Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2009.  (Pročitano 111894 puta)

Van mreže jocozr

• Starost: 30
Re: Februar 2009.
« Odgovor #520 poslato: 17. Februar 2009. u 18:16 »
Slazem se Joe,u potpunosti!
Kod mene se do cetvrtka u ponoc(prestanak padavina) crta 18mm
Ipak ja mislim da ce ranije prestati sutra popodne,samim tim i da ce pasti nersto manje.
Valjda cemo dobiti i tih 10cm snega  :-\

Van mreže dikile

• Moderator
  • Starost: 39
« Odgovor #521 poslato: 17. Februar 2009. u 18:20 »
Za mene i ovaj izlaz odlican...

Van mreže jocozr

« Odgovor #522 poslato: 17. Februar 2009. u 18:22 »
Sneg do sutra vece

Van mreže gabesz20

• Moderator
« Odgovor #523 poslato: 17. Februar 2009. u 18:23 »
Pa bas zato kazem Joco eto mojih,samo sam zaboravio dodati jucerasnjih sigurnih danasnjih 10cm snega!!Ma kaki 5cm,tu pokrivaca nece ni biti!!Eto tolko a o GFS-u za jedan dan od 10-15 cm snega za danas,a od snega danas nista!!

Van mreže Transmat

• **
  • Starost: 45
« Odgovor #524 poslato: 17. Februar 2009. u 18:27 »
Za srbiju nisam kompetentan, ali za Cg mislim da ce ovaj snijeg sjutra popodne da prestane (sto se tice juga i centralnih djelova Cg, naravno zato sto ce poceti sjever da duva!!) a na sjeveru drzave bice snijega  do daljnjeg jer sjeverni vjetar ne utice na prestanak snijega , vec ga samo oslabi..

Na mreži Boce

• Moderator
  • Starost: 52
  • Sunce prvo izlazi na istoku!!!
    • Meteo Knjaževac
« Odgovor #525 poslato: 17. Februar 2009. u 18:39 »
po mene možda čak i bolji izlaz jer temperatura ranije pada
i ne bi trebao imati kišu uopšte

Van mreže dikile

• Moderator
« Odgovor #526 poslato: 17. Februar 2009. u 20:28 »
Izasao je wrf-nmm stvarno je obecavajuci i priklonio se gfs-u pa crta kod mene oko 50cm snega

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #527 poslato: 17. Februar 2009. u 20:30 »
U prvom momentu kad sam vidio WRF sam se razočarao. Ali, kad sam bolje pogledao, promijenio sam mišljenje.

Smanjio je padavine za sutra, ali ovo u četvrtak je haos !  :-[

Oko 1h možemo da očekujemo snijeg u Beogradu... Još samo 4 sata... :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Dalton007

• *
« Odgovor #528 poslato: 17. Februar 2009. u 20:34 »
Da li je iko od vas ikada video sneg? Stekao sam utisak,od tolikog vaseg uzbudjenja da nikada nista videli ni culi za sneg!
Ja bih vam bio svima veoma zahvalan da se komentari malo vrate u normlnost jer ovo je jako zbunjujuce za nekog drugog ko vas cita i kome svi ti izlaze ne znace nista nego nihovo objasnenje koje je veoma sturo i skromno! Ovaj forum bi trebalo da cita i neko ko ne prati te silne izlaze nego ih zanima rezultat a ovde je rezultat veoma zbunjujuci! Veoma!
Bilo bi dobro da se vratite u realnost, da ne zatrpavate postovima, :?: nego da oni budu sto tacniji i ako moze sto vise konkretniji! Bio bih vam zahvalan kada biste vratili formu kometarisanja od pre par meseci kada sam i poceo da vas pratim i bili ste bolji od zvanicnih prognoza! Ovo se se vise pretvara u fontanu zelja gde ucestvuju i oni koji kontrolisu ovaj forum! Hvala i pozdrav!  :?:

Van mreže jocozr

« Odgovor #529 poslato: 17. Februar 2009. u 20:34 »
Pfff ako je ovakav scenario,a podseca na 12Z WRF-a d juce,onda opet Banat treba da dobije najbolju porciju  cetvrtak.
Idem da pogledam. . .  :o  ;)
Da li je iko od vas ikada video sneg? Stekao sam utisak,od tolikog vaseg uzbudjenja da nikada nista videli ni culi za sneg!
Ja bih vam bio svima veoma zahvalan da se komentari malo vrate u normlnost jer ovo je jako zbunjujuce za nekog drugog ko vas cita i kome svi ti izlaze ne znace nista nego nihovo objasnenje koje je veoma sturo i skromno! Ovaj forum bi trebalo da cita i neko ko ne prati te silne izlaze nego ih zanima rezultat a ovde je rezultat veoma zbunjujuci! Veoma!
Bilo bi dobro da se vratite u realnost, da ne zatrpavate postovima, :?: nego da oni budu sto tacniji i ako moze sto vise konkretniji! Bio bih vam zahvalan kada biste vratili formu kometarisanja od pre par meseci kada sam i poceo da vas pratim i bili ste bolji od zvanicnih prognoza! Ovo se se vise pretvara u fontanu zelja gde ucestvuju i oni koji kontrolisu ovaj forum! Hvala i pozdrav!  :?:
:o  :o  :P
Opet cu morati da glumim advokata,ali ovoga puta cu da branim admin-e i moderatore  ???
Salim se necu ja da se mesam. . .
Niko nama ovde ne odredjuje kako da pisemo(sem kulturno i uredno,i po pravilima foruma)
Sta ces Dalton,to je realnost.Ti si npr. uzbudjen leti  :P
BUDIMO REALNI!

Van mreže jocozr

« Odgovor #530 poslato: 17. Februar 2009. u 20:42 »
Jos nisu izasle karte WRF. . .
Ali na osnovu meteograma koje sam pogledao,nekako mi se cini da je polozaj bolaka vracen na ponaj juce koji se crtao po 12Z,pa bi Banat mozda i dobio dobre padavina.
Ipak ne verujem nista dok ne vidim kartu,mozda ce biti bas kontra ovome sto sam napisao (imam neki osecaj)  :smartass:

Van mreže Emir

• *
  • Starost: 47
« Odgovor #531 poslato: 17. Februar 2009. u 20:43 »
 Je li ko pogledao novi ECMWF? Povraća mi se od njega, vraća južinu početkom sljedeće sedmice...  :doh:

Van mreže jocozr

« Odgovor #532 poslato: 17. Februar 2009. u 20:44 »
 ^^
Daleko je to. . .nije ni sigurno ovo sto se crta za cetvrtak i petak. . .a ne za sledecu sedmicu.
A to crtaju uglavnom svi modeli(juzninu)
Pozdrav Emire!  :-*

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #533 poslato: 17. Februar 2009. u 20:49 »

http://www.serbianmeteo.com/smf/index.php/topic,1162.0.html

http://www.serbianmeteo.com/smf/index.php/topic,1161.0.html

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže beket

• **
« Odgovor #534 poslato: 17. Februar 2009. u 20:50 »
Ovo se se vise pretvara u fontanu zelja gde ucestvuju i oni koji kontrolisu ovaj forum!

eh, daltone, stara kućo, pusti decu da se igraju pogadjanja...
/ni meni se ne svidja sta pricaju/
a za prognoze - op u linkove ;)

Van mreže jocozr

« Odgovor #535 poslato: 17. Februar 2009. u 20:51 »

WRF za mene solidan,nit smrdi nit mirise  :) ali nesto bolji nego GFS 12Z

Van mreže beket

• **
« Odgovor #536 poslato: 17. Februar 2009. u 20:58 »

u svakom slucaju, meni su vase rasprave i komentari veoma zanimljivi...!
--- ali ih ne shvatam kao konacnu prognozu!

Van mreže Dalton007

• *
« Odgovor #537 poslato: 17. Februar 2009. u 21:16 »
Znam ja Milose za te prognoze, ali imaju 2.5 recenice i opet su skromne. I u Srbiji ima osim BG, NS, Nisa "valjda" ima i drugih regiona i gradova! Ali ni vi kao ni ovi zvanicni ne obracate paznju i nije vam vazno! Ali zatrpavanje postovima koji zbunjuju izgleda da su veoma bitni! Izvini ako sam nesto lose rekao!

Joco ja uopste nisam uzbudjen kad je leto,volim leto ali se ne lansiram u kosmos kad je leto u punom jeku! Hvala na razumevanju!

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #538 poslato: 17. Februar 2009. u 21:18 »
Probaj da izvedeš neki zaključak na osnovu naših komentara... Valjda se moglo zaključiti da će da nas zatrpa snijeg. :)

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #539 poslato: 17. Februar 2009. u 21:24 »
Ja se izivnjavam,ali primetio sam nestanak mog post-a,posle ovog. . . :P
Opet ga vracam,jer ga je Milos slucajno uklonio.
Oprosteno  :)
Evo ovako je izgledao:
Beket slazem se sa tobom.
Mada bih te malko ispravio,mi ovde diskutujemo nije bas da raspravljamo  :-\
Ja sam ovde bas dete (najmladji) pa mozda malo preterujem,cim uocim i najmanju promenu odmah pisem o njoj.
Mada slicno rade i ostali  ;)
Recimo cesto mi se desi i da se sa izlazom modela menja i raspolozenje(mada i to je sasvim normalno)  :P