Tek se sada uključih u praćenje ostvarenja.
Pa za početak nije loše. Ubodoh 2 poena, i na Tmin i na sneg.
Vetar od 6 je možda realan, jer sredinom dana je obično malo jači. Tu sam osiguran od minusa.
Padavine su zatajile. Sve mi se čini da i to što je palo na Žabljaku neće biti merljivo, tako da se džaba nadamo 1-1-0. Sve mi se čini da je lako moguće i 0-0-0, što mislim da niko nije dao. Istina, retki su oni koji su preskočili Žabljak ili Podgoricu za padavine, ali ne i za Pljevlja. kako god, mislim da ni tu neću imati nikakav minus. Pa red bi bio.
A maksimalne?, Jao, eto žurke! Lepo se razvedrilo, Sunce mu ga dalo po temperaturi, tako da očekujem da će sve temperature lepo nabujati. Žabljak jedino preteruje, ali planina je to. Čas se vetar okrene, čas dođu oblaci i sve stane. A mislim da i to može da se desi. Podgoruica će imati lep i topao dan, čak možda i preko 14°C. Tu se uklapam, ali može biti da sam dao prenisku temperaturu. A Pljevlja? Pa to će tamo danas da podivlja temperatura. Sada je samo 4.2, ali već sledeći termin može da zvekne i preko 7, a maksimalna i preko 11 stepeni. Miloše, jesi rizikovao, ali to je samo zato što si računao da će Pljevlja ostati toplija od Podgorice, kao što je bilo u vreme pravljenja prognoze. Front kao ovaj menja takve raspodele, i to si malo smetnuo s uma. Ali znam, računalo se na jugovinu. Ipak, mislim da SW (od pre dva daan) i SE (kao juče) imaju sasvim različit uticaj na raspodele temperatura i na njihovo ponašanje. Ovde sam se malo kockao, ali kad sam autsajder, može mi se. Jedino mogu da eventualno pobedim sa najvećom razlikom, ali nešto ne verujem. U ovom kolu sigurno ne.
Hajde, sad refrešujemo stranicu...