Evo i mojih ruku delo:
H.N 11.5 / 0
POD 10.0 / 0
PLJE 2.0 / 0
Vje (H-P-P) 5
Tmin -9.5
SnZ 15
Nekako smo svi iz SM tima dali manje-više isto. Joe, Transmat i ja rizikujemo sa odsustvom padavina u Pljevljima.
Joco opet 'kontrira' sa vetrom, ali ovog puta daje više vetra od ostalih.
Temperature su pravi kupus, pa ćemo da vidimo čiji će se tek ukiseliti, a čiji je već prekis'o. Joe je očito ocenio jači prodor sa severa od ostalih, pa su mu i Tmax niže. Opet, javlja se jedan broj takmičara koji tvrdi da Tmax na Žabljaku neće preći u plus, a drugi broj takmičara daje stepen-dva iznad nule.
Što se Tmin tiče, mislim da je mnogima već jasno daće sutra da uhvati mraz jači od jutrošnjeg (-7.9 na Žabljaku), jer će vetar usporiti, a ostaće dovoljno vedrine za jedno lepo hlađenje. Tako mislim da je Transmatovih -7.0 i Bocetovih -7.5 na granici gubitka, dok Cervantes je već priča za sebe (dao je -3.5). Opet, više šanse imaju i takmičari koji su spuštali Tmin i ispod -11.
Najzad, visina snega je nešto što se može već sada oceniti koliko je uspešno. Računajući na jučerašnje minorne snežne padavine (ukupno 0.3, što nije rezultovalo povećanjem visine snega), odsustvo padavina do sutra ujutru, kao i na sleganje postojećeg snega, svi koji su dali više od jutrošnjih 16 imaju manje šanse. Samo da se sneg ne slegne suviše, mada rizik za gubitkom boda imaju svi koji su dali preko 18. Dakle, Demijan (sa 24 cm) i Joco (sa 20 cm) su već pred gubitkom boda, dok šansu imaju još Dikile i Ivan (18 cm). Šteta, to su odlični igrači.
Očigledno da MKD-Š ima unete podatke u tabelu prognoza obrnutim redom. Zaista, 9.4 više liči na Tmax u HN, a 1.2 na Tmax na Žabljaku nego obrnuto. Ja ću ga tako tretirati, osim ako javno ne kaže da je to učinio namerno.
Ja radim prognozu posle 12, a pre 16 sati. Takav mi je dnevni raspored, prema okolnostima u kojima živim i radim. Ispalo je dobro, jer nisam zavisio od privremenog pada web servera u HMZ CG. Zato, savetujem svima da pogledaju materijale na vreme i da prate, da sebe ne dovedu u situaciju da se vade na nedostatak materijala u poslednji čas. Nisam neka mustra da vam to kažem, ali smatram da sam imao malčice sreće što je tako, pa da to podelim sa vama. Izlazi koji kasnije slede ne mogu mnogo toga da menjaju. Koncepcija vremena se već vidi i u utorak pre podne, pa se oslanjam na to.
Sve u svemu, mislim da će ovo poslednje kolo pred poluvreme da donese puno bodova svima. Nije svaki dan Badnji dan! Jingle bell, jingle bell... :newyear: