Korisničko ime: Lozinka:

Dobrodošli na SerbianMeteo Forum

Prisutni ste kao gost. Da biste imali pristup kompletnom sadržaju foruma, diskusijama, koristili pogodnosti slanja privatnih poruke itd, potrebno je da se registrujete KLIKOM OVDE. Posle procesa registracije, putem e-maila koji ste uneli, dobićete link za aktivaciju naloga. Neophodno je uneti validan e-mail. U suprotnom nećemo biti u mogućnosti da vam pošaljemo aktivacioni link.
Ukoliko imate problem u vezi sa registrovanjem ili neki drugi tehnički problem, kontaktirajte nas na office[at]serbianmeteo.com

Autor Tema: Februar 2009 - I dekada  (Pročitano 93225 puta)

Van mreže dusan

• **
  • Starost: 47
Re: Februar 2009 - I dekada
« Odgovor #220 poslato: 08. Februar 2009. u 20:02 »
Kakav pljusak u Zrenjaninu!! :o :-[

Van mreže dragoljub

• *
  • Starost: 64
« Odgovor #221 poslato: 08. Februar 2009. u 20:02 »
moguće je ukoliko temperatura dosta padne nakon ove promene
Moguce je,ali vrlo tesko za sad.Tokom noci i ujutro(ako bude padavina) ce biti susnezica,sneg tesko.  :-\  ::)
U Zrenjaninu pljusak kise iz NS oblaka.Temperatura za sad samo u blazem padu 8.9C
Potop!
Kanalaizacija nemoze da primi  svu vodu  :o
Kakav pljusak u Zrenjaninu!! :o :-[
Jel i kod tebe isto? :-[

Van mreže Darko_9

« Odgovor #222 poslato: 08. Februar 2009. u 20:03 »
Na Košutnjaku sve više i više pada temperatura trenutno 9 stepeni!

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #223 poslato: 08. Februar 2009. u 20:05 »
Сећам се 90-тих једног 23.априла са целодневним јаким снегом. Све је почело баш овако, грмљавине и пљускови 22.04 увече а ујутро вејавица цео дан...Можда се историја понови! :pop:
To je bilo 23.4.1997. Jel nije frka da to malo detaljnije opises u meteo zanimljivostima ili u reportazama koliko se toga secas, posto se ja ako mi verujes uopste niceg ne secam, tada sam bio 7 razred osnovne skole, ne znam da li je tada pao neki raspust pa nisam bio u BG ili sta vec, ali se uopste ne secam, tek kada sam prikupljao  podatke za BG video sam da je april 1997 bio jako zanimljiv sa nekoliko sneznih dana, a tog 23.4 je palo 7 cm snega po zvanicnim merenjima.

Bas me interesuje da li je te veceri 22 na 23.4 bilo snega i grmljavine ili ako se secas posle koliko vremena posle grmljavine je krenuo sneg. Da li su 23.4 bili pljuskovi snega i koliko je palo snega kod tebe u kraju...

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #224 poslato: 08. Februar 2009. u 20:06 »
Sada je stala ali pre pet minuta,NEVEROVATNO!

Van mreže dragoljub

• *
« Odgovor #225 poslato: 08. Februar 2009. u 20:09 »
Sada je stala ali pre pet minuta,NEVEROVATNO!
Nije stala!
Ali je oslabila,to je sada umerena kisa.
Temperatura u padu na 8.7C

Van mreže Sic

• **
« Odgovor #226 poslato: 08. Februar 2009. u 20:11 »
Sombor 5C! Sad ce to da se dogega i do nas ka istoku...

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #227 poslato: 08. Februar 2009. u 20:12 »
To je bilo 23.4.1997. Jel nije frka da to malo detaljnije opises u meteo zanimljivostima ili u reportazama koliko se toga secas, posto se ja ako mi verujes uopste niceg ne secam, tada sam bio 7 razred osnovne skole, ne znam da li je tada pao neki raspust pa nisam bio u BG ili sta vec, ali se uopste ne secam, tek kada sam prikupljao  podatke za BG video sam da je april 1997 bio jako zanimljiv sa nekoliko sneznih dana, a tog 23.4 je palo 7 cm snega po zvanicnim merenjima.

Bas me interesuje da li je te veceri 22 na 23.4 bilo snega i grmljavine ili ako se secas posle koliko vremena posle grmljavine je krenuo sneg. Da li su 23.4 bili pljuskovi snega i koliko je palo snega kod tebe u kraju...

Ja sam taj dan polagao zakletvu na Vozdovcu i znam da sam se smrzao kao nikada jer smo zbog glupih pravila par sati stajali u letnjoj uniformi.Te veceri je bilo dosta snega a i narednih nekoliko dana,bar na Bubanj potoku je nocu padao sneg da bi preko dana presao u kisu.Tada mi taj meteo dogadjaj uopste nije prijao.To je to sto se ja secam bez nekih zvanicnih podataka.

Van mreže dusan

• **
« Odgovor #228 poslato: 08. Februar 2009. u 20:13 »
Inace kao sto kaze Dragoljub,pada kisa umerenog intenziteta ali prema onoj malopre kao i da ne pada!

Van mreže dragoljub

• *
« Odgovor #229 poslato: 08. Februar 2009. u 20:14 »
Sombor 5C! Sad ce to da se dogega i do nas ka istoku...
Slazem se,ali je na visini idalje plus.O pahuljama netrebamo pricati,do ponoci,a verovatno ni u prvoj polovini noci.
Iu Zrenjaninu idalje pada temperatura sada samo 7.8C
Inace kao sto kaze Dragoljub,pada kisa umerenog intenziteta ali prema onoj malopre kao i da ne pada!
Upravo tako kolega ;)

Van mreže Darko_9

« Odgovor #230 poslato: 08. Februar 2009. u 20:18 »
Približava nam se zahlađenje sa severozapada evo u Somboru trenutno samo 5 stepeni! Na Košutnjaku iz minuta u minut pada temperatura! trenutno  8.8 stepeni!

Van mreže Palmark

• **
« Odgovor #231 poslato: 08. Februar 2009. u 20:26 »
Uh,veceras je bilo bas zanimljivo,nisam ni sanjao da se ovako nesto moze desiti prakticno u sred zime!

Iako sam na nekim portalima video da se najavljuje grmljavina,bio sam skeptican,a mislio sam ako nesto i bude da to moze biti neka slaba i retka potmula grmljavina uz kishu!
Medjutim,ovo je bio pravi pravcati letnji pljusak,sa izuzetno jakom i cestom grmljavinom.

Pocelo je negde oko 17:30h a smirilo se nekih sat vremena kasnije!
Najintezivnije sevanje i udari groma bili su oko 18h,bilo je i dva-tri udara u neposrednoj blizini moje kuce!
Pljusak isto u par navrata izuzetno jak,sa bujicama na ulici!

Temperatura pala za 5-6 stepeni,mada nije bilo nekog jakog vetra!

Trenutno se delimicno razvedrilo,tiho je,bez vetra i i dalje 10C!

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #232 poslato: 08. Februar 2009. u 20:34 »
moram da priznam da više nisam skeptičan što se tiče najava grmljavina u sred zime od kada sam 3. januara pre par godina u zaječaru doživeo pravo haotično letnje popodne uz jak grad, ali ne tako jakom grmljavinom

Van mreže COJA

• **
  • Starost: 36
« Odgovor #233 poslato: 08. Februar 2009. u 20:41 »
Ne verujem da je iko imao doživljaj kao ja danas od 16.20 do negde 16.30 nakon obilne kiše padao je intenzvan grad, čak se i zadržao na nekim krovovima i nakupio ispog ispusta od oluka. Naravno i zagrmelo je nekoliko puta ne baš učestalo ali intenzivno. Ne znam da li je Coja imao "tuču" ali je vrlo verovatno jer smo prilično blizu

Mene  je taj oblak rubnim djelom uhvatio tako da sam od tog oblaka dobio slabu krupnu kišu, malo kasnije došla je druga jezgrica i tada sam imao jak vjetar i pljusak. Ovdje grmljavine nije bilo.

U tvom pravcu bile su bijele zavijese, pretpostavljo sam da se radi o tuči.

Van mreže Miki-NS

• **
« Odgovor #234 poslato: 08. Februar 2009. u 20:43 »
Inace da dodam da je u NS sa onim prvim oblakom padao i sitan grad  :o, barem u mojoj okolini... bio je jako sitan,recimo malo manji od zrna graska...

Van mreže Nele

• **
« Odgovor #235 poslato: 08. Februar 2009. u 21:32 »
Jeste, baš je bio potop. Srećom, mi smo završili letenje u doba kada je bilo lepo i sunčano, ali se iz daljine videlo da dolazi nevreme. I grmelo je, sevalo... Ilija se javio prvi put ove godine :)

Van mreže dragoljub

• *
« Odgovor #236 poslato: 08. Februar 2009. u 21:43 »
I danas ipak lep dan, sa dosta  :suncano intervala... Na Vračaru u 12h = 15 C... Umeren W vetar od 4-7 m/s... P pao na 978 mb... Baš nezdravo vreme... Ne bi me začudilo da večeras ovde bude i grmljavine...
Za svaku pohvalu!
 :smartass:
U Zrenjaninu slaba kisa,temperatura prestala da pada.Vec 20 minuta je 6.0C (sa manjim kolebanjem do 6.1C i 5.9C)

Van mreže Stefano

• Administrator
« Odgovor #237 poslato: 08. Februar 2009. u 22:14 »
Beograd T=8 C, Kosutnjak 6 C uz kisu

Van mreže ocelot

• Starost: 35
« Odgovor #238 poslato: 08. Februar 2009. u 22:18 »
u centru je malo pre padala umerena kiša neko vreme

Van mreže Sic

• **