Sneg na Žabljaku je 40 cm. Tamo ne pada ništa. Ni sneg, ni kiša. A temperatura je 0.4.
Vetar je na Žabljaku okrenuo sa istoka na zapad, te mislim da je gotova topla advekcija. Inače, najviša temperatura na Žabljaku je prešla u plus, ali samo za 0.5, i to u 05 UTC, i drži se oko nule.
Za Pljevlja sam bio skroz u pravu. Jedino je vreme osmatranja malo zakasnilo, pa nemam bod, već samo nulu. Jednu od dve. I dva keca su malo, jer to znači da ima 22 minusa. Da se sve ovo desilo sat ranije, keca bi imali samo Transmat i ja. Što se Pljevalja tiče, tu temperatura neće ići mnogo uvis, ni do -5. Ali ona se ne boduju u ovom kolu. Sreća (?).
Najtopliji deo dana treba da bude pre 12 UTC. Pogledajte i sami. Bar je imao 8.6 u 06 UTC, što je do sada najviše. Ali čini mi se da se to ne boduje, već tek počev od 07 UTC. U takvom slučaju, Bar ima 8.3. Može još malo da poraste i gotovo.
Ulcinj je tu, trenutno na 4.1. Baš hladno. Još grmi i pada kiša. Jedino je vetar i tu misterija. Ovde Miloš ima najbolju šansu, jer je dao najnižu temperaturu za Ulcinj. Sledimo ga Anita i ja.
Kolašin je došao na svojih -0.8 i tu može malo da me izda, osim ako vetar hitno ne okrene na sever. To se može desiti vrlo brzo, a možda i dovoljno kasno. Možda sam ovde promašio...
Sada mislim da je možda trebalo da posadim dvojke za padavine. Čak sam mislio da sam poslao 2 za Kolašin, ali ispalo je dobro. Videćemo, dug je dan...
Kolege, biće strašno u ovom kolu. Devetke i osmice su SF... a minusi realnost.