Iako sam jedan od predlagača, nisam baš za promptno uvođenje i ažuriranje novih pravila. Postoje dva razloga za to.
Prvi je razlog što mi ovde lepo diskutujemo o tome i slažemo se, ali gde smo bili kada su se pravila postavljala i kada se nešto moglo menjati?
Drugi je razlog taj što je fer i korektno u sportu upoznati igrače sa pravilima pre nego što se prijave za takmičenje. U tom smislu, i da se svih 40 takmičara (mada ima i onih koji su se samo prijavili, a ne igraju) složi oko ovoga, ne bi bilo dobro menjati.
Političari su jedno, a mi smo više kao sportisti. Ko je video da se uvodi tri kornera - penal pet minuta posle početka drugog poluvremena? OK, nije fudbal, ali je igra u skroz sportskom duhu. Transmat, nemoj mi zameriti, ali zaista je ovde krajnje sportska atmosfera (sa sve navijanjem).
Ali zašto sam onda potegao ove izmene? Pa prosto: bolje sada uočiti šta bi moglo da se menja i zabeležiti negde na vidnom mestu, kao ovde, na forumu, i setiti se toga kada dođe vreme. Sve ovo može da se zaboravi ukoliko se ne zabeleži dok dođe vreme za novo takmičenje.
A sada, mali zadatak za one koje vole da se igraju scenarijima. Kada bi izmenili bodovanje unazad, kakva bi lista bila? Kako bi izgledala lista sa prethodna dva takmičenja? Živo me zanima! Pretpostavljam da bi bilo manje poena, a nisam siguran da li bih ja manje ili više profitirao. Ali siguran sam da neaktivnih igrača ne bi ni bilo. Takvi bi se jednostavno odjavljivali i takmičenje bi završili sa postignutim brojem poena, bez mogućnosti da se ponovo prijave.
Biće, izgleda, po onoj: Da kuca nije pi***ila, uhvatila bi zeca!
Dosta razglabanja! Idemo na sledeći zadatak. Verujem da će biti malo manje gusto nego ovo kolo, jer ide nešto za sredu, ali ne i za četvrtak. Do tada, bumo videli.