begrada više nego kod nas.
Ja sam primetio da kod mene prodori koji stizu direktno sa severa donose uvek manje padavina na jugu od onih koji stizu sa jugozapada,kao sto je ovaj sad bio.

Malo sam otiso OFF ali morao sam da iznesem svoje misljenje.

Van mreže jocozr

« Odgovor #184 poslato: 04. Januar 2009. u 23:01 »
GFS 18Z:
Primetili vi,ili ne primetili,padavine u Vojvodini 8 januaraukinute!Isto vazi i za ostali deo Srbije :-[  :cry:
Ovaj GFS nezna da pogodi ni za prva 102 sata,a ne 360!Bruka. . . :-X
Koliko znam,dosta su pouzdaniji 00Z I 12Z,tako da ce se mozda padavine vratiti nazad,gde im je po 12Z bilo mesto.

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #185 poslato: 04. Januar 2009. u 23:06 »
Primetili vi,ne primetili padavine u Vojvodini gotovo ukinute!Isto vazi i za ostali deo Srbije :-[  :cry:

GFS je poznati prevrtljivac. Vjerujem mu za 2-3 dana, a iza toga... tek postoje šanse za ono šta se crta  :-\
18Z zaista ukinuo padavine koje je crtao 12Z, ali je nešto hladniji za bliže razdoblje.

Van mreže jocozr

« Odgovor #186 poslato: 04. Januar 2009. u 23:09 »
GFS je poznati prevrtljivac. Vjerujem mu za 2-3 dana, a iza toga... tek postoje šanse za ono šta se crta  :-\
18Z zaista ukinuo padavine koje je crtao 12Z, ali je nešto hladniji za bliže razdoblje.
Za duze razdoblje isti,pa i malo topliji,mislim na prvih 180h ???  :cry:
« Poslednja izmena: 04. Januar 2009. u 23:20 jocozr »

Van mreže srba

• **
  • Starost: 57
« Odgovor #187 poslato: 04. Januar 2009. u 23:15 »
GFS 18z totalni fijasko što se tiče padavina do 09.Januara do 18h.Nema ni trunke padavina.
Snegoljubci možda sledeće zime bude više snega.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #188 poslato: 04. Januar 2009. u 23:34 »
Ja sam primetio da kod mene prodori koji stizu direktno sa severa donose uvek manje padavina na jugu od onih koji stizu sa jugozapada,kao sto je ovaj sad bio.

Sa ovim se već slažem.  ;)

GFS totalna katastrofa. Prava ledena suša. U drugoj polovini januara nas kanda očekuju obilne padavine ako se nastavi ovakva suša do 15. januara.

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #189 poslato: 04. Januar 2009. u 23:57 »
Vratiće GFS padavine... Jednostavno, ne može biti suvo. Vidjećete sutra ! :)
Važno je da je hladnoća tu, a padavine uvijek mogu neplanirano da nalete...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #190 poslato: 05. Januar 2009. u 00:08 »
Vratiće GFS padavine... Jednostavno, ne može biti suvo. Vidjećete sutra ! :)
Važno je da je hladnoća tu, a padavine uvijek mogu neplanirano da nalete...
i ja se slazem ali sa malim dodatkom-UZ ATLANTIK- znaci kisurina i toplije u drugoj polovini januara.Svi znate koliko mi je tesko ovo napisati ali mislim da pravi sneg necemo skoro videti.
Ali prosto je neverovatno koliko drzi minus bez padavina.18Z skroz do kraja.Znam da je Vojvodina suva,ali toliko?!  :-[

Van mreže jocozr

« Odgovor #191 poslato: 05. Januar 2009. u 00:14 »
i ja se slazem ali sa malim dodatkom-UZ ATLANTIK- znaci kisurina i toplije u drugoj polovini januara.Svi znate koliko mi je tesko ovo napisati ali mislim da pravi sneg necemo skoro videti.
Ma bice i pravog snega u januaru.Mada postoji i opcija toplije,sa kisom.A posle toga?Dolazi pravi sneg,mora!I to do kraja januara  :D
Drzacu se toga,sta sam sad napisao  ;)
Uostalom mozda GFS vrati i ove padavine u cetvrtak  ???

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
« Odgovor #192 poslato: 05. Januar 2009. u 00:19 »
Ma bice i pravog snega u januaru.Mada postoji i opcija toplije,sa kisom.A posle toga?Dolazi pravi sneg,mora!I to do kraja januara  :D
Drzacu se toga,sta sam sad napisao  ;)
Uostalom mozda GFS vrati i ove padavine u cetvrtak  ???
Od tih padavina tesko ce nesto biti a nazalost posle mirovanja vreme je za Atlantik.No,bilo je vreme i za sneg,pa ga nije bilo!Sada sam sam sebi suprotan u ovom postu ali ni jedan od ovih modela nije siguran ni za par sati unapred,pa bih voleo znati kakve to podatke koriste nacionalne kuce kada smeju dati prognozu i za par dana?

Van mreže Bronki

• *
Re: Januar 2009
« Odgovor #193 poslato: 05. Januar 2009. u 03:18 »
Izgleda da je moguć neki malo topliji talas 14 ili 15 Januara koji može dići temperature u Srbiji na +5 stepeni meni ne smeta ako dodje taj malo topliji talas s obzirom da mi u Srbiji nismo videli temperature u plusu otkad je došao onaj hladni talas 23 ili 24 decembra ne sećam se! dobro 1 januara je u pojedinim gradovima u Srbiji temperatura bila u plusu recimo kod Boceta u Knjaževcu je iznenada bilo +6 stepeni! voleo bi da dodje neki topliji talas da se malo ugrejemo  :lmao: posle bi voleo krajem januara da dodje neko opasno zahladjenje sa snegom a ne da bude kao prošle godine kad je otoplilo oko 20 januara i posle toga nismo imala pravu zimu  :cry: ne bi voleo da se to desi i ove godine!

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #194 poslato: 05. Januar 2009. u 07:55 »
Prognoza na rts jutros u pola sedam glasi ovako, u sredu krajem dana naoblacenje u jugozapadnim i zapadnim predelima sa snegom, u cetvrtak u celoj zamlji sneg u zapadnim predelima vise padavina. A GFS mi daje 0.8mm padavina, ko koga zeza

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #195 poslato: 05. Januar 2009. u 10:23 »
Jutrošnji GFS opet malo bolji. Šansa za padavine ipak postoji. UKMO odličan, JMA isto (kao po običaju  ???), a i GEM.
ECMWF recimo za Split daje susnježicu u četvrtak 08.01.  ;)  ;D
Na temperature ne treba trošiti riječi. U kopnenom području su i više nego dovoljne za snijeg.  :)
Što se tiče padavina, mislim da neće biti nešto značajno. HR će vjerovatno bolje proći od Srbije gdje bi najviše trebali profitirati zapadni dijelovi zemlje.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #196 poslato: 05. Januar 2009. u 10:50 »
Ensemble za Novi Sad stvarno vidi mogući frontić 8. januara.  ;)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #197 poslato: 05. Januar 2009. u 11:40 »
Nisam gledao GFS, ali slobodno mogu da kažem da pada snijeg u četvrtak u cijeloj Srbiji... Sigurno... Vidjećete, i GFS će vratiti te padavine, ali tek kad uđu u 72h... I nemojte da kukate više, uživajte, biće snijega. ;)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #198 poslato: 05. Januar 2009. u 12:10 »
Nisam gledao GFS, ali slobodno mogu da kažem da pada snijeg u četvrtak u cijeloj Srbiji... Sigurno... Vidjećete, i GFS će vratiti te padavine, ali tek kad uđu u 72h... I nemojte da kukate više, uživajte, biće snijega. ;)
Hvala Milose bas me ohrabrujes  :first:
Mozda ti radis za GFS?Pa znas unapred? :lmao:  :lmao:
GFS je sasvim solidan jutros.Kod mene crta izmedju 5 i 6mm padavina,u cetvrtak.A na severu Vojvodine skoro nista  :o po koja pahulja.Ja i Joe smo malko juznije od granice padavina,koja bi u najboljem slucaju dosla samo do Kikinde.
Inace mozda u Vojvodini bude i danas malo padavina.
Po pitanju temp. od 11 januara crta nesto toplije vreme,a od 17 januara ledeni talas opet  :o
Videcemo,to je samo moguca verzija  :lmao:

« Poslednja izmena: 05. Januar 2009. u 12:32 jocozr »

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #199 poslato: 06. Januar 2009. u 09:05 »
Samo se povecavaju padavine na svim modelima! Wooohoooo :)