Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2009.  (Pročitano 111950 puta)

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
Re: Februar 2009.
« Odgovor #380 poslato: 16. Februar 2009. u 18:44 »
Joco, mislim da vrlo logicno daje blag porast temperature tokom noci posto se priblizava oblacnost iz madjarske. Sa povecanjem oblacnosti doci ce i do blagog porasta temperature. Na nasem radaru se vec vidi oblacnost.

Van mreže The_Night_Hawk

• *
  • Starost: 52
  • Nisam ja ovca, ja sam mrav!!! Ovce su mnogo veće!
« Odgovor #381 poslato: 16. Februar 2009. u 18:45 »
 :P :P :P :P :P :P :P
Znam da sam dosadan sa ovim plaženjem,ali ako bude ovo što vidim na modelima,plus
prognoza banjalučkih meteorologa...
Wow! ;D ;D ;D
Inače,ja mislim da će u Banjaluci ipak prvo početi kiša, pošto će biti kao i danas bar
plus pet,ako ne i sedam  :smartass:,pa sad vidjećemo...
Inače,ako se poklopi visinska rotacija oblaka koja ovdje duže traje nego u mnogim
mjestima u okolini :smartass: :smartass:,onda može biti u idealnim uslovima i
20 cm novog snijega. ;D :P :smartass:
Padavine koliko vidim možda i do petka popodne... :-[
Dobro,odoh sada u prolaz izemđu zgrada, da parkiram auto na tri dana. ;D :lmao:

Van mreže jocozr

• Starost: 30
« Odgovor #382 poslato: 16. Februar 2009. u 19:11 »
Joco, mislim da vrlo logicno daje blag porast temperature tokom noci posto se priblizava oblacnost iz madjarske. Sa povecanjem oblacnosti doci ce i do blagog porasta temperature. Na nasem radaru se vec vidi oblacnost.
Mozda dodje do blazeg porasta temperature,slazem se. . . .ali ono sto je nelogicno je ovih -5 kojih treba da bude izmereno u 19h,a ustvari trenutno je bar u centru -0.4C (na GMS -0.5C)!
 E to vam ja govorim,a vi skrecete na drugo ;)
Spasavate GFS vi na zapadu (posto vam crta dosta padavina,i snega narednih dana)
ccc. . .kako ste neozbiljni.Isto kao i GFS!  ???
Salim se ja naravno  :)  ;)
No,kako GFS gresi temperaturu za veceras,tako ce i za sutra!Samo je razlika sto je veceras toplije nego sto je on prognozirao,a sutra ce kontra,hladnije nego sto on prognozira
 :)  :lmao:  :lmao:

Van mreže ljubostinja

• **
  • Starost: 41
« Odgovor #383 poslato: 16. Februar 2009. u 19:26 »
Sta mi daje GFS, ''svega'' 22mm. :jupi:Slazem se da je promasio za veceras temp. kod tebe, danas sam bio na divcibarama, gore ima preko pola metra snega. Ima i slika, to ce biti postavljeno sutra u reportazi. Gore je predivno, od 2001 nisam video toliki sneg, nauzivao sam se...

Van mreže jocozr

« Odgovor #384 poslato: 16. Februar 2009. u 19:27 »
Lepo si se proveo ljubostinja,zeljno ocekujem tvoje slike drug!  :)
Porgnoza RHMZ-A sjajna ko nije gledao,upravo kacim na youtube!

Van mreže jocozr

« Odgovor #385 poslato: 16. Februar 2009. u 19:44 »
Snimano je mobilnim,i to u mraku  :P
Ali sasvim solidan snimak (mozda zbog LCD televizora)  ???
Da dodam:
Na RTS-U sad u dnevniku izjavili da se nadaju da nece biti kao tamo neke godine  :rofl: ,nisam upamtio(to ce znati vlada da nam kaze) i to 80cm snega.To dovoljno govori koliko RHMZ snega ocekuje  :o

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=V8DmaB3JUJY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=V8DmaB3JUJY</a>
« Poslednja izmena: 16. Februar 2009. u 20:11 jocozr »

Van mreže Milosh

• Moderator
  • Starost: 34
« Odgovor #386 poslato: 16. Februar 2009. u 20:16 »
WRF je dosta bolji od GFS-a kad su padavine u pitanju. Crta se oko 25mm čistog snijega u Beogradu. Opet me malo buni ovaj nerealan skok temperature sutra poslijepodne. Moguće je da ipak krene kao kiša sutra uveče:

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

padavine u novembru 2024:
AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže Joe

• Administrator
  • Starost: 42
« Odgovor #387 poslato: 16. Februar 2009. u 20:19 »
Popravio se i WRF za Novi Sad, ali naravno crta se tri puta menje snega nego u Beogradu.  :blahblah:

Van mreže zgembo

• *
« Odgovor #388 poslato: 16. Februar 2009. u 20:22 »
Sever, po običaju, prolazi dosta lošije.

Nadam se da će ipak biti padavina i u sredu, iako se ovde ne crtaju, ali kad pomislim da će u BG-u biti možda i pola metra snega, a ovde jedva par cm ...

Van mreže jocozr

« Odgovor #389 poslato: 16. Februar 2009. u 20:27 »
WRF kod mene nocas crta 3-4cm snega  :o
Sutra i u sredu tokom noci crta mi oko 15mm padavina,a od toga samo 7-8cm snega  :-\ jer bi dobar deo bila susnezica,i vlazan sneg.
Ipak i mene dosta cudi ovaj skok temperature,slazem se da ce ga biti,ali ne i da ce se odrzati do kasnjih vecernjih sati(kod mene cak do ponoci)
Tako da ima mesta,i optimizma da moze pasti i 10cm snega.
Dobra vest je to sto bi i nocas,i sutra(racunam i noc utorak-sreda) trebalo da prodjem bolje od ostatka Vojvodine.
Tako kaze i NMM!Sjajan je!Po njima ja dobijam i 20-30cm snega ukupno (posle susnezice)  :o  ;) Dok mi WRF(12Z) daje nekih 8cm
NMM je ipak 00Z izlaz(a ovi modeli izlaze u 12 i 00 UTC)
Takodje Banatski Karlovac je kao neki "izvor hladnog vazduha" (a on ima uticaj i na mene)pa verujem da ce u Banatu sutra ipak brzo zahladiti.
Videcemo sta kazu ostali modeli. . .
« Poslednja izmena: 16. Februar 2009. u 20:38 jocozr »

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #390 poslato: 16. Februar 2009. u 20:41 »
^^ Ja mislim da ce taj skok da izdrazi dok ne krenu padavine popodne. Posle toga ce naglo pasti temperatura ispod 0, verovatno u roku od sat,dva...

Van mreže jocozr

« Odgovor #391 poslato: 16. Februar 2009. u 20:44 »
E bravo,na to mislim . . . ( + Banatski Karlovac)  ???
Ali . . .
Padavina kod mene moze biti i sutra pre podne po nekim modelima,e to je jos bolje. . .  ???

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #392 poslato: 16. Februar 2009. u 20:46 »
^^ Ja mislim da ce taj skok da izdrazi dok ne krenu padavine popodne. Posle toga ce naglo pasti temperatura ispod 0, verovatno u roku od sat,dva...

Ja bih prije rekao da tog skoka neće ni biti, već da temperatura neće preći 2C.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže jocozr

« Odgovor #393 poslato: 16. Februar 2009. u 20:48 »
Ja bih prije rekao da tog skoka neće ni biti, već da temperatura neće preći 2C.
Ni ovo nije nerealno. . .ja bih rekao da ce dostici najvise 2.5C  ???.A onda naglo dole kad padavine pojacaju. . .popodne.
Zivio NMM,koji meni donosi oko 30cm snega!
Solidan je i WRF!
 :first:
Ali cekam da izadje i 12Z NMM,kao i 18GFS(koji je za sad sr**je)

Van mreže zgembo

• *
« Odgovor #394 poslato: 16. Februar 2009. u 20:53 »
Prema NMM 12z, istok Vojvodine prolazi mnogo bolje od zapadnog dela.

Van mreže jocozr

« Odgovor #395 poslato: 16. Februar 2009. u 20:58 »
 ^^
 :first:
Zivi bili pa videli!
Dusane budimo spremni  ;)  :P  :P  :P

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #396 poslato: 16. Februar 2009. u 21:04 »
Noć na srijedu i sam dan biće za pamćenje. Snijeg je kod mene gotovo 99% siguran. Svi ga modeli crtaju. Jedino ako se nešto strašno u zadnji čas ne promijeni...
Možda ga bude više od 5 cm na tlu, možda ga i ne bude na tlu. Ovisi, posebno ako će prije biti kiše (a vjerovatno hoće, zato ga očekujem "u tragovima")... Uglavnom, očekujem okretanje na snijeg sutra iza 23 sata. Wetter3 (prema GFS-u) karta snijega za Split daje više od 10 cm (u što nikako ne vjerujem), Freemeteo također daje 10 cm snijega na tlu. Upitno je hoće li ga biti, ako temperatura ide ispod nule i se se sledi... nikad se ne zna ???
Biće slika, ne brinite, palmice na snijegu i tako... već sam spreman. :popcorn: :veje :zima1 (možda sam malo previše bajkovit).
« Poslednja izmena: 16. Februar 2009. u 22:01 JOPA »

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #397 poslato: 16. Februar 2009. u 22:10 »
Sada sam malo detaljnije analizirao šta crtaju današnji izlazi, i nikako mi se ne sviđa situacija. Svi modeli crtaju sve manje padavina, sve više temperature... Bojim se da će sve ovo na kraju biti jedna velika ispala. ::)
Za sada je sigurno makar 2-3cm snijega u Beogradu u srijedu, a vidjećemo može li biti i više... Najviše nade mi uliva WRF...
Vidjećemo šta će crtati novi GFS, ali ne očekujem više od 10mm. :(

Jopa, nešto mi je mnogo čudan taj Splitski snijeg. I za crnogorsko primorje su modeli sve do večeras crtali snijeg, ali se sada to sve izbrisalo. Možda se eventualno samo Podgorica zabijeli... Neću da pričam sad ništa, da ne bude da baksuziram, ali mislim da teško Split može gledati pahulja...
Koliko sam se samo ja puta tako ponadao da će snijeg u Baru, ali sam ipak shvatio da je nemoguće da na moru padne snijeg... Nekada se i dešavalo, ali teško da će više.

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm

Van mreže JOPA

• Starost: 2020
« Odgovor #398 poslato: 16. Februar 2009. u 22:17 »
Koliko sam se samo ja puta tako ponadao da će snijeg u Baru, ali sam ipak shvatio da je nemoguće da na moru padne snijeg... Nekada se i dešavalo, ali teško da će više.

:lmao: :lmao: Snijeg na moru je jako rijetka pojava, što godine odmiču sve rjeđe.

Hm pa slušaj, donekle si i u pravu. Ne bi se čudio kad bi od ovog svega ispalo - ništa. Ako hladnoća kasnije probije, a padavine odoše... ali i po toj verziji trebao bi vidjeti pahulje. S druge strane, modeli su zaista složni. Ne znam, i meni je nešto malo sumnjivo u dubini duše, ali... to bi bio neopisivi debakl svih modela, kad ne bi bilo snijega, a toliko se crta. Večeras još pojačaše padavine tako da bi palo sveukupno oko 10-13 mm snijega. :o :o Sve će se znati na sam dan događaja. :) Inače, i DHMZ najavio snijeg diljem Dalmacije, i ovaj put bi ona po pitanju padavina trebala najbolje proći. Zaleđe će biti zatrpano, to je 100% sigurno. A obala... nadam se. :D Ali bitan faktor je bura koja će donijeti tj. odnijeti svoje.

Van mreže Milosh

• Moderator
« Odgovor #399 poslato: 16. Februar 2009. u 22:22 »
Vidjećemo, sumnjivo mi je to... Ali, i ja bih volio da vidim to čudo. :D

padavine u oktobru 2024:
AMS Miljakovac 24.4mm
prosek (Vračar) - 54.8mm

AMS Miljakovac - 4.3mm
prosek (Vračar) - 49.6mm