Kao sto sam i ocekivao RHMZ poceo da najavljuje moguce pljuskove sledece nedelje,a dosadnu kisu u sredu.
Nw cudi me mogucnost pljuskova,sasvim je moguce.Jer ce temperatura po visini ici i preko 10C(i preko 15C cak) sledece sedmice,a na 2m preko 10C,mestimicno ima uslova da predje i 15-ti podeok Celazijusove skale.
Dakle sledece nedelje vreme kao da je prolece(a nije) sa padavinama,i temperaturama preko 10C.
Neko ranije cvece bi moglo procvetati,a ne iskljucujem istu pojavu i za voce
Izvini Joco, moras samo da mi kazes na koju se visinu odnosi ta temperatura ''po visini''-a posto pretpostavljam da se radi o 850 hpa visini, jer je svi ovde tako zovu, molim te okaci mi jednu kartu, bilo kog modela, gde se na teritoriji Srbije crta vise od 10c,a kamoli vise od 15c na toj izobarskoj povrsini?
Ja ne mogu nijednu da nadjem.
Dalje, cudna mi je tvoja najava da ce po visini temperatura biti ista kao i na 2m.Slazem se da je moguce, ali u konkretnim uslovima tada, to po meni nema sanse...
A sto se tice orijentacione mesecne prognoze, ja nju nikako ne bih uzimao zdravo za gotovo, i citao temp. za svaki dan.Nju mogu samo da primenim konkretno kao odrednicu , kada rhmz ocekuje hladniji a kad topiji period, mada i kao takva je imala mnogo lupetanja...
U iscekivanju odgovora