Kolega
Je li, kolega, što se nisi juče javio sa tim? Sada je lako da se razmatra šta se desilo. Prognoza je procenjivanje budućeg stanja, a analiza vremena je nešto sasvim drugo.
Inače, veoma mali broj ljudi je prošao kudikamo dobro. Među ljudima koji su najstrašnije prošli se nalazi veliki deo ekipe meteorologa iz CG, tačnije svi imaju po -1 (kao i ja) osim MKD-Ša koji je jedini od njih sačuvao nulu (kao i ti) i Greca koji ima +1 (kao Transmat). Međutim, i citirani Cervantes ima nulu zbog promašaja, ali na drugu stranu.
Što se SM tima tiče, imali smo više sreće nego ljudi iz HMZ CG. Po jedan sa +1, sa nulom je 5:1 za nas, a sa -1 je 4:3 za HMZ CG (manje smo mi izgubili).
Još da dodam da je Tmin uvek bila najnezgodniji parametar za mnoge. Zamislite kakva bi to žurka bila da se prognozira i Tmin za tri odabrana grada! To bi bila ludnica od minusa!
Modeli su jako dobro predvidjeli šta če se događati sa temperaturom ovoga jutra. Iskreno, ni ja im nisam previše vjerovao.
Očito ni veći deo ekipe iz HMZ CG, ali ni mnogi drugi. Izgleda da je naoblačenje došlo malo ranije nego što je predviđano pre dva dana, te je to znatno pomerilo Tmin uvis. Sinoptička situacija je i dalje sa sličnom koncepcijom predviđenoj.
Ovaj put sam im ja vjerovao.. + poklopilo se sa nekim mojim predosecajem.. posvetio sam ogromnu paznju na T-min u zadnja dva kola...
Eto, proradio Transmatov osećaj ! Mada to donosi samo 1 poen, ali i to je vajdica.
Jos kad bi Pljevlja ostala suva... Za sad sigurno nema mjerljivih padavina?? jer je bilo samo malo slabog snijega...
Da izdodolišem... mislim da su u tom slučaju padavine nemerljive. Da li će tako ostati? Da li se ovaj rizik isplatio?