Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Treće otvoreno prvenstvo Crne Gore u prognozi vremena (drugi ciklus)  (Pročitano 127934 puta)

Van mreže Darko_9

Treće otvoreno prvenstvo Crne Gore u prognozi vremena (drugi ciklus)
« Odgovor #200 poslato: 04. Decembar 2008. u 23:31 »
Čestitke JociZR   :first:  :smartass:

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #201 poslato: 04. Decembar 2008. u 23:34 »
Joco šampione  :first:

...Taman sam bio pripremio rezultate za opciju 3 3 3, tako nemam vremena da ponovo računam... Boce, pomagaj ! :)
Miloshe izvini ali nisam bio u mogućnosti Vidim da ti je trebala asistencija pri računanju rezultata

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #202 poslato: 04. Decembar 2008. u 23:35 »
Čestitke JociZR   :third:

Ti svima stavljaš ovaj smajli  :-:  :third:           :?: :?: :?:
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže Darko_9

« Odgovor #203 poslato: 04. Decembar 2008. u 23:38 »
Ti svima stavljaš ovaj smajli  :-:  :third:           :?: :?: :?:

Sto lazes evo prepravio sam  :lmao:  :lmao:

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #204 poslato: 04. Decembar 2008. u 23:41 »
Update u 14 sati:
U Baru temperatura pala. Ostaje max 18.8
Podgorica izvukla 13.0. Još malo...
Nikšić izgurao 10.0. Taman!
Kiša u Nikšiću pada pa stane. Ipak mislim da će da nakapa još taj litar. Ako bude i još 10, neće mi smetati.
Uz takav razvoj situacije, ispašće da se ipak isplatilo što ne preskačem kolo, jer bi tako bilo +1.
Joco čestitam na odlično odigranom kolu! Mada mislim da imaš više sreće nego  drugi. Hajde, pobedi ovo kolo, pa da uknjižiš sto ćora! Navijam za tebe!
Meni fenjer izgleda ide u trajno vlasništvo... ali još se igra.
Sreca je sto mene nekad posluzi sreca a nekad pamet...ali muka je kad neko nema ni srece ni pameti da ga posluzi.

PtPrince -1  :doh:
pt prince vise srece durig put.A za pamet ne trci pred rudu...
Hvala svima na cestitkama!
Milose svaka cast...  :second:
A nije ni Boce daleko...  ;)  :third:

Van mreže Amaterko

• **
    • METEOLOGOS - Svet meteorologije
« Odgovor #205 poslato: 04. Decembar 2008. u 23:53 »
Sto lazes evo prepravio sam  :lmao:  :lmao:

Pa ne lažem ja... ::) Znam ja da ti voliš najviše sebe, pa onda ostale... :lmao:
AMATERKO => istraživač - saradnik BEOGRADSKE ŠKOLE METEOROLOGIJE
METEOLOGOS - Svet meteorologije
http://www.meteologos.rs/

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #206 poslato: 05. Decembar 2008. u 00:05 »
Cestitke Joco svaka cast :first:

Van mreže Darko_9

« Odgovor #207 poslato: 05. Decembar 2008. u 00:08 »
Pa ne lažem ja... ::) Znam ja da ti voliš najviše sebe, pa onda ostale... :lmao:

Ponovi to  :axe:  :lol:

Van mreže Transmat

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #208 poslato: 05. Decembar 2008. u 01:33 »
Mnogo uzbudljivo kolo.
Bravo Joco. Dobar rezultat u ovako teskom kolu.
Imao si ludu srecu sa vjetrom, isto kao sto smo imali ludu nesrecu sa vjetrom :)
Krivo mi je sto sam dobio -2 na vjetar i -1 na minimalnu, ostalo sam odigrao bio odlicno! ali mi je ovo anuliralo sve..

Idemo dalje u nove bitke :)
Ps: rekoh ja da prije ili kasnije svi moraju da kiksaju..  koliko god savrseni bili :)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #209 poslato: 05. Decembar 2008. u 08:44 »
Može li neko da izračuna koja je bila srednja ocjena u ovom kolu, a koja u drugom kolu prvog ciklusa ?
Razlog zbog ovako niskih srednjih ocjena kod dana sa padavinama je promjena načina bodovanja. Da je ostao stari način bodovanja, od prethodna dva takmičenja, svi odreda bismo imali po 3 poena više i niko ne bi bio u minusu, tj. svi bi imali po 3 poena za pojavu padavina...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #210 poslato: 05. Decembar 2008. u 08:59 »
Prosečna ocena u ovom kole je 0.4375
a u II kolu prvog ciklusa -0.1563 ako je verovati mojim podacima

Još jedan paradoks za jučerašnji dan Zbir vetra je najniži do sada u takmičenju a u istom danu je postavljen rekord za najjači udar vetra u CG

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #211 poslato: 05. Decembar 2008. u 09:41 »
Da se osvrnem na ono što sam propustio:

katastrofa kolo...
jos sam bar za sada medju prva tri :) nadam se da cu srece imati do kraja dana...
srecno SM tim!!!

pljuste minusi... ???
uh ja sam na nuli...valja jos uvek,ako bog daa odo i u plus...
hmm razmisljam,mozda budem kandidat za nagradu najbolji u najgorem kolu :)

Joco cestitam na odlicno odigranom kolu! Mada mislim da imaš više srece nego  drugi. Hajde, pobedi ovo kolo, pa da uknjižiš sto cora! Navijam za tebe!
Meni fenjer izgleda ide u trajno vlasništvo... ali još se igra.

Vjetar je sada u zbiru 29 m/s !!! :o

Da udar vjetra je bio 65.6 i jos jedan od 56.2.
Izgleda da je "udario" na veoma malo podrucje posto nema iyvjestaja o nekim stetama.
Pogledajte satelitske snimke (na forumu HMZ) dva sata prije udara.

Bravo Joco. Dobar rezultat u ovako teskom kolu.
Imao si ludu srecu sa vjetrom, isto kao sto smo imali ludu nesrecu sa vjetrom :)
Krivo mi je sto sam dobio -2 na vjetar i -1 na minimalnu, ostalo sam odigrao bio odlicno! ali mi je ovo anuliralo sve..

Sreca je sto mene nekad posluzi sreca a nekad pamet...ali muka je kad neko nema ni srece ni pameti da ga posluzi.

PtPrince -1  :doh:
pt prince vise srece durig put.A za pamet ne trci pred rudu...
Hvala svima na cestitkama!

Kako prokomentarisati prethodni citat u svetlu svega što je ovo citirano (naročito posle tri tačke prve rečenice prethodnog posta)? Fer navijanje?
Ne znam, nisam 'pametan'.
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #212 poslato: 05. Decembar 2008. u 10:30 »
Da se osvrnem na ono što sam propustio:

Kako prokomentarisati prethodni citat u svetlu svega što je ovo citirano (naročito posle tri tačke prve rečenice prethodnog posta)? Fer navijanje?
Ne znam, nisam 'pametan'.

:-\  ::)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #213 poslato: 05. Decembar 2008. u 13:16 »
prvo ja se ne rugam nikom,niti ga vredjam ovde.
Nego ptprinc dobro zna da nekad hoce da z***a druge na forumu.
pa eto doslo i meni malo da mu vratim...i to na vrlo fin nacin,daleko od vredjanja itd.
vetar sam namerno stavio 6...a prvo sam hteo 8.Tako da svejedno imao sam i srece,i pameti.
« Poslednja izmena: 05. Decembar 2008. u 14:41 Milosh »

Van mreže ptprince

• Počasni član
  • Starost: 59
  • Le Petit Prince
« Odgovor #214 poslato: 05. Decembar 2008. u 13:44 »
Sreća je varljiva kategorija, a pamet je pouzdana stvar, momče.
Javno se izvinjavam ako sam ikoga ovde uvredio. Mora da nisam primetio... ccc
Samo da te neko ne primeti kakvu si reč koristio u prethodnom postu. Jer i reč 'pljuvanje' je stvarno ovde neprimerena, a kamoli ovo što si napisao, a ne vidim dobro šta to stoji...
Što bi rek'o moj imenjak: Ono što je važno se očima ne može videti.

Gde je taj sledeći zadatak? Da ga oduvamo tim slabim pobedničkim vetrom koji je samo par sati kasnije bio neverovatne jačine?
Pirka tajfun, .... ..! :lmao:
Ne žurite, zastanite malo ispod same zvezde! Ako vam tada priđe neki dečak, ako se smeje, ako ima zlatnu kosicu, ako ne odgovara kada ga pitate, odmah ćete se setiti ko je on. Budite tada ljubazni! Ne ostavljajte me ovako tužnog: odmah mi napišite da se vratio...

Van mreže jocozr

« Odgovor #215 poslato: 05. Decembar 2008. u 13:48 »
Slazem se...ok
 :lmao:  :lmao: da...
ajmo hajde svi u napad!
 ???

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #216 poslato: 06. Decembar 2008. u 13:08 »
Evo i mene posle par dana. Joco čestitke na pobedi u ovom kolu i svima ostalima na fer i korektnoj borbi iako vidim da ovde nije bilo sve fer i korektno u ovom kolu.  ::)
Slažem se za vetar, tek sad videh, znači ipak bilo olujnog juga.  :-\ Nadam se da vam sada mojih 23 za vetar nisu smešni,  očekivao sam olujni jugo dosta ranije.  :redface:
Hm Joco ja i dalje mislim da je prognoziranje tako slabog vetra kada imamo ciklon iznad Jadrana van svake pameti tako da se ne postavlja pitanje da li si imao sreće ili pameti.  ;)
Molio bih te da ne vređaš više tako druge članove. Uvrede onakvog tipa kakvu si napisao Peđi nadam se više neće ponoviti ili će biti sankcionisanje. Možeš imati mišljenje o Peđi kakvo hoćeš, ali budi svestan koliko je stariji od tebe i imaj bar poštovanja.
Smatram te za najperspektivnijeg mladog takmičara, što i dokazuješ. Treba samo da znaš da najgore što može da se desi mladom perspektivnom igraču je da visoko leti jer onda...  ;)

Van mreže jocozr

« Odgovor #217 poslato: 06. Decembar 2008. u 14:59 »
Evo i mene posle par dana. Joco čestitke na pobedi u ovom kolu i svima ostalima na fer i korektnoj borbi iako vidim da ovde nije bilo sve fer i korektno u ovom kolu.  ::)
Slažem se za vetar, tek sad videh, znači ipak bilo olujnog juga.  :-\ Nadam se da vam sada mojih 23 za vetar nisu smešni,  očekivao sam olujni jugo dosta ranije.  :redface:
Hm Joco ja i dalje mislim da je prognoziranje tako slabog vetra kada imamo ciklon iznad Jadrana van svake pameti tako da se ne postavlja pitanje da li si imao sreće ili pameti.  ;)
Molio bih te da ne vređaš više tako druge članove. Uvrede onakvog tipa kakvu si napisao Peđi nadam se više neće ponoviti ili će biti sankcionisanje. Možeš imati mišljenje o Peđi kakvo hoćeš, ali budi svestan koliko je stariji od tebe i imaj bar poštovanja.
Smatram te za najperspektivnijeg mladog takmičara, što i dokazuješ. Treba samo da znaš da najgore što može da se desi mladom perspektivnom igraču je da visoko leti jer onda...  ;)
nisko pada... ::)    dobro to stoji.
Ja sam se Pedji izvinuo,ali zaista ono nisam napisao da bih nekog uvredio,to sam i njemu napisao na PP,i nasi problemi su reseni.Ne vidim tu nijednu ruznu rec...mislim psovku.
A za sankcionisanje... :lmao: sta drugo da ti kazem nego da necu nikog da molim.Slobodno  :twisted:
Ako mi e takva sudbina... :cry:  :cry: nista kolege,ako budem banovan,da vam pre toga kazem za svaki slucaj CAO

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #218 poslato: 06. Decembar 2008. u 15:27 »
Neće niko biti banovan samo sledeći put pazi šta pričaš jer nije lepo nekome na forumu reći da je glup.  :o

Van mreže jocozr

« Odgovor #219 poslato: 06. Decembar 2008. u 15:43 »
Ok...ako je nekom stalo do diskusije neka se predje na Chat.
Evo i treceg zadatka u drugom ciklusu:
Poštovani takmičari,
Vaše "rješenje" zadatka pošaljite na [email protected] do utorka, 9.12. u ponoć (utorak na srijedu)
Ne zaboravite da napišete Vaše takmičarsko ime i lozinku.

Prognozirati maksimalnu dnevnu terminsku vrijednost temperature za četvrtak, 11.12.2008. u H.Novom, Kolašinu i na Žabljaku. Prognoza se odnosi na termin od 06 do 18 UTC, tj. od 7 do 19 časova tokom zimskog dijela godine i treba je dati u desetim djelovima stepena.

Prognozirati padavine u gore navedenim gradovima. Prognoza se takođe odnosi na četvrtak, 11.12.2008. od 06 do 18 UTC. Koristite šifre za padavine koje su date u uputstvu za takmičenje.

Prognozirati ukupni vjetar u 12UTC (za isti dan) za tri gore navedena grada. Način "šifrovanja" vjetra je objašnjen u uputstvu.

Prognozirati minimalnu terminsku temperaturu koja će u četvrtak 11.12.2008. u 06UTC (7 sati po lokalnom vremenu) biti izmjerena u Crnoj Gori., nezavisno u kom gradu (sa glavnim meteo stanicama). I ovu temperaturu treba dati u desetim djelovima stepena.

Prognozirati visinu snijega na Žabljaku u 06UTC (za isti dan). Prognoza se daje u centimetrima.

Prognoza bi trebala imati sledeći oblik:

H.N 22.6 / 1
KOL 21. 2 / 0
ZAB 11.4 / 1
Vje (H-K-Z) 12
Tmin -0.6
SnZ 6

Ovi podaci, naravno, nisu stvarna prognoza.
*Prognozu treba poslati najkasnije do utorka, 9.12. u ponoć (noć utorak na srijedu).

Srećno!

Na prvi pogled nece biti bas lak zadatak,a ni tezak.A da li ce biti bas tezak,ili lak,zavisi od vremenske situacije sledece nedelje,i cetvrtka.