Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Januar 2009 - II dekada  (Pročitano 115064 puta)

Van mreže Sale

• **
  • Starost: 44
Re: Januar 2009 - II dekada
« Odgovor #220 poslato: 14. Januar 2009. u 14:56 »
Poslao sam ti postom ,stize sutra ne brini a led mi ne treba,dosta ga je bilo,a i ne ide led i plus otopice se :D

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #221 poslato: 14. Januar 2009. u 15:20 »
Kod mene 0.2C,vrlo brzo cu i ja u minus izgleda.
U NS-u,i Somboru bi mogla emperatura da poraste za 1C,a u Sr.Mitrovici vrlo tesko  :-\

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #222 poslato: 14. Januar 2009. u 15:23 »
Kod mene temperatura opet prilazi nuli
tako da ako bude padavina večeras ledena kiša je izvesna
Takt=0.1°C

Van mreže srba

• **
  • Starost: 58
« Odgovor #223 poslato: 14. Januar 2009. u 15:35 »
Od 14:00 spustila se magla(nije gusta) i temperatura je pala sa +1.8 C na -1.1 C.Visina snega jutros 4 cm.

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #224 poslato: 14. Januar 2009. u 15:40 »
I kod mene sada gusta magla. I dalje -1. Vraća se minus u delovima Vojvodine gde ima snežnog pokrivača kao što sam i očekivao.  ;)

Van mreže jocozr

« Odgovor #225 poslato: 14. Januar 2009. u 15:54 »
 ^^
Nisi u potpunosti u pravu.U Banatskom Karlovcu je danas doguralo do +5 stepeni,u 15h,a tamo ima najvise snega u Vojvodini.
I Kikinda je imala malo snega,pa i ona ima 5C.
Istovremeno u Somboru minus,a tamo nema snega!
Mislim da barem danas,sneg ne igra nikakvu ulogu ovde!Nego Kosava,obratio sam paznju na to u 12,13,i 14h i tu gde je duvala kosava temperatura je isla gore!
 :-\  :redface:
Izvini,ali ocigledno ne delimo isto misljenje.
Kod mene -0.7C ima 1cm snega.

Van mreže Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #226 poslato: 14. Januar 2009. u 16:04 »
Joco je ovog puta u pravu Joe  :)

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #227 poslato: 14. Januar 2009. u 16:06 »
Dobro Joco ne moraš se ljutiti na mene što se ne slažeš samnom.  :-\   ???

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #228 poslato: 14. Januar 2009. u 16:14 »
sinoć je u zaječaru padala ledena kiša, a ljudi su padali i smejali se na sve strane :D  ja ne znam kako sam uspeo živ da se vratim iz grada.. sve je bilo zaleđeno

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #229 poslato: 14. Januar 2009. u 16:18 »
U Beogradu sada gusta magla... Temperatura i dalje u blagom padu, -2C... Padavina još uvijek nema na vidiku...

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 80.5mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #230 poslato: 14. Januar 2009. u 16:30 »
Dobro Joco ne moraš se ljutiti na mene što se ne slažeš samnom.  :-\   ???
Ja se uopste ne ljutim,daleko bilo.Ja neznam zasto svi misle da se ja ljutim na njih,ako imaju drugo misljenej ili slicno??
Zar sam tako opasan?  ???  :lmao:  :lmao:
Ali evo obratite paznju u 16h.Kosave nema,u Banatskom Karlovcu je vetar okrenuo na NW,i odma osetan pad temperature za cak 4C,za 1h!Kikinda ima vetar S pravca(nije daleko od kosave,ima jos uticaj)i ima 4C!!!
Kod mene -0.4C.Oblacno,sa sumaglicom.
Temperatura vode 0.0C

Van mreže pavlovic

• Počasni član
  • Starost: 39
« Odgovor #231 poslato: 14. Januar 2009. u 17:11 »
Baš raznolik dan danas...
U  Kragujevcu u 17h T 10*C,u Beogradu i dalje T -2*C,pogled mi doseže tek do Palate pravde,Košutnjak se ne vidi.
Na Trošarini trenutna T -2.8*C,Košutnjaku -3.2*C.

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #232 poslato: 14. Januar 2009. u 17:15 »
Nisi u potpunosti u pravu.U Banatskom Karlovcu je danas doguralo do +5 stepeni,u 15h,a tamo ima najvise snega u Vojvodini.
I Kikinda je imala malo snega,pa i ona ima 5C.
Istovremeno u Somboru minus,a tamo nema snega!
Mislim da barem danas,sneg ne igra nikakvu ulogu ovde!Nego Kosava,obratio sam paznju na to u 12,13,i 14h i tu gde je duvala kosava temperatura je isla gore!
 :-\  :redface:
Izvini,ali ocigledno ne delimo isto misljenje.
Kod mene -0.7C ima 1cm snega.

Ne mislim da se ljutiš nego si se poneo prepotentno, a uopšte mi nisi replicirao jer sam ja govorio o večernjem padu temperature kada nema nigde košave i nisam spominjao dnevno kretanje temperature, već šta će se nadalje dešavati.  
Pročitaj još jednom pre nego što me prozivaš da nisam u pravu. Ovo preko dana kretanje temperaturen isam ni komentarisao i u pravu si za to što kažeš.

Da se podsetimo:

Bome Boce nisam baš siguran. Mislim da će sada ponovo da jača inverzija, a tamo gde je probio plus u Vojvodini da će da se vrati u minus. Stvaraju se opet pogodni uslovi za to. Jedino delovi Vojvodine bez snežnog pokrivača mogu izbeći ledene dane.

Ja ne vidim jačanje SE vetra, već W i NW strujanje.  :-\ I dalje -1 u NS-u

I kod mene sada gusta magla. I dalje -1. Vraća se minus u delovima Vojvodine gde ima snežnog pokrivača kao što sam i očekivao.  ;)

Pažljivije čitaj sledeći put. A i ti Boce isto.  ;)
A nisam bio u pravu da će padati u minus temp prvo u mestima sa snežnim pokrivačem jer je u Somboru minus to si u pravu.

Ovo ostalo je ličilo na to da ja kažem trava je zelena, a ti da nisam u pravu nego da je sneg beo i onda Boce kaže u pravu je ovaj put Joca.  ???
« Poslednja izmena: 14. Januar 2009. u 17:33 Joe »

Van mreže jocozr

« Odgovor #233 poslato: 14. Januar 2009. u 17:17 »
VESTI IZ ZRENJANINA:
Nezgode zbog klizavog kolovoza

14 January, 2009 |
Zbog poledice koju je izazvala ledena kiša tokom noći i u prepodnevnim časovima bio je otežan saobraćaj na putevima kao i kretanje na pešačkim stazama. U periodu od 3 do 11 časova u Urgentnom centru zrenjaninske bolnice zbrinuto je oko 30 slučajeva. U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Zrenjanin - Ečka oko 2h i 50min zbog klizavog kolovoza poginulo je jedno lice, Ljubiša Č. (45) iz Beograda,  jedno lice je teško povredjeno, a dva su zadobila lakše telesne povrede. Na ortopediju iz Urgantnog centra prebačeno je 6 lica sa prelomima kostiju.

Kod mene -0.4c

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #234 poslato: 14. Januar 2009. u 17:21 »
Evo i iz Novog Sada. Bilo je više preloma ruku i nogu.  ::) 114 pacijenata se javilo u urgentni, od toga njih petoro zadržano na bolničkom lečenju.

Oprez zbog ledene kiše

U Urgentnom centru je danas do 13:30 pregledano 114 pacijenata sa povredama od padova, a njih petoro je primljeno na bolničko lečenje.

Od jutarnjih sati, ekipe Hitne pomoći su nekoliko desetina pacijenata prevezle ili uputile da sopstvenim prevozom odu u Urgentni centar, zbog preloma ruku ili nogu.

Na frekventnijim pravcima kolovoz je jutros bio vlažan, dok su sporedne ulice i trotoari bili pod ledom.

Kako kaže načelnik Urgentnog centra, Zoran Đermanov, zbog mnogo većeg broja povreda nego što je to uobičajeno, povećan je broj ekipa lekara koji zbrinjavaju povrede. “Ima i preloma i uganuća, kao i udaraca u glavu”, kaže Đermanov i dodaje da se najhitniji slučajevi zbrinjavaju odmah, a da lakše povređeni pacijenti moraju da pričekaju pre intervencije.
Lekarka Hitne pomoći, Branka Roksandić, kaže za Radio 021 da na javnim mestima uglavnom padaju starije osobe, kojima savetuje da, pre nego što izađu iz kuće sačekaju da se trotoari odlede. ”Većina njih boluje od osteoporoze, tako da je za njih i najmanji pad opasan. Uglavnom su u pitanju prelomi nogu, ruku i kukova”, kaže ona i savetuje da se stariji ljudi suzdrže od izlazaka napolje, s obzirom na to da je najviše njih palo ispred svojih zgrada.

Najviše intervencija Hitna pomoć je imala u ranim jutarnjim satima, a najveći broj poziva je bio sa Limana, gde su ljudi padali pokušavajući da odu na pijacu ili u Dom zdravlja.

U slučaju zaleđenih kolovoza, vozačima se savetuje oprez, da izbegavaju nagle promene pravca kretanja vozila, kao i nagla kočenja. Iz Čistoće saopštavaju da su ulice počeli da sole još u utorak popodne.

Van mreže pavlovic

• Počasni član
« Odgovor #235 poslato: 14. Januar 2009. u 17:24 »
Evo i iz Beograda

Stotine povređenih zbog poledice
Zbog leda na ulicama Beograda lekarsku pomoć zatražilo 119 građana koji su zadobili povrede prilikom pada.

Zbog leda na beogradskim ulicama, lekarsku pomoć zatražilo je 119 građana koji su zadobili povrede prilikom pada, rečeno je u dežurnim zdravstvenim ustanovama.

Urgentni centar Srbije u toku noći i ranih jutarnjih sati pružio je pomoć u 80 slučajeva osobama koje su zadobile povrede na ledu, rekao je portparol tog centra Drago Jovanović.

Vojnomedicinskoj akademiji u toku noći se javilo 19 građana sa traumatskim povredama, a prema rečima Elene Ristanović zadužene za odnose sa javnošću, samo u protekla dva sata ovoj ustanovi javilo se 20 građana sa povredama ruku i nogu.

Ova ustanova noćas je zbrinula i 11 osoba, starosti od 20 do 30 godina, koje su, nakon novogodišnjeg slavlja, bile u alkoholisanom stanju.

Izvor: http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Društvo/38468/Sve+više+povređenih+zbog+poledice.html

Van mreže Sale

• **
  • Starost: 44
« Odgovor #236 poslato: 14. Januar 2009. u 17:32 »
U Nisu 7 C,NE vetar 1m/s
Vlaznost vazduha 76%
oblacno je

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #237 poslato: 14. Januar 2009. u 17:36 »
U Paracinu danas pravi prolecni dan 12*C uz duze suncane intervale i umeren jugoistocni vetar.Sneg se skroz istopio
Trenutno 7*C delimicno oblacno
« Poslednja izmena: 14. Januar 2009. u 18:16 dikile »

Van mreže Joe

• Administrator
« Odgovor #238 poslato: 14. Januar 2009. u 18:13 »
Temperatura u padu kod mene. Sada je -2 stepena. I dalje gusta magla.

Van mreže снег

• **
  • Starost: 46
  • ЈОШ СЕ ЗИМЕ НЕ ПРЕДАЈУ!
« Odgovor #239 poslato: 14. Januar 2009. u 18:25 »
Овако занимљив дан одавно не памтим! Само пар километара источније од мене је +. Просто невероватно како је граница хладног ваздуха баш мало источније од Београда!
Небеса казују славу Божију а природа савршену лепоту Творчеву.