Evo, da obelodanim i šta sam ja poslao.
BAR 15.0 / 2
POD 15.5 / 3
NIK 10.0 / 3
Vje (B-P-N) 16
Tmin 4.5
SnZ 0
Što se CROMETEO tiče, mislim da je Rade procenio da će danas napadati sneg, pa da će sutra uz otopljenje polako početi da se topi. To je jedina logika za davanje takve prognoze. Mislim (a čini mi se da tako misli i većina takmičara) da se prešao. Snega neće biti na Žabljaku, jer je suviše toplo. Sve se bojim da kažem da će to biti 'hladna novembarska kiša'. ;D
Što se bhmeteo tiče, mislim da je Tmin jednostavno ispuštena. Pa nije toliko teška za prognozu.
Primetio sam da AdriaticWeather ima Tmax i padavine identične kao i ja. U milimetar.
Mislim da takmičari iz Crne Gore daju nešto više Tmax za Nikšić nego ostali. A ima ispada i sa padavinama, hrabro dajući 5 za Nikšić. Istina, to mi se čini prilično verovatno, ali ne bih nikad stavio 5 za prognozu padavina, čisto iz opreznosti. No, Demijan je bio baš hrabar sa tim. Verujem da jako dobro (možda najbolje od svih ovde) poznaje ćudi Nikšića, ali stavljanje petice na padavine je potez novog takmičara.
Heh, vetar... Nisam mogao a da se ne nasmešim na Joeovu vetruštinu. Ona se nikako ne uklapa sa modelima, Joe. Transmat ti je u prošloj vetruštini (ono kad si se 'opekao') rekao da je prilično neverovatno dati toliki vetar. Kod veoma jakih vetrova ogromnu ulogu igra postavljanje instrumenta (mikrolokacija), dok uticaj sinoptičke situacije više dođe kao 'ideja vodilja'. Opet, Jocozr žestoko podbacuje sa vetrom.
Miloše, kad sam rekao da je prognoza sastavljena na brzinu, mislio sam na tvoje nekadašnje komentare kako si gubio vreme piljeći u modele, pa kad si video da ti vreme ističe, sklepaš nešto i pošalješ, pa se cele srede kaješ za to što si poslao, a u četvrtak te tešimo da će biti bolje, a ti pobedio! Više je bila neka vrsta šale (verujem da se ne ljutiš). A da sam svoju prognozu sklepao na brzinu, pa jesam, priznajem. Nemam namere da piljim u modele koji opasno variraju od izlaza do izlaza, već se okrećem nekom svom osećaju. Možda ga još nisam stekao, ali ga valjda polako stičem.
Moja Tmax u Baru koja je niža od one u Podgorici je više zbog tog juga. Nekako mi se čini da u takvim situacijama Bar ima niže temperature od Podgorice. Ili se možda varam? Ostalo... pa i sami ste bili u dilemama, ništa vam novo ne bih mogao reći.
Videćemo... ide jugo, ide kišurdača, to se bar svi slažemo.