Ovu prognozu sam jos juce poslao oko 13h za list Zrenjanin(secate se da treba da izadje i u novinama "najmladji meteorolog amater u zemlji")
Izgleda da cu pogoditi gotovo sve parametre,modeli potvrdjuju ovu prognozu.Zapravo prvo sam ovakav razvoj situacije ocekivao jos pre modela,a sada su oni krenuli mojim putem.Nadam se da ce ovo biti prognoza bez greske,ili sa vrlo malo.Uh stekao bi puno poverenja kod Zrenjaninaca :o
U petak i za vikend ocekuje nas uglavnom oblacno vreme sa povremenom kisom(ocekuje se izmedju 4 i 7mm padavina odnosno vodenog taloga).
Maksimalna i minimalna temperatura ce biti iznad prosecnih vrednosti.
U petak ce maksimalna temp. biti oko 13 stepeni,subotu takodje oko 13,a u nedelju u blazem padu na oko 10C.Minimalna temperatura ce u petak i subotu biti oko 5-og podeoka Celazijusove skale,a u nedelju nesto niza,oko 3 stepena C.
Pocetkom iduce sedmice jos hladnije vreme,sa mogucnoscu povremenih padavina.Najvise ce biti pojave kise i susnezice,a ne iskljucuje se ni pojava vlaznog snega tokom vecernjih sati,noci,i ujutro.Maksimalne temperature u intervalu od 3 do 7(UTO-SRE),a minimalne od 0 do 2 stepena.
U drugoj polovini februara ( II dekada) mozemo ocekivati osetniji pad temperature,sa pojavom snega,i stvaranjem manjeg sneznog pokrivaca.
:-: Padavine se odnose na period od petka do ponedeljka.
PITANJESta vi mislite o ovoj prognozi?