Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Treće otvoreno prvenstvo Crne Gore u prognozi vremena (drugi ciklus)  (Pročitano 127927 puta)

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
Treće otvoreno prvenstvo Crne Gore u prognozi vremena (drugi ciklus)
« Odgovor #260 poslato: 10. Decembar 2008. u 19:20 »
Pi, na Žabljaku u 19h 20cm snijega... Ali je temperatura i dalje u porastu, svuda na sjeveru...
Trenutno je:
Žabljak 1.8C
Kolašin 3.5C
Pljevlja 6.5C
Prema modelima, temperature neće padati u toku noći, eventualno u Pljevljima...
Da li mi se konačno smiješi bod za Tmin ? :)
Još da padne malo kiše na Žabljaku da istopi taj 1cm što mi fali...

P.S. Slažem se sa Stradivarijem predlogom...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #261 poslato: 10. Decembar 2008. u 19:28 »
Ja nzm sta da kazem povodom ovoga...jer neznam kad se meri visina snijega?
kad to budem znao reci cu dal da moju prognozu ostave na 0 ili da mi se ne boduje.Jer ipak hocu da ostanem fer prema ostalim takmicarima.
A svakako da bi bilo najbolje to(bar za mene)da mi se upise tih 10cm,koji izgleda nisu stigli tamo gde im je mesto...tj. nigde!Poslao ispravku JESAM,ali Stradivari kaze da oko 00:05h nije nista stiglo... :(
U ispavci se odnosila i prognoza na temp. za kolasin i zabljak...
Kada sam saznao da e-mail nije dostavljen(i ako je meni pisalo da jeste)cim sam dosao iz skole(danas oko 14h)ponovo sam poslao ispravku,koju Stradivari sada ima.Sta ce biti na kraju neznam...eto vi glasate. ::)  :-\

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #262 poslato: 10. Decembar 2008. u 19:32 »
ja mislim Miloshe da sneg noćas može da se smanji vrlo malo 1-2 cm
Očekujem jutarnju oko 1°C kako sam i prognozirao
Videćemo šta će biti ujutru

što se tiče Stradivarijevog predloga u svakom slučaju takmičari moraju da budu pažljivi pri slanju prognoza Ovako dovode u situaciju da takmičenje na neki način bude neregularno
Nije fer ni prema ostalim igračima koji su recimo u ranijim kolima napravili grešku i ostali pri tome da ipak imaju negativne poene To si nam baš ti Stradivari pominjao Kako većina odluči ja ću se složiti svakako

Van mreže Stradivari

• *
« Odgovor #263 poslato: 10. Decembar 2008. u 19:35 »
Mozda je najbolje je da Joco i Cerventes dobiju po 0 poena, ali samo pod uslovom da nijedan drugi takmicar ne ode u minus!

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #264 poslato: 10. Decembar 2008. u 19:37 »
ja mislim Miloshe da sneg noćas može da se smanji vrlo malo 1-2 cm
Očekujem jutarnju oko 1°C kako sam i prognozirao
Videćemo šta će biti ujutru

Ja lično nemam mnogo iskustva sa snijegom i njegovim topljenjem. Samo se sjećam da jedne godine kad sam bio na Kopaoniku, za jednu noć uspjelo da se istopi više od 10cm snijega na temperaturi od oko 2C. Jugo ga istopio... Izgleda da sa Žabljakom nije isti slučaj, ali ako bude makar malo kiše u toku noći, mislim da ga ona može istopiti...

Ne znam kako očekuješ Tmin samo 1C. U kom mjestu ? Pljevlja eventualno, ali samo se ako se razvedri i stane vjetar, što modeli i ne vide... Žabljak i Kolašin neće biti ispod 2C, sigurno, možda budu i preko 3C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #265 poslato: 10. Decembar 2008. u 19:45 »
Ma ne znam ni ja ali na Žabljaku je trenutno 1.8°C mislim da neće ići još puno u toku noći
Što je babi milo to joj se i snilo  ;)

Van mreže jocozr

« Odgovor #266 poslato: 10. Decembar 2008. u 19:46 »
Ja sam za to da dobijemo 0 poena za snijeg svakako...
a sto se tice minusa...neverujem da cu otici u minus sa bodovima ako se ne bude racunao snijeg.Po mojoj proceni imacu bar +2 boda.
Uhh ovom svojom greskom u kucanju,i ne uspehom u slanju ispravke dovodim sebe u velikoo pitanje da li cu moci opstati na vrhu ovog ciklusa...osle sutrasnjeg kola svakako NE...a poslije...:(
Ja lično nemam mnogo iskustva sa snijegom i njegovim topljenjem. Samo se sjećam da jedne godine kad sam bio na Kopaoniku, za jednu noć uspjelo da se istopi više od 10cm snijega na temperaturi od oko 2C. Jugo ga istopio... Izgleda da sa Žabljakom nije isti slučaj, ali ako bude makar malo kiše u toku noći, mislim da ga ona može istopiti...

Ne znam kako očekuješ Tmin samo 1C. U kom mjestu ? Pljevlja eventualno, ali samo se ako se razvedri i stane vjetar, što modeli i ne vide... Žabljak i Kolašin neće biti ispod 2C, sigurno, možda budu i preko 3C.
Ma ne znam ni ja ali na Žabljaku je trenutno 1.8°C mislim da neće ići još puno u toku noći
Pa i ne bi trebalo da ide jos u minus(tj. da bude veceg pada temp.)...veliko je pitanje i dal ce negde biti 0,sto bi mi dalo bod za minimalnu. ;)

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #267 poslato: 10. Decembar 2008. u 19:47 »

Šta misliš ? da neće još puno da raste, ili pada ?

Ja sam za to da dobijemo 0 poena za snijeg svakako...
a sto se tice minusa...neverujem da cu otici u minus sa bodovima ako se ne bude racunao snijeg.Po mojoj proceni imacu bar +2 boda.

Nisi shvatio, dobićeš 0 poena, ako ni jedan drugi takmičar ne dobije negativan bod... Trenutno nema kandidata za to...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #268 poslato: 10. Decembar 2008. u 19:49 »
Joco čekaj jesi poslao ispravku u 00:05?
Pa nek mu se onda uvaži to što je poslao.
Joco idi na outbox udji u mail koji si poslao i uradi print screen. To je dovoljan dokaz. Ali tako da se vidi vreme i datum slanja poruke. Onda okači sliku ovde. Tako bi iblo najregularnije.
U suportnom mislim da nije fer prema takmičarima koji dobiju 0 bodova. Možda bod manje od najlošije prognoze snega. Nemam pojma.

Van mreže jocozr

« Odgovor #269 poslato: 10. Decembar 2008. u 19:51 »
Hvala Milose...sad kapiram.Znaci ide u moju korist...lepo  ???
Inace sto se minimalne tice...mozda budem imao srece kao za vetar,i mozda moja taktika opet pobedi.Namerno sam stavio -1.5C,i ako sam mozda mogao -0.5C....
Ako se tako desi tj. da temp. padne negde na 0,bicu jedan od retkih takmicara koji su dobili bod na minimalnu. ???   ;D
Joco idi na outbox udji u mail koji si poslao i uradi print screen. To je dovoljan dokaz. Ali tako da se vidi vreme i datum slanja poruke. Onda okači sliku ovde. Tako bi iblo najregularnije.
U suportnom mislim da nije fer prema takmičarima koji dobiju 0 bodova. Možda bod manje od najlošije prognoze snega. Nemam pojma.
Pokusacu to da uradim nekako.Inace uvek brisem poslate mejlove  ::) pa neznam da li postoji neki arhiv gde bi mogao pronaci taj poslati mejl?inace koristim gmail.
Jednostavno nzm sta da kazem,eto neka bude kao sto Milos i Stradivari kazu.Ako sem mene i Cervantesa jos neko dobiju - bodova na sneg,nek i nama bude -!Ako ne,ondah neka nam se pise 0 bodova.A ja sledeci put moram vise paziti kad saljem prognozu,i da ona odmah bude tacna(mislim na tipkanje i kucanje)

Van mreže Boce

• Moderator
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #270 poslato: 10. Decembar 2008. u 19:55 »
Šta misliš ? da neće još puno da raste, ili pada ?

mislim da neće puno da raste

Van mreže Transmat

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #271 poslato: 10. Decembar 2008. u 19:57 »
Evo i mog misljenja:
Nema razloga da ne povjerujem u Jocovu priču. I zao mi je sto je tako ispalo. Svima moze da se desi da internet zakaze ili da napravi gresku u kucanju.
Ja po ovom pitanju mislim isto sto i Boce. (jer se secam price kako je Magician pogrijesio pa onda posle nije htio da mijenja jer bi ispalo da je neregularno)

Ali samo da pitam, da li se Cervantes oglasio povodom svega? mozda nije greskom stavio 3 ? Mozda je tvrdio da ce kisa da istopi snijeg (iako je to nemoguce).

Sta god Stradivari odluci ja se slazem.

Van mreže Transmat

• **
« Odgovor #272 poslato: 10. Decembar 2008. u 20:01 »

To je i meni palo na pamet Joe ;)  Slično nam radi mozak po tom pitanju (jer smo sa istog "faxa" )

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #273 poslato: 10. Decembar 2008. u 20:02 »
Pokusacu to da uradim nekako.Inace uvek brisem poslate mejlove  ::) pa neznam da li postoji neki arhiv gde bi mogao pronaci taj poslati mejl?inace koristim gmail.

I ja koristim gmail. Kada ga obrišeš nalazi se u trash umesto u sent mail.

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #274 poslato: 10. Decembar 2008. u 20:04 »
Temperature u 20h bez bitnije promjene:
Pljevlja 7.0C :o
Žabljak 1.7C
Kolašin 3.5C
Sve je izvjesnije da će Tmin ipak biti na Žabljaku...
Dobra vijest za nas što smo prognozirali slab vjetar je to da je u zbiru trenutno samo 11m/s... Sutra u 13h modeli ga vide još slabijeg...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #275 poslato: 10. Decembar 2008. u 20:06 »
Da ali kada ga obrises iz trash...nema ga nigde.O tome ti ja pricam...
Uostalom sta je tu je...
Kako odluci Stradivari tako ce i biti.Moja i Cervatnes-ova greska je.Prema tome,nije fer prema ostalim clanovima da uvaze moju ispravku(druga koja sam poslao)koja je dostavljena Stradivariju danas oko 14h.
Kako odluci stradivari tako ce i biti...samo nek pozuri jutro nije daleko :)
Temperature u 20h bez bitnije promjene:
Pljevlja 7.0C :o
Žabljak 1.7C
Kolašin 3.5C
Sve je izvjesnije da će Tmin ipak biti na Žabljaku...
Dobra vijest za nas što smo prognozirali slab vjetar je to da je u zbiru trenutno samo 11m/s... Sutra u 13h modeli ga vide još slabijeg...
Vetar sam stavio 12,tako da cu i tu mozda dobiti bod i to na ivici(da bude 9 ukupni zbir)
Kako stvari stoje,a i kako je danas prognozirao hmzcg,dobicu poen na minimalnu tj. ona ce biti bar 0C...

Van mreže Transmat

• **
« Odgovor #276 poslato: 10. Decembar 2008. u 20:09 »
Moguce Milose... Ali i Kolasin je kandidat... moguce je da ce oblaci u kolasinu da se otanje..   Pljevlja izgleda nista, a ja se nadao u njih.. Mala je sansa da vjetar stane i spusti se temp. Bicu srecan ako ne dobijem -1.

Van mreže jocozr

« Odgovor #277 poslato: 10. Decembar 2008. u 20:11 »
Nadam se bodu i na Vjetar stavio sam 12,a ako ga dobijem dobicu ga negde na ivici(da bude 9 ukupni zbir)
Koliko si ti stavio Vetar i minimalnu Transmat?

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #278 poslato: 10. Decembar 2008. u 20:11 »
Uostalom sta je tu je...
Kako odluci Stradivari tako ce i biti.Moja i Cervatnes-ova greska je.Prema tome,nije fer prema ostalim clanovima da uvaze moju ispravku(druga koja sam poslao)koja je dostavljena Stradivariju danas oko 14h.
Kako odluci stradivari tako ce i biti...samo nek pozuri jutro nije daleko :)Kako stvari stoje,a i kako je danas prognozirao hmzcg,dobicu poen na minimalnu tj. ona ce biti bar 0C...

Pa ko još briše mailove i iz sent mail foldera i iz trash foldera kada ne možeš prekoračiti prostor na gmailu.  :o
Nema potrebe da to radiš.  ::)

Van mreže Transmat

• **
« Odgovor #279 poslato: 10. Decembar 2008. u 20:11 »
Uostalom sta je tu je...
Kako odluci stradivari tako ce i biti...samo nek pozuri jutro nije daleko :)Kako stvari stoje,a i kako je danas prognozirao hmzcg,dobicu poen na minimalnu tj. ona ce biti bar 0C...

Okaci macku na rep to sto je prognozirao Dusan Pejovic...  prognoze su mu sve losije i losije. i prosli put je tako zeznuo..