"Ipak, treba da budemo srećni što smo tu, i što se upoznajemo sa neverovatnim ćudima klime Crne Gore. Da mi je da vidim tog mačka koji će to uspeti da parametriše i napravi valjani model vremena za svaki pedalj Crne Gore. U Boki Kotorskoj sam se mnogo puta uverio da Crna Gora nikada neće imati dovoljno meteoroloških stanica da valjano opiše vreme, čak i da ima bogatstvo Dubaija i da sve pare idu na meteorologiju."
PTPRINCE OVO SI BAS LIJEPO REKAO!
Magnični, drago mi je da se slažeš. Što će reći da je moj stav dobar i da ste do njega svi došli još otkako ste se zainteresovali za meteorologiju.
Da Crna Gora je kriminal. :o U Vojvodini uvek ista temperatura ili stepen razlike, uvek isto vetar duva svuda, kada padne sneg padne svuda dosta često, kada pada kiša svuda pada, kada sija sunce svuda sija. Ma u istoj jakni možeš obići celu Vojvodinu koja je dosta veća od Crne Gore, a ne ovo. Ovo je strahota, promeniš temperaturu za 10 stepeni pola sata kolima. Srčku da dobiješ, hvala lepo.
Joe, nije Vojvodina veća od Crne Gore. Zamisli da ispeglaš sve one planinčine, pa Crna Gora bi ti bila površinom bar kao Ukrajina!
Tek sad videh i da je HMZCG prognozirao olujni jugo. Šta reći.
I profesionalci pogreše, nego kako. To se nekako uklapa sa onim što sam rekao, a ponoviću parafrazirajući Milankovića: 'Ustuknuh pred ovim zadatkom. Oblaci sa planinskih vrhova Crne Gore nabraše moje čelo, vetrovi sa mora i planina zbuniše me, a ja se pitam ko bi pohvatao u matematičke obrasce sve ćudi vremena i klime Crne Gore?'
Ne znam sta da kazem. Katastrofa koja je kisa pala u Podgorici.. Mislim da je u Niksicu palo puno manje.
Temperature ne mrdaju... ako ne porastu u ovom sad terminu , onda nista.
Kisa je stala u zadnjih 20 minuta i malo su se podigli oblaci, tako da ce u 12 casova temperatura u Pg skociti..
Vjetar - uzas! nadam se da malo makar dune da ne dobijem -2
Džaba dodolišemo da padne kiša ili sušimo i podgrevamo termometre, ili duvamo u anemometre, Transmat. Vreme nas sve zdušno zafrkava! A sad se pitajte kakav uticaj na vreme može čovek da ima? Ma nema pojma!
A evo ii rezultata od 12 sati:
Bar skočio na 18.0!
Podgorica ode na 11.5 (nije loše, ali nedovoljno)
Nikšić stigao na 7.4 (isto takođe)
Vetar utrubio na katastrofalnih 3.
Neverovatnih -6 je u mom džepu, može da bude samo malo povoljnije. Žurkaaaa...!!!